fbpx

Εμπειρία ζωής: Όσα κράτησα από τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Youth Exchange”!

Τα συναισθήματα που νιώθω είναι ανάμεικτα. Νιώθω τόση πολλή χαρά που είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος σε κάτι τέτοιο, αλλά ταυτόχρονα και νοσταλγία για το ότι τελείωσε τόσο σύντομα.

Έλαβα μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Welcome to my Countryside”

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πολλά προγράμματα “Youth Exchange”, τα οποία είναι διαμορφωμένα για τη Νεολαία και δίνουν τη δυνατότητα σε νέους να συμμετέχουν και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Το “Welcome to my Countryside” είχε σκοπό να αφυπνίσει τους νέους για το πόσο σημαντικές είναι οι αγροτικές περιοχές.

Τα θέματα που αναλύθηκαν στο πρόγραμμα αφορούσαν την πραγματικότητα της κάθε χώρας και το πώς οι αγροτικές περιοχές είναι μια αλυσίδα για τις ζωές όλων μας.

Υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες έπρεπε να λάβουμε μέρος, όπως: εργαστήρια, συζητήσεις, παιχνίδια, υπαίθριες δραστηριότητες και άλλα.

Erasmus-Youth-Exchange
learning.berrystreet.org.au

Τέτοιου είδους προγράμματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού σου δίνουν την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με καινούριους πολιτισμούς, άλλες γλώσσες και κουλτούρες.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, προάγεται η αμοιβαία κατανόηση και η κατάργηση διαφόρων προκαταλήψεων και στερεότυπων.

Στο τέλος του προγράμματος, παίρνεις το “Youthpass”, που είναι το δίπλωμα συμμετοχής σου.

Το πρόγραμμα αυτό με βοήθησε να κατανοήσω στοιχεία από ανθρώπους διαφορετικών χωρών, αλλά το κυριότερο να συνειδητοποιήσω πράγματα για τη δική μου χώρα!

Erasmus program cyprus team
Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τις οποίες βάλαμε σε ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης για να ενημερώσουμε και άλλους νέους.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, κατάφερα να νιώσω -έστω και για λίγο- πιο ανεξάρτητη, διότι ήμουν μακριά από το σπίτι μου, σε μια ξένη χώρα.

Παρόλ’ αυτά, το αίσθημα του «ανήκειν» δεν έπαψε να υπάρχει, αφού είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλά άτομα από διάφορες χώρες του κόσμου και να κάνω καινούριους φίλους.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβαν μέρος άτομα από την Ισπανία, τη Λεττονία, την Πολώνια, την Πορτογαλία και φυσικά την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα σταματήσει να μαθαίνω καινούριες πληροφορίες από άλλους λαούς, ακόμη και από τον δικό μου.

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα επόμενα προγράμματα στο seewhy.


Το άρθρο ετοιμάστηκε από την αναγνώστριά μας Έλενα Πέτρου, και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending