fbpx

Διεθνής διάκριση για ερευνητικό συνεργάτη εργαστηρίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ.!

Ο Rúben Gouveia, τελειόφοιτος διδακτορικός φοιτητής, με επιβλέποντα τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Ευάγγελο Καραπάνο, διακρίθηκε ως φιναλίστ για βραβείο αριστείας (Gaetano Borriello Outstanding Student Award) στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Ubicomp.

Η διάκριση είναι άκρως τιμητική και ενδεικτική του επιπέδου έρευνας που γίνεται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, δεδομένου ότι το Ubicomp θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στον τομέα της Πληροφορικής και ένα από τα τρία σημαντικότερα συνέδρια του πεδίου της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή, σύμφωνα με τον ιστότοπο CSRankings.org.

Ο Rúben Gouveia διακρίθηκε μαζί με άλλους τέσσερις φοιτητές από διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια (University of Washington, Cornell University, University of Stuttgart). Ο Rúben Gouveia αναμένεται να υποστηρίξει την διατριβή του στις 24 Ιούλη 2019 και έχει αποδεχθεί θέση Επίκουρου Καθηγητή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Twente (Ολλανδία) με έναρξη τον προσεχή Σεπτέμβριο.

H διατριβή του Rúben Gouveia αφορά στον σχεδιασμό και την αξιολόγηση μετρητών φυσικής δραστηριότητας και έχει αποκτήσει σημαντική απήχηση στον τομέα της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή.

Στην εργασία με τίτλο «How do we engage with activity trackers?: a longitudinal study of Habito», για παράδειγμα, η οποία βραβεύτηκε στο συνέδριο Ubicomp 2015, ο Rúben Gouveia και οι συνεργάτες, σχεδίασαν, υλοποίησαν και μελέτησαν την αποδοχή και την χρήση ενός μετρητή φυσικής δραστηριότητας από 256 χρήστες για διάρκεια 10 μηνών.

Η εργασία έθεσε υπό αμφισβήτηση σημαντικές παραδοχές για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με αυτές τις τεχνολογίες και έστρεψε το ενδιαφέρον των ερευνητών σε εναλλακτικούς τρόπους οπτικοποίησης των δεδομένων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending