fbpx

Για ποιους λόγους θα κλείσει ο καταρράκτης της Κρήτου Τέρρα;

Ίσως ανήκεις κι εσύ στους χιλιάδες επισκέπτες που πάνε κάθε εβδομάδα στον καταρράκτη της Κρήτου Τέρρα. Ίσως ανήκεις στους άλλους τόσους που είδαν φωτογραφίες από το εντυπωσιακό θέαμα, μέσω των Social Media.

Εκτός από την ξεχωριστή φυσική ομορφιά της περιοχής, που έγινε πρόσφατα διάσημος σε πολλούς Κύπριους και μη, μάθε πως πρωταγωνιστούν επίσης  πολλά σκουπίδια στον χώρο, σαν “δώρο” που αφήνουν οι επισκέπτες κάθε φορά.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στην Καθημερινή και τον κοινοτάρχη Δέρβη Χαραλάμπους, χιλιάδες επισκέπτες πάνε κάθε εβδομάδα στην κοινότητα, αφήνοντας πίσω τους ένα σκουπιδότοπο. Ο κ. Χαραλάμπους, δήλωσε πως η κοινότητα δεν έχει έσοδα για αναλάβει τέτοια ευθύνη και συντήρηση.

1
Ο κοινοτάρχης φορτώνει τα σκουπίδια των επισκεπτών

Συγκεκριμένα, το σκυβαλοφόρο όχημα δεν μπορεί να μεταβεί στον χώρο, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο κοινοτάρχης να πηγαίνει κάθε μέρα με το δικό του αυτοκίνητο, να φορτώνει τα σκουπίδια και να φροντίζει την καθαριότητα στο σημείο.

Η κοινότητα αποτελείται από μόνο 70 κάτοικους, με χαμηλά έσοδα, και έλλειψη σε προσωπικό για να αναλάβουν τη διαχείριση του χώρου, με τόσες χιλιάδες επισκέπτες.

2
Τι γίνεται με την ασφάλεια της περιοχής;

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στην Καθημερινή, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για είσοδο και έξοδο στον χώρο. Επίσης, ο δρόμος είναι στενός, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει σε αυτοκίνητα αντίθετης κατεύθυνσης να κινηθούν ταυτόχρονα.

Ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο έντονο, με τον κοινοτάρχη Δέρβη Χαραλάμπους να τονίζει πως: «Τότε όλοι θα αναζητούν ευθύνες από το κοινοτικό συμβούλιο».

Η πρόταση του κοινοτάρχη, θα συζητηθεί σε συνάντηση με την κ. Μαίρη Λάμπρου την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Θα ζητηθεί το κλείσιμο του χώρου και η απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες, μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα και ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των επισκεπτών.

3
Πόσοι επισκέφθηκαν τον τελευταίο καιρό τους καταρράκτες;

Υπολογίζεται πως τον Αύγουστο, 2.000 άτομα την ημέρα (!) επισκέπτονται τους Καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα, δημιουργώντας μεγάλες ουρές αναμονής ώστε να περάσουν από την μικρή τρύπα που έχει η σπηλιά και να καταλήξουν στον εντυπωσιακό καταρράκτη!

Επισκέφθηκες κι εσύ την Κρίτου Τέρρα πρόσφατα; Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending