fbpx

Εσύ πώς θα περάσεις φέτος τον Δεκαπενταύγουστο; Πάρε ιδέες!

Μέρες διακοπών, κάθεσαι στο σπίτι και σπας το κεφάλι σου πώς θα περάσεις αυτόν το Δεκαπενταύγουστο.

Επαναλαμβάνεις από μέσα σου πως φέτος πρέπει να οργανωθείς καλύτερα, να κερδίσεις επιτέλους αυτό το στοίχημα με τον εαυτό σου, που μεταξύ μας, τα ίδια σκεφτόσουν και πέρσι.

Ξαφνικά μια αναλαμπή σου έρχεται, στροφάρει το μυαλό και παίρνεις χαρτί και στυλό.

«Ήρθε ο δεκαπενταύγουστος, ξέρω, θα λείπουν όλοι,
και θα ‘ναι άδεια τα καφέ, θα μείνει άδεια η πόλη.
Και κάθομαι και σκέφτομαι πως να το αξιοποιήσω.
Μωρέ δεν πάω θάλασσα; Όχι, δε θα τολμήσω.
Μα πάλι τότε σκέφτομαι τι τελικά θα κάνω;
Λες να έπαθα ηλίαση στη ζέστη μου απάνω;
Μες τους 40 τους βαθμούς να γράφω ποιηματάκι,
σκέφτομαι για τους φίλους μου να γράψω τραγουδάκι

Προφανώς έχεις καεί φίλε μου, ναι από τη θερμοκρασία! Οπότε η μπύρα ΑΛΦΑ προτείνει ιδέες για αποδράσεις με φίλους και οικογένεια τον Δεκαπενταύγουστο, για να μη σπας το κεφάλι σου και να καταλήγεις να γράφεις… ποιηματάκια!

Δες πιο κάτω τι μπορείς να κάνεις φέτος:

1
Τα μπογαλάκια σου και ανέβα στα βουνά!

Μάζεψε την παρέα ή την οικογένεια και τραβήξτε προς τα βουνά, αξιοποιώντας στο έπακρον τη μέρα! Υπάρχουν πολλοί εκδρομικοί χώροι που είναι κατάλληλοι για ψήσιμο, επομένως φορτώστε τα αυτοκίνητα με: παγωνιέρες, φουκού, πιατάκια, καρεκλάκια, τραπεζάκια (ξέρεις εσύ, κάτι απλό και γρήγορο) και είστε έτοιμοι!

Η αλήθεια είναι πως το όλο εγχείρημα θέλει αρκετή οργάνωση, έτσι ώστε να μη χρειαστείτε κάτι απαραίτητο και τελικά να μην το έχετε. Εννοείται πως οι χώροι αυτοί γεμίζουν πολύ γρήγορα, επομένως πρέπει να πάτε πολύ πρωί για να βρείτε χώρο.

Ή αν είστε και λίγο περιπετειώδεις, κατασκηνώστε εκεί από την προηγούμενη μέρα, για να βρείτε το καλύτερο σημείο!

2
Στο χωριό αραχτοί!

Αν πάλι θέλεις την ευκολία σου με φίλους και οικογένεια και δεν σας πολυαρέσει η ιδέα της οργάνωσης, του κουβαλήματος και του ψησίματος, τότε μπορείτε πολύ απλά να πάτε σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα σε ένα χωριό.

Εκεί, θα τα βρείτε όλα έτοιμα και στρωμένα μπροστά σας! Το μόνο που έχεις να κάνεις – εκτός φυσικά από το να κάνεις έγκαιρα την κράτησή – είναι να χαλαρώσετε όλοι και να απολαύσετε το φαγοπότι!

3
Να ‘σουν θάλασσα, να μη σ’ άλλαζα

Φόρεσε το μαγιό σου, πάρε τα ψάθινα καπελάκια και τις παγωνιέρες γεμάτες μπύρες ΑΛΦΑ και φύγε για παραλία με φίλους ή οικογένεια!

Αν θέλετε να κρατήσετε το έθιμο που έχει η μέρα με τη σούβλα, μπορείτε να την ψήσετε από πριν στο σπίτι και απλά να την πάρετε μαζί σας στην παραλία ή ακόμη και να παραγγείλετε έτοιμη από κάποιο εστιατόριο.

Αν πάλι δεν σας ενοχλεί να μη φάτε σούβλα εκείνη τη μέρα, τότε θα βρείτε αρκετές επιλογές για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο εκεί κοντά.

4
Boat Trip α λα κυπριακά

Βαρκάδα προς το Blue Lagoon, με την παραδοσιακή και γνωστή σε όλους μας σούβλα εν πλω! Αυτός θα είναι σίγουρα ένας πολύ instagramable Δεκαπενταύγουστος!

Λουστείτε το αντηλιακό λοιπόν, απολαύστε τη θέα και… καλές βουτιές!

Tip: Πάρτε το λιγάκι χαλαρά με το φαγητό πριν τις βουτιές!

5
Τελικά είσαι για τα πανηγύρια;

Δεν θα έλειπε από το μενού του Δεκαπενταύγουστου και η πιο μεγάλη γιορτή! Αρκετά χωριά της Κύπρου γιορτάζουν εκείνη τη μέρα, με μεγάλες γιορτές και πανηγύρια όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακούς μεζέδες!

Σε μια… εορταστική ατμόσφαιρα, θα βρεις λοκμάδες, σιουσούκο και ο,τιδήποτε άλλο κυπριακής προέλευσης μπορείς να σκεφτείς!

Όπως τελικά κι αν αποφασίσεις να περάσεις τη μέρα σου, το σημαντικό είναι ότι θα σκάσεις από το φαΐ (!) και θα απολαύσεις την κάθε στιγμή με την οικογένεια, ή την παρέα σου!

Πάρτε όλοι την μπύρα ΑΛΦΑ στο χέρι, σηκώστε την ψηλά, κάντε cheers, περάστε αξέχαστες στιγμές, γελάστε με την ψυχή σας και ζήστε μαζί τον πιο ΑΛΦΑ Δεκαπενταύγουστο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending