fbpx

Πώς να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση στο πανεπιστήμιο φέτος; Δες 5 τρόπους!

Ο Σεπτέμβρης έφθασε και μαζί του ξεκινά και η νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

Αν είσαι πρωτοετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο σου, πολύ πιθανόν να έχεις μια περιέργεια για το πώς λειτουργεί αυτό το νέο περιβάλλον. Μπορεί ακόμη να ανησυχείς για την πρώτη άποψη που θα σχηματίσουν οι γύρω σου για ‘σένα.

Πολύ πιθανόν ο στόχος σου να είναι να κερδίσεις τη συμπάθεια, αν όχι όλων, τότε μεγάλου ποσοστού των συμφοιτητών σου, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση!

Δες τα 5 βήματα που θα δημιουργήσουν μια καλή εντύπωση προς εσένα στο πανεπιστήμιο!

1
Να είσαι θετικό κα ευδιάθετο άτομο!

Την πρώτη μέρα (αλλά φυσικά και όλες τις υπόλοιπες), καλό θα ήταν να είσαι αισιόδοξος και ενθουσιώδης! Επίσης, αν είσαι ευδιάθετος και με μια έντονη δόση χιούμορ, τότε η πρώτη εντύπωση που θα δώσεις θα είναι σίγουρα καλή!

Εκπέμποντας αισιοδοξία θα αποτελέσεις πόλο έλξης, αφού αυτή την καλή διάθεση, τη μεταφέρεις στους γύρω σου και τότε αυτόματα θα σχηματίσουν μια καλή εικόνα για εσένα.

Η γκρίνια, οι φωνές και οι αγριάδες δεν βοηθούν ιδιαίτερα, απεναντίας, μπορεί να φέρουν και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Με το να είσαι συνοφρυωμένος, νευρικός, βαριεστημένος και θρασύς, δεν κάνεις και την καλύτερη αρχή, αφού αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν ως προειδοποιητική σήμανση “Μην πλησιάζετε!”.

2
Δείξε ενδιαφέρον και κάνε ερωτήσεις!

Έρευνες αναφέρουν ότι δείχνοντας ενδιαφέρον και κάνοντας κάποιες ερωτήσεις ή απορίες, μπορεί κανείς να κερδίσει πιο εύκολα τη συμπάθεια των γύρω του. Βέβαια, όπως λέει και μια παλιά παροιμία, παν μέτρον άριστον!

Δείχνοντας ενδιαφέρον, δεν σημαίνει οτι πρέπει να κάνουμε και… του κόσμου τις ερωτήσεις διότι πολύ απλά στο τέλος μπορεί να φανούμε αδιάκριτοι. Οι απορίες μας προς κάποιον πρέπει να φανερώνουν το ενδιαφέρον που έχουμε γύρω από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Ακόμη, αν ντρέπεσαι να ρωτήσεις κάποιον κάτι για τον ίδιο, μπορείς να ρωτήσεις πράγματα που αφορούν το κοινό σας περιβάλλον, όπως π.χ. τι ώρα αρχίζει το επόμενο μάθημα κ.ο.κ.

3
Διάλεξε τα κατάλληλα ρούχα

Το ντύσιμό μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού φανερώνει πολλά για εμάς! Το κατάλληλο ντύσιμο στο πανεπιστήμιο, δεν θα είναι πολύ πρόχειρο ούτε βέβαια και πολύ επίσημο!

Το outfit και το style μας προδίδουν πολλά για εμάς και γι’ αυτό πρέπει να ντυνόμαστε με ρούχα τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα και τα οποία να αντιπροσωπέυουν το γούστο μας.

Επίσης, όταν είμαστε καλά ντυμένοι, δείχνει ότι διαθέτουμε χρόνο για να περιποιηθούμε και ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας, αφού θέλουμε να τον φροντίζουμε.

4
Και όμως, ένας καλός ύπνος βοηθά!

Με το να ξενυχτούμε και να πηγαίνουμε άυπνοι στο μάθημα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, αλλά και για την εικόνα που σχηματίζουμε γύρω από τον εαυτό μας. Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μπορεί να κάνουν κάποιο να φαίνεται πιο καταθλιπτικός, λιγότερο υγιής και λιγότερο ελκυστικός!

Γι’ αυτό λοιπόν ένας καλός ύπνος είναι πάντα απαραίτητος, αφού μας ξεκουράζει και μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε, για να αντέξουμε ένα αρκετά πιεστικό πρόγραμμα.

Ακόμα, μας βοηθά να έχουμε καλή διάθεση και φυσικά να τα πηγαίνουμε καλά με τους γύρω μας. Όταν είμαστε κουρασμένοι εκνευριζόμαστε με το παραμικρό και είμαστε μονίμως με νεύρα. Συνεπώς, διώχνουμε σταδιακά πολλά άτομα με αυτή τη συμπεριφορά.

5
Η γλώσσα του σώματος ίσως είναι πιο χρήσιμη απ’ ότι φανταζόμασταν

Όσο μιλούμε, οι κινήσεις που κάνουμε με το σώμα μας φανερώνουν πολλά! Τα χέρια μας κυρίως, μαρτυρούν τις προθέσεις μας, και βοηθούν κάποιον να νιώθει πιο άνετα όταν τα διατηρούμε ενεργά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας μας καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, ιδίως σε σημεία που θέλουμε να δώσουμε έμφαση.

Ακόμη, πολύ σημαντική είναι και η οπτική επαφή, μιας και δίνει ώθηση στην κοινωνικότητά μας και μας βοηθά να αισθανόμαστε πιο οικείοι με το άτομο που έχουμε απέναντί μας!

Εφαρμόζεις κάποιο από τα πιο πάνω όταν έρχεσαι σε επαφή με νέα άτομα; Κατάφερες να δημιουργήσεις μια καλή εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending