fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Πλάνο για δημιουργία 1.700 νέων φοιτητικών εστιών!

Πλάνο για την ανέγερση 1.700 νέων φοιτητικών εστιών αποκάλυψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το συγκεκριμένο έργο θα δώσει λύση σε ένα διαχρονικό και ίσως από τα σημαντικότερα προβλήματα ενός φοιτητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, δηλαδή το πρόβλημα της εξεύρεσης φοιτητικής στέγης.

ucy-panepistimio-kiprou-esties-pk
cy-arch.com / © Χρίστος Παπαντωνίου

Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν μόνο 207 εστίες στην Πανεπιστημιούπολη, κάτι που σημαίνει ότι δεν φτάνουν καν ούτε για να καλύψουν τις ανάγκες του 1/33 των 7.000 υφιστάμενων φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Έτσι, ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών αναγκάζεται να αναζητήσει στέγη εκτός του Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να τυγχάνει εκμετάλλευσης, λόγω των πολύ υψηλών τιμών στα ενοίκια που έχουν τα διαμερίσματα, studio, κλπ. στην γύρω περιοχή από την Πανεπιστημιούπολη.

Η νέα Πρυτανεία του ΠΚ, μετά από επαφές της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ανακοινώσε το νέο έργο – λύση στο πρόβλημα, που χωρίζεται σε 3 φάσεις (πλάνα) και που με την πλήρη ολοκλήρωση του θα «δώσει» στους φοιτητές 1.700 νέες και σύγχρονες φοιτητικές εστίες (με το γενικό σύνολο τους να φτάνει τις 1.900 μαζί με τις νέες και υφιστάμενες κλίνες).

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε στη συνέντευξη πως υπάρχει θετική στάση της Τράπεζας για να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο, όπως επίσης θερμή είναι και η στήριξη από την πολιτεία και το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι νέες εστίες υπολογίζεται ότι θα ανεγερθούν στο χώρο που βρίσκεται πίσω από τα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης.

ucy.ac.cy

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο πρύτανης επισήμανε την προσπάθεια ανέγερσης εστιών και για το ΤΕΠΑΚ, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι «η προσπάθεια αυτή γίνεται για τη χρηματοδότηση ανέγερσης εστιών τόσο για εμάς όσο και για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Στο 1ο πλάνο ανέγερσης, όπως εξηγεί ο κ. Χριστοφίδης, θα γίνει «ανέγερση εστιών οι οποίες μπορούν να στεγάσουν γύρω στους 700 φοιτητές (η λεγόμενη 2η φάση εστιών)», προσθέτοντας παράλληλα, πως το πρόγραμμα προνοεί την ολοκλήρωση του έργου σε μια πενταετία, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Οκτώβριο με τις πρώτες μελέτες και προεργασίες για το διαγωνισμό των εστιών.

1
Σε μεταγενέστερο στάδιο και με την ολοκλήρωση της 3ης και 4ης φάσης, το Παν. Κύπρου θα μπορεί πλέον να φιλοξενήσει 1.900 φοιτητές!

«Το μέγεθος αυτό είναι ικανοποιητικό για τον αριθμό των φοιτητών που φιλοδοξεί να έχει το Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο σε πλήρη ανάπτυξη θα έχει γύρω στους 10.000 φοιτητές και θεωρούμε ότι είναι ένας καλός αριθμός εάν μπορεί κάποιος να προσφέρει στέγη στο 20% των φοιτητών του», τόνισε ο Πρύτανης.

Εσύ τι πιστεύεις; Θα δώσει λύση στο πρόβλημα των υψηλών ενοικίων και της δύσκολης εξεύρεσης φοιτητικής στέγης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending