Ήσουν κι εσύ σε κατάσταση πανικού χθες (3 Ιουλίου 2019) λόγω του θέματος που αντιμετώπιζαν τα αγαπημένα σου Social Media;
Να σε ενημερώσουμε πως το Facebook, το Instagram και το WhatsApp επανήλθαν ξανά μετά από 9-10 ώρες “απουσίας” σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Facebook ενημέρωσε μέσω tweet ότι κατάφερε τελικά να διορθώσει το σφάλμα και ότι όλες οι εφαρμογές του, όπως το WhatsApp και το Instagram, δουλεύουν τελικά.
Χθες, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ανέφεραν προβλήματα με τις πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη φόρτωση εικόνων, βίντεο και άλλων αρχείων.

Εκατομμύρια χρήστες του WhatsApp, Instagram και Facebook αντιμετώπισαν δυσκολίες στην ανάρτηση φωτογραφιών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
- Οι χρήστες του WhatsApp δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν φωτογραφίες που τους είχαν σταλεί και δεν ήταν επίσης σε θέση να δουν το status κάποιου.
- Στο Instagram, πολλοί αντιμετώπιζαν δυσκολίες κατά την ανάρτηση φωτογραφιών στο Instagram Story τους.
- Στο Facebook, οι χρήστες δεν μπόρεσαν να δημοσιεύσουν links ή ακόμα και φωτογραφίες.
Το Facebook αναγνώρισε το πρόβλημα και δήλωσε: “Γνωρίζουμε ότι κάποιοι χρήστες έχουν πρόβλημα να ανεβάσουν ή να στείλουν εικόνες, βίντεο και άλλα αρχεία στις εφαρμογές μας. Λυπούμαστε για το πρόβλημα και προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται.” #facebookdown
We’re aware that some people are having trouble uploading or sending images, videos and other files on our apps. We’re sorry for the trouble and are working to get things back to normal as quickly as possible. #facebookdown
— Facebook (@facebook) July 3, 2019
Αργότερα, η εταιρεία ανέφερε δημόσια ότι τα θέματα είχαν επιλυθεί.
“Νωρίτερα σήμερα, κάποια άτομα και επιχειρήσεις αντιμετώπισαν προβλήματα με τη φόρτωση ή την αποστολή εικόνων, βίντεο και άλλων αρχείων στις εφαρμογές και τις πλατφόρμες μας. Αυτό το θέμα έχει επιλυθεί και θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 100% για όλους.”
Earlier today, some people and businesses experienced trouble uploading or sending images, videos and other files on our apps and platforms. The issue has since been resolved and we should be back at 100% for everyone. We’re sorry for any inconvenience.
— Facebook (@facebook) July 4, 2019
Το Instagram αναγνώρισε επίσης το πρόβλημα και είπε: “Λυπούμαστε για το πρόβλημα και προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν“.
Οι χρήστες αυτής της πλατφόρμας μοιράστηκαν την οργή τους στο Twitter. Αρκετά hashtags όπως: #instagramdown, #facebookdown και #whatsappdown ήταν πολύ δημοφιλή στην ιστοσελίδα.
1Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook και οι εφαρμογές του αντιμετώπισαν διακοπή λειτουργίας το 2019
Τον περασμένο Απρίλιο του 2019, το Facebook, το Instagram και το WhatsApp “έπεσαν” σε όλο τον κόσμο (ξανά).
Το Facebook αντιμετώπισε και πάλι τη μεγαλύτερη διακοπή από 24 ώρες και πάλι τον Μάρτιο του 2019. Το Facebook δεν έδωσε κανένα λόγο για το πρόβλημα τότε.
Τον Απρίλιο, το Facebook είχε κατηγορήσει την αλλαγή διαμόρφωσης του διακομιστή για την διακοπή. Η συχνότητα με την οποία “πέφτει” το Instagram αυτές τις μέρες, οφείλονται μάλλον στις επιθέσεις DDoS.
2Οι παράξενες περιγραφές στις εικόνες που δεν φόρτωναν
Άλλες πηγές αναφέρουν πως το Facebook και το Instagram έδειχναν παράξενες AI περιγραφές (Artificial Intelligence) στις εικόνες τους, που δείχνει πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος για άτομα που έχουν μειωμένη όραση και χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες.