fbpx

Έτσι μπορείς να περάσεις αξέχαστες διακοπές… στην Κύπρο!

Φέτος η χρονιά είναι “περίεργη” λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γι’ αυτό θα λέγαμε ότι δεν είναι η ιδανική χρονιά για ταξίδια στο εξωτερικό!

Σκέφτεσαι ότι δε θα κάνεις τίποτα και στεναχωριέσαι για κάποιο ταξίδι που είχες οργανώσει; Μην ανησυχείς, ευτυχώς ζούμε στην Κύπρο, όπου μπορείς να περάσεις πολύ ωραία, κάνοντας διακοπές στο νησί μας!

Μην αγχώνεσαι! Σου βρήκαμε επιλογές για το πού να πας στην κάθε πόλη και να περάσεις φανταστικά!

1
Λεμεσός

puzzle3041.com

Η τέλεια επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τον ήλιο και τις αμμουδιές, μαζί με υπέροχα αξιοθέατα. Η Λεμεσός μια πόλη φημισμένη για τη νυχτερινή της ζωή!

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία έως και βίλες για αξέχαστες διανυκτερεύσεις. Την ίδια ώρα, μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου στο Παλιό Λιμάνι, αλλά και στο κάστρο όπου στεγάζεται το Μεσαιωνικό Μουσείο.

Όσον αφορά παραλίες, μπορείς να πας στην παραλία του Κουρίου, στις Loures & Vouppa, παραλία του MAIMI, αλλά και στο Castella beach. Ας μην ξεχνάμε και τα υπέροχα μπαράκια, όπου μπορείς να περάσεις τα πιο hot summer nights.

2
Πάφος

pinterest.com

Στην πόλη όπου γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη, μπορείς να επισκεφτείς το παλιό λιμάνι και τα μοντέρνα ξενοδοχεία και εστιατόρια που κατακλύζονται από κόσμο, στο μήκος του παραλιακού δρόμου!

Μπορείς ακόμα να επισκεφτείς το αρχαιολογικό πάρκο της Κάτω Πάφου και τους Τάφους των Βασιλέων, το κάστρο της Πάφου και το Κέντρο της πόλης. Δεν μπορείς να παραλήψεις την Πέτρα του Ρωμιού.

Φανταστικό θα είναι αν επισκεφτείς τα Λουτρά της Αφροδίτης, το Blue Lagoon, την παραλία της Γεροσκήπου και τον Κόλπο των Κοραλλιών.

Στο Blue Lagoon μπορείς να πας μια μίνι κρουαζιέρα, να απολαύσεις την εντυπωσιακή θέα,  να γευματίσεις, αλλά και να κολυμπήσεις.

Μια δόση από παλιό και σύγχρονο συνδυάζονται σε αυτή την υπέροχη πόλη!

3
Αγία Νάπα – Πρωτάρας

facebook: Sirena Bay Beach Bar & Restaurant

Περιοχές οι οποίες είναι φημισμένες για τις υπέροχες χρυσές αμμουδιές τους! Εκεί μπορείς να επισκεφτείς τα διάφορα beach clubs. Αν δεν είναι του στυλ σου βέβαια, μπορείς να επισκεφτείς το υπέροχο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στον Πρωτάρα ή το μοναστήρι της Αγία Νάπας.

Το ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο, που βρίσκεται μεταξύ στο Παραλίμνι και στην Αγία Νάπα, είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, η οποία κατακλύζεται από σπηλιές.

Ακόμα μπορείς να πας μια υπέροχη κρουαζιέρα στα υπέροχα κατά γαλανά νερά.  Αξίζει να επισκεφτείς τις παραλίες: της Αγίας Θέκλα, του Μακρόνησου, Nissi beach, Περνέρα, Πανταχού, Γλυκό Νερό, Κόννος και Fig tree bay.

Αν βεβαία προτιμάς κάτι πιο εξωτικό, ιδανικό μέρος είναι το Sirena Bay! Η περιοχή που βρίσκεται, σε συνδυασμό με τις αιώρες που βρίσκονται κρεμασμένες και τη χαλαρή μουσική, σου προσδίδουν το αίσθημα απόλυτης χαλάρωσης.

Μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου ή να καθίσεις χαλαρά στο εστιατόριο για δροσιστικό ποτό ή και φαγητό.

Αν όμως, είσαι λάτρης της θάλασσας και του ψαριού μπορείς να πας στο Μουσείο Thalassa. Εκεί μπορείς να βρεις στοιχεία που σχετίζονται με τη θάλασσα και την κυπριακή ναυτική παράδοση.

4
Λάρνακα

Instagram.com: @stephanie_geo

Βάλε το μαγιό σου και ετοιμάσου για βουτιές στην παραλία Μακένζι, στην χαλαρή παραλία Φάρος, αλλά και στην παραλία Καστέλα, ή οποία είναι κάτοχος γαλάζιας σημαίας για τα καθαρά νερά της.

Στις Φοινικούδες μπορείς να περάσεις αξέχαστα απογεύματα με άτομα που αγαπάς και όταν ο ήλιος δύσει, μπορείς να πας στη Μαρίνα για να χαζέψεις τα κότερα σε συνδυασμό με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Αν είσαι λάτρης των μουσείων μπορείς να πας στο Μουσείο Πιερίδη, το βυζαντινό μουσείο Αγίου Λαζάρου, το Μεσαιωνικό Μουσείο στο Κάστρο και το μουσείο λαϊκής τέχνης.

Υπάρχει και το πιο παραδοσιακό στοιχείο, το οποίο μπορείς να ανακαλύψεις στα Λεύκαρα. Μπορείς να περπατήσεις στα στενά δρομάκια με την υπέροχη λαϊκή αρχιτεκτονική αλλά και στον Καλαβασσό.

5
Λευκωσία

Facebook: Hilton Park Nicosia

Αν πάλι θες να μείνεις στην πρωτεύουσα, μπορείς να περάσεις χαλαρά summer nights στα διάφορα στεκάκια της (τα οποία ανυπομονούμε να επαναλειτουργήσουν) όπως το: Gardens, Γρανάζι, ή New Division, απολαμβάνοντας τα καλοκαιρινά δροσιστικά ροφήματα.

Την ίδια ώρα μπορείς να επισκεφτείς κάποια πισίνα ή κολυμβητήριο στη Λευκωσία για τις καλοκαιρινές σου βουτιές!

Εσύ ποια πόλη θα προτιμήσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending