fbpx

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Τελετή Αποφοίτησης του UCLan Cyprus 2019!

Η τελετή Αποφοίτησης του UCLan Cyprus έλαβε μέρος την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέστη ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόσης Α. Τσιόλας, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους απόφοιτους του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, ενώ συνεχάρη το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για τη συνεχή πρόοδο και ανάπτυξή του.

Πέραν από 1,500 άτομα παρευρέθηκαν σε μια φαντασμαγορική τελετή, μεταξύ των οποίων Βουλευτές, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, κος Ιάσωνας Ιασωνίδης, στελέχη της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, Ακαδημαϊκοί και επαγγελματικό προσωπικό του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα των αποφοίτων.

Στο χαιρετισμό του ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, κος Φλώρος Βωνιάτης συνεχάρη όλους τους απόφοιτους ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στο όραμα του Πανεπιστημίου να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο Πανεπιστήμιο σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τόνισε επίσης ότι «Η φήμη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus επεκτείνεται ραγδαία στο εξωτερικό και τώρα βλέπουμε ότι η Λάρνακα μπήκε, για πρώτη φορά, στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης διεθνώς. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus φοιτούν σπουδαστές από περισσότερες από 50 χώρες».

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLanCyprus, Prof. Πανίκκος Πουτζιουρής, σημείωσε ότι η τελετή αποφοίτησης είναι μια πηγή έμπνευσης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την υλοποίηση των στόχων του για την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας και καινοτομίας. Ανέφερε επίσης, «Το γεγονός ότι 98,6% των αποφοίτων έχουν εξασφαλίσει θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών από την αποφοίτησή τους, δείχνει σαφώς ότι οι προσπάθειες των φοιτητών ευοδώνονται.»

uclan_cyprus
uclan.ac.uk

Παρούσα στην τελετή ήταν και η κα. Liz Bromley, Αντιπρύτανης του μητρικού Πανεπιστημίου που υπογράμμισε «Οι σπουδαστές μας που βρίσκονται εδώ σήμερα έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να αποκτήσουν πτυχίο αναγνωρισμένο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Κύπρο, με διεθνείς διακρίσεις που θα ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους σε Κύπρο και εξωτερικό. »

Κατά τη διάρκεια της τελετής, αποφοίτησαν 191 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου, ενώ τιμήθηκαν 26 φοιτητές και 18 απόφοιτοι για τις υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις τους.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου βρίσκεται κάτω από την Ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA). Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κατά την τελετή αποφοίτησης έλαβαν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending