fbpx

“The Lion King”: Το φετινό remake ξεπέρασε κιόλας την original ταινία του 1994!

Όλοι νοσταλγούμε την παιδική μας ηλικία, και ειδικά τις ταινίες που βλέπαμε μικροί. Ανάμεσα σε αυτές, μια αγαπημένη ταινία -μεγάλων και μικρών- ήταν το “Lion King” – 1994 (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών).

Λογικά έμαθες πως κυκλοφόρησε πρόσφατα στους κινηματογράφους, σε μια πιο ρεαλιστική εκδοχή από εκείνη που είχαμε δει παλιά.

1
Τι λένε οι αριθμοί για τα έσοδα της ταινίας μέχρι στιγμής;

Μάθε πως το Lion King (2019), που κυκλοφόρησε μόλις πριν 10 μέρες στις Η.Π.Α, έχει ήδη κερδίσει περισσότερα στο παγκόσμιο box office από την πρωτότυπη ταινία του 1994, σύμφωνα με το cnet.com.

Με στοιχεία από το Box Office Mojo, σημειώνονται  968,5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για το remake version της ταινίας, δηλαδή περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την αρχική εκδοχή.

Επικρατούν όμως ανάμεικτες αντιδράσεις για τη νέα ταινία από τους κριτικούς: Το “The Lion King (2019)” έχει Metacritic σκορ 55, έναντι του σκορ 88 που είχε το “The Lion King (1994)”.

2
Τι γίνεται στις Η.Π.Α.;

Η νέα ταινία έχει ακόμη δρόμο μέχρι να ξεπεράσει το αμερικανικό box office, αφού η animation ταινία του 1994 είχε έσοδα 422 εκ. δολαρίων στις Η.Π.Α., σε σχέση με τα 351 εκ. δολάρια του remake.

Όμως, αυτή η φωτορεαλιστική επανεμφάνιση της ταινίας, έχει παγκόσμια επιτυχία κερδίζοντας μέχρι στιγμής 616 εκατομμύρια, συγκριτικά με τα 545 εκ. δολάρια του animation.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το νέο “Lion King” θα ξεπεράσει εν τέλει στο αμερικανικό box office το αρχικό version!

3
Η φετινή επιτυχία της Disney

Η Disney είχε την καλύτερη της κινηματογραφική χρονιά φέτος.

Το remake του Aladdin, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε παγκόσμια έσοδα. Ο “Spider-Man: Far From Home” και ο “Captain Marvel” ξεπέρασαν επίσης το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Και φυσικά, βέβαια, υπάρχουν και οι “Avengers: Endgame“, που πρόσφατα ξεπέρασαν το “Avatar” και έγιναν η ταινία με τα μεγαλύτερα κέρδη (ever)!

Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending