fbpx

5 σπουδαίοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που δεν κατέκτησαν ποτέ το πρωτάθλημα!

Πώς μετράς την επιτυχία ενός ποδοσφαιριστή; Με ποια κριτήρια μπορείς να πεις ότι κάποιος ποδοσφαιριστής είχε μια επιτυχημένη καριέρα;

Κάποιοι λένε πως οι κατακτήσεις τίτλων είναι ο κύριος λόγος για να θεωρείται κάποιος επιτυχημένος! Τότε πώς γίνεται π.χ. ο Chiellini να μην κατέκτησε τίποτα με την εθνική Ιταλίας αλλά να έχει θέση ανάμεσα στους καλύτερους αμυντικούς που ανέδειξε η χώρα;

Με άλλα λόγια και για να μπω στο θέμα, αν το μέτρο επιτυχίας ενός παίκτη ήταν οι τίτλοι, τότε τουλάχιστον τα 3/4 των Κύπριων ποδοσφαιριστών θα ήταν αποτυχημένοι, αφού δεν κατέκτησαν ποτέ το πρωτάθλημα.

Με αυτές τις σκέψεις να στριφογυρίζουν στο μυαλό μου, ανέτρεξα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και βρήκα 5 παιχταράδες που δεν κατέκτησαν ποτέ το πρωτάθλημα.

Δες ποιοι είναι αυτοί οι παίχτες πιο κάτω:

1
Γιασεμής Γιασεμάκης

paokvoice.com

Από τους παίχτες που αθόρυβα έκαναν μια πολύ καριέρα είναι ο Γιασεμής Γιασεμάκης. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου το 1992, στην οποία και αγωνίστηκε μέχρι το 1998 που μεταγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ.

Στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας, ο 44χρονος σήμερα, Γιασεμάκης κάνει μέχρι το 2001, τρεις εξαιρετικές σεζόν (46 γκολ σε 70 συμμετοχές), κατακτά το κύπελλο του 1999 και κερδίζει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μείνει μέχρι το 2007, που θα επαναπατριστεί για λογαριασμό του Άρη Λεμεσού. Εθνικός Άχνας και ΑΕΚ ήταν οι τελευταίες του ομάδες πριν ολοκληρώσει την καριέρα του το 2010.

2
Φοίβος Βραχίμης

Facebook@Φοίβος-Βραχίμης

Στους σημερινούς 20άρηδες και 30ρηδες μπορεί το όνομα του Φοίβου Βραχίμη να μην λέει πολλά, αλλά η ποδοσφαιρική πραγματικότητα κατατάσσει τον επιθετικό από την Κώμα του Γιαλού σαν ένα από τους κορυφαίους στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας και ίσως τον κορυφαίο στην ιστορία της Ανόρθωσης.

Συγκεκριμένα, ο Φοίβος Βραχίμης αγωνίστηκε στη “Μεγάλη Κυρία” από το 1972 μέχρι το 1986, με τον μοναδικό τίτλο στο παλμαρέ του να είναι το κύπελλο του 1975.

Ο 66χρονος σήμερα Φοίβος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ανόρθωσης με 144 τέρματα, ενώ ανήκει στη γενιά των ποδοσφαιριστών που κράτησε ζωντανή τη βαρωσιώτικη ομάδα μετά την εισβολή του ’74.

Παράλληλα, τα 2 τελευταία χρόνια της καριέρας του φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού με ένα τραυματισμό να είναι η αιτία που ολοκλήρωσε την καριέρα του στα 33 του χρόνια.

3
Λοΐζος Μαυρουδής

Facebook@yiannis.constantinou.75

3ος από αριστερά στους ποδοσφαιριστές που στέκονται στην πιο πάνω φωτογραφία είναι ο Λοΐζος Μαυρουδής ή αλλιώς το “μαύρο διαμάντι” της ΑΕΛ.

Από τα 15 του χρόνια, το 1975, ο Μαυρουδής ήταν ήδη μέλος της πρώτης ομάδας της ΑΕΛ στην οποία και έμεινε μέχρι το 1992 που τέλειωσε την καριέρα του.

Αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος και διακρινόταν για τα δυνατά του σουτ, αλλά και για την άψογη τεχνική κατάρτιση του με κύριο χαρακτηριστικό την κοφτή ντρίπλα.

Αποχώρησε στα 32 του μόλις χρόνια από την ενεργό δράση, αφού ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο όσο ήταν ακόμα σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Κατέκτησε 3 κύπελλα, το 1985, το 1987 και το 1989.

4
Γιαννάκης Ιωάννου

kerkida.net

Το 2009, σε ηλικία μόλις 50 χρονών, έφυγε από τη ζωή ο Γιαννάκης Ιωάννου, αλλά στις συνειδήσεις των Απολλλωνιστών θα είναι πάντα το “10 το καλό”, ένας ποδοσφαιριστής-συνώνυμο των γαλάζιων και σύμβολο μια ολόκληρης εποχής.

Φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα από το 1973 μέχρι το 1990 και παρ’ ότι μέσος ήταν παίκτης με στενή σχέση με τα αντίπαλα δίκτυα. Σημείωσε συνολικά 62 τέρματα και είναι ο 5ος κορυφαίος Κύπριος σκόρερ στην ιστορία της λεμεσιανής ομάδας.

Ο μοναδικός τίτλος, ωστόσο, που κατέκτησε ο “Μάγος της μπάλας”, όπως τον φώναζαν οι Απόλλωνίστες ήταν το κύπελλο του 1986.

5
Γιώργος Ευσταθίου “Φόρσος”

enosara.com

Όπως και οι πλείστοι αυτής της λίστας, ο Γιώργος Ευσταθίου, ο “Φόρσος” της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου έζησε σε λάθος εποχή, αλλά κουβαλά πίσω του μεγάλη ιστορία.

Μάλιστα, αυτή η ιστορία ξεκίνησε από τον στίβο, αφού αρχικά ο Φόρσος ήταν αθλητής των 100, 200 και 400μ., κερδίζοντας αρκετούς αγώνες. Από τον στίβο ήταν που “κέρδισε” το παρατσούκλι του εξαιτίας της μεγάλης του ταχύτητας.

Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, το 1965, όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Ένωσης και από τότε ουσιαστικά δεν βγήκε μέχρι το τέλος της ζωής του το 2010.

Αγωνιζόταν ως λίμπερο στο Παραλίμνι και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στη θέση του στην Κύπρο. Δεν ήταν λίγο πράγμα άλλωστε, ένα πανύψηλο παιδί να είναι τόσο γρήγορος και στα πόδια, αλλά και στη σκέψη.

Ο “Φόρσος”, πρώτος από αριστερά στην πιο πάνω φωτογραφία, κρέμασε τα παπούτσια το 1979 χωρίς να κατακτήσει κάποιο τίτλο, αφού ήταν στη πλευρά των χαμένων σε 2 τελικούς κυπέλλου, το 1974 και το 1975.

Ήξερες ότι αυτοί οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές έκαναν τεράστια καριέρα, αλλά δεν κατέκτησαν ποτέ το πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending