fbpx

Σκύλοι «προσελήφθησαν» στο πανεπιστήμιο του Middlesex ως Βοηθοί Διδασκαλίας!

Το Πανεπιστήμιο του Middlesex είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο δημιούργησε ένα δομημένο πρόγραμμα εργασίας και δραστηριότητας για την εμπλοκή των σπουδαστών με το πρόγραμμα Βοηθοί Διδασκαλίας Σκύλοι (CTA).

Η επικεφαλής των Κλινικών Δεξιοτήτων, Fiona Suthers, εισήγαγε το CTA στο Πανεπιστήμιο τον Νοέμβριο του 2017 με τα δικά της σκυλιά για να μειώσει το άγχος μεταξύ των φοιτητών νοσηλευτικής. Η ακαδημαϊκή ομάδα εντυπωσιάστηκε από τον αντίκτυπο που είχαν τα σκυλιά στους φοιτητές, έτσι έχουν εκπαιδευτεί πέντε και το πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε όλους τους φοιτητές και το προσωπικό.

Κάθε εβδομάδα οι φοιτητές μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τα σκυλιά στις συνεδρίες του κέντρου ευεξίας του Πανεπιστημίου. Κατά μέσο όρο περίπου 20 φοιτητές εμφανίζονται και το προσωπικό έχει εκπλαγεί από τη διαφορά στη ψυχοσύνθεση των φοιτητών όταν φτάνουν και όταν φεύγουν. Οι CΤΑ άρχισαν επίσης να επισκέπτονται διαλέξεις κοντά στην περίοδο εξετάσεων ή σε περίοδο επαναλήψεων με στόχο τη μείωση του άγχους. Αρκετοί φοιτητές δήλωσαν ότι τα σκυλιά τους έκαναν να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με το σπίτι, καθώς πεθύμησαν το δικό τους κατοικίδιο.

Η θεραπεία με σκύλους βοήθησε ιδιαίτερα τους φοιτητές να διαχειρίζονται το στρες των εξετάσεων και να στηρίζουν εκείνους που εξαιτίας του άγχους τους κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα, η Fiona Suthers, δήλωσε:

«Ο αντίκτυπος των σκύλων στην ευημερία αναγνωρίζεται ευρέως από τον Εκπαιδευτικό Γραμματέα, Damian Hinds, τονίζοντας τα οφέλη. Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα αυτό θεωρώ ότι κανένας μας δεν πίστευε ότι θα ήταν τόσο επιτυχημένο. Είναι δύσκολο να περιγράψεις τον αντίκτυπο που έχει ένας σκύλος που είναι ξαπλωμένος στη γωνία μιας τάξης. Μπορείς να αισθανθείς κυριολεκτικά τα επίπεδα του άγχους να μειώνονται. Είναι καταπληκτικό και είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε αυτό που κάνουμε.

Ενώ διάφορα πανεπιστήμια και σχολεία εισάγουν σκύλους στα προγράμματα πρόνοιας, το Middlesex πρωτοστατεί στην καθιέρωση των CTA ως θεμελιώδες μέρος της διδασκαλίας και της ευημερίας. Τα σκυλιά μας περνούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η ευημερία τους είναι εξίσου σημαντική με τους φοιτητές μας.

Προσπαθούμε να εμπλέξουμε τα CTA σε όλες τις εκδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη, διασφαλίζοντας ότι μεγιστοποιούμε την ευκαιρία για τους φοιτητές να εμπλακούν με τα σκυλιά και ως εκ τούτου να επωφεληθούν από τα χαλαρωτικά αποτελέσματα».

Η Suthers πρόσθεσε ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή στρατηγική για να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των σκύλων καθώς και η ασφάλεια του προσωπικού και των σπουδαστών. Όταν τα σκυλιά «εργάζονται», φορούν ένα αναγνωρίσιμο μανδύα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να τα προσεγγίσουν. Έχουν επίσης τις δικές τους κάρτες προσωπικού και θεωρούνται ως μέρος της ομάδας προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Middlesex University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 ή 22 772244.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending