fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που (δυστυχώς) δεν μας ενδιαφέρει πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα!

Είναι γεγονός, κοινώς παραδεκτό, πως το ελληνικό πρωτάθλημα έχασε πολλή από την αίγλη του παρελθόντος με αποτέλεσμα και ο κόσμος σιγά-σιγά να πάψει να ασχολείται, τουλάχιστον στο βαθμό που το έκανε πριν μερικά χρόνια.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οι Ελλαδίτες απομακρύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα γήπεδα, αλλά και γενικότερα, εμείς σαν Κύπριοι, δεν δείχνουμε το ίδιο ενδιαφέρον που δείχναμε πριν 5-10 χρόνια;

Επιχειρούμε παρακάτω να παρουσιάσουμε τους λόγους που θεωρούμε πως μας έκαναν να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για την Super League:

1
Τα σκάνδαλα

Μεγαλώσαμε ακούγοντας για “παράγκα” και την ατάκα του Θωμά Μητρόπουλου “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν” να ηχεί στα αυτιά μας.

Το 2011 ξεσπά και αυτό που έμεινε στην ιστορία ως “Κασέτα-gate” με άμεσα εμπλεκόμενους τους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη και που έφερε τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας για εμπλοκή σε στημένους αγώνες.

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθαν και τα γεγονότα του 2018 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο μέσα στο γήπεδο της Τούμπας! Θέλεις και πολύ να ξενερώσεις;

2
Η βία

Κακά τα ψέματα, η βία μαστίζει και κατατρώει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου του 2018 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μέχρι τα συχνά επεισόδια στο “ελ κλάσικο” του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και τα “ραντεβού θανάτου” ανάμεσα στους οπαδούς των 2 ομάδων που είχαν ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε και νεκρούς το αποτέλεσμα είναι ένα:

Η σκέψη πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με κάτι που προκαλεί τόσο αρνητικά συναισθήματα!

3
Η μεγάλη πτώση στην ποιότητα

Ακόμα και αν δεχτούμε πως αν λατρεύεις την ομάδα σου δεν θα σταματήσεις να ασχολείσαι όσα επεισόδια και αν γίνουν και όση διαφθορά και αν ανακαλύψεις πίσω από τις κλειστές αίθουσες, δεν γίνεται να μην κάνεις αγωνιστικές συγκρίσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Όταν στα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος αγωνίστηκαν στο παρελθόν, παίκτες όπως ο Rivaldo, ο Galetti, o Cisse, o Blanco και τώρα αγωνίζονται στην πλειοψηφία τους απλά καλοί ξένοι θα αναζητήσεις κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα να ασχολείσαι, σωστά;

4
Η έλλειψη ανταγωνισμού

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να βρει τη χαμένη αγωνιστική του ταυτότητα, η ΑΕΚ Αθηνών παρουσιάζει αστάθεια, ο Ολυμπιακός έχασε την πρωτοκαθεδρία του από τον ΠΑΟΚ.

Παραδοσιακές ομάδες Α’ Εθνικής όπως ο Ηρακλής και ο Άρης στη Θεσσαλονίκη πέρασαν πολλά σε διοικητικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλες παραδοσιακές ομάδες της επαρχίας (ΑΕΛ, ΟΦΗ) ψάχνουν τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

Οι εκπλήξεις απουσιάζουν με αποτέλεσμα αυτό που κυριαρχεί να είναι η έλλειψη ανταγωνισμού στο αγωνιστικό κομμάτι!

Οι σημερινοί 30άρηδες, άλλωστε, ζήσαμε την απόλυτη παντοκρατορία του Ολυμπιακού Πειραιώς. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις πως από το 1999 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός κατέκτησε 17 από τα 21 πρωταθλήματα;

Ποιος λόγος έκανε εσένα να σταματήσεις να ασχολείσαι με το ελληνικό πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending