fbpx

Δες πότε ξεκινούν τα μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και τις πρεμιέρες τους!

Όσα φιλικά και αν δεις το καλοκαίρι, όσα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, παραδέξου πως στην πραγματικότητα, όλα αυτά είναι απλά προθέρμανση μέχρι τα μέσα Αυγούστου που ξεκινούν τα πρωταθλήματα, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Και αφού πέρα από το τοπικό πρωτάθλημα και το ελληνικό, για όσους ασχολούνται, τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου είναι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού, μάζεψα παρακάτω όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες.

Δες λοιπόν πότε ξεκινούν, τα παιχνίδια στην πρεμιέρα (για όσα πρωταθλήματα έγινε η κλήρωση), αλλά και τα σημαντικότερα παιχνίδια στις πρώτες 3 αγωνιστικές τους:

1
Premier League

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των φιλάθλων ξεκινά την Παρασκευή 9 Αυγούστου, αφού προηγηθεί, όπως συνηθίζεται, ο αγώνας για το Super Cup ανάμεσα στην νταμπλούχο Manchester City και τη δευτεραθλήτρια Liverpool στις 4 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Αγγλία περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Παρασκευή 9/8
Liverpool – Norwich City

Σάββατο 10/8
West Ham – Man City
AFC Bournemouth – Sheffield United
Burnley – Southampton
Crystal Palace – Everton
Watford – Brighton
Spurs – Aston Villa

Κυριακή 11/8
Leicester City – Wolves
Newcastle United – Arsenal
Man Utd – Chelsea

Όπως είδες το μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας είναι αυτό ανάμεσα στη Manchester United και τη Chelsea, ενώ τη 2η αγωνιστική η Manchester City υποδέχεται την Tottenham και την 3η αγωνιστική η Liverpool θα υποδεχθεί την Arsenal.

2
La Liga

Μια εβδομάδα μετά την Premier League ξεκινά και η La Liga της σεζόν 2019-20 και για να είμαι πιο ακριβής το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου. Η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:

Celta Vigo – Real Madrid

Mallorca – Eibar

Atlético de Madrid – Getafe

Espanyol – Sevilla

D. Alavés – Levante

Valencia – Real Sociedad

Real Betis – R. Valladolid

Leganés – Osasuna

Athletic Bilbao – Barcelona

Villarreal – Granada

Όσον αφορά τη συνέχεια, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στην Barcelona και τη Real Betis, ενώ στην 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί το ντέρμπι των Βάσκων ανάμεσα σε Athletic Bilbao και Real Sociedad, ενώ το δικό του ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το παιχνίδι ανάμεσα στη Villareal και τη Real Madrid.

3
Bundesliga

Το ίδιο Σαββατοκύριακο με τη La Liga θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα στη Γερμανία. Μάλιστα, η φετινή Bundesliga ξεκινά με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στη Bayern Munich και τη Hertha Berlin, την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Bundesliga 2019-20 είναι τα ακόλουθα:

Freiburg – Mainz 05

Wolfsburg – Cologne

W. Bremen –  Fortuna

Leverkusen – Paderborn

B. Dortmund – Augsburg

B. Monchengladbach – Schalke 04

Eintracht Frankfurt – Hoffenheim

Union Berlín – RB Leipzig

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να είναι αυτό ανάμεσα στη Schalke και την Bayern, αλλά και αυτό ανάμεσα σε RB Leipzig και Eintracht Frankfurt για τη 2η αγωνιστική.

Την 3η αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Schalke και Hertha, ενώ και το παιχνίδι ανάμεσα σε  Monchengladbach και RB Leipzig ίσως προσφέρει συγκινήσεις.

4
Ligue 1

Μπορεί το γαλλικό πρωτάθλημα να μην συγκεντρώνει τη μεγάλη λάμψη των πιο πάνω πρωταθλημάτων, αλλά διαχρονικά παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η φετινή Ligue 1 θα ξεκινήσει μαζί με τη Premier League, στις 10 Αυγούστου.

Η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τα πιο κάτω παιχνίδια:

Montpellier – Rennes

PSG  – Nîmes

Strasbourg – Metz

Angers – Bordeaux

Monaco –  Lyon

Nice –  Amiens

Marseille – Stade de Reims

Dijon Saint – Etienne

Brest – Toulouse

Lille –  Nantes

Για τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν, τώρα, στις πρώτες αγωνιστικές, η 2η αγωνιστική περιλαμβάνει το Nantes – Marseille, ενώ την 3η αγωνιστική το πρόγραμμα έχει Montpellier-Lyon και Lille-Saint Etienne.

5
Serie A

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου θα ξεκινήσει την προσπάθεια για διατήρηση των σκήπτρων στη Serie A η Juventus και ο Cristiano Ronaldo με τον πρώτο τους αντίπαλο να είναι η Parma.

Η πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει το επίσης πολύ ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στη Fiorentina και τη Napoli.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Serie A 2019-20 είναι τα εξής:

Cagliari – Brescia

Fiorentina – Napoli

Hellas Verona – Bologna

Inter – Lecce

Parma – Juventus

Roma – Genoa

Sampdoria – Lazio

Spal – Atalanta

Torino – Sassuolo

Udinese – Milan

Τα πολύ ωραία ξεκινούν στην Ιταλία από τη 2η αγωνιστική, αφού τα 2 φαβορί για κατάκτηση του τίτλου, Juventus και Napoli τα λένε νωρίς-νωρίς, ενώ παράλληλα την ίδια αγωνιστική θα διεξαχθεί και το ντέρμπι της Ρώμης ανάμεσα σε Lazio και Roma.

Τα δύσκολα για τη Juve πάντως συνεχίζονται και την 3η αγωνιστική, όταν θα ταξιδέψει στο “Artemio Franchi” για να αντιμετωπίσει τη Fiorentina στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής.

Ποιο πρωτάθλημα παρακολουθείς εσύ συστηματικά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending