fbpx

5+1 βασικοί υποψήφιοι για να αναδειχτούν πρώτοι σκόρερ στο πρωτάθλημα!

Μια “μάχη” που έχει το δικό της, ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε χρόνο στο ποδόσφαιρο μας είναι αυτή του πρώτου σκόρερ.

Βάζοντας κάτω, λοιπόν, τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων μαζέψαμε 5+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θεωρούμε πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο του αρχισκόρερ του πρωταθλήματος μας.

Ρίξε μια ματιά και πες μας ποιος θεωρείς εσύ πως θα κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι τη σεζόν 2019-20:

1
Matt Derbyshire

Ο Άγγλος επιθετικός της Ομόνοιας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας 2 φορές τα τελευταία 3 χρόνια.

Πέρσι, όπως και όλη η Ομόνοια, έκανε μια πολύ κακή σεζόν, αλλά φέτος ξεκίνησε φουριόζικα, σκοράροντας 2 τέρματα τις πρώτες 2 αγωνιστικές.

Δεδομένα, αν συνεχίσει να παίρνει βοήθειες από τους συμπαίκτες του έχει και την ποιότητα και την προσωπικότητα, αλλά και τη “δίψα” να ξανακερδίσει την τιμητική προσωπική διάκριση.

Πώς, άλλωστε, να ξεγράψεις ένα ποδοσφαιριστή που σημείωσε 49 τέρματα σε 3 σεζόν;

2
Ivan Trickovski

Είναι πραγματικά απίστευτη η εκτελεστική δεινότητα του Σκοπιανού τον τελευταίο 1,5 χρόνο!

Πέρσι, με 15 τέρματα έχασε στο παρά κάτι το Χρυσό Παπούτσι από τον Adam Nemec, αλλά το ξεκίνημα της φετινής σεζόν απέδειξε πως όχι μόνο δεν πτοήθηκε ο Trickovski, αλλά είναι αποφασισμένος φέτος να ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ.

Από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ ξεκίνησε ζεστά ο “Tricko” σκοράροντας 5 φορές, ενώ στο πρωτάθλημα μετρά ήδη 2 τέρματα!

3
Adam Nemec

Αλίμονο, να μην ήταν σε αυτή τη λίστα ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος με 16 τέρματα και αποδεδειγμένα, πλέον, ένα από τα ποιοτικότερα σέντερ φορ του πρωταθλήματος!

Μάλιστα, θεωρώντας δεδομένο πως η Πάφος FC θα είναι ακόμα καλύτερη φέτος, άρα και οι ευκαιρίες να σκοράρει ο Σλοβάκος θα είναι περισσότερες δεν θα ήταν καθόλου παράξενο το Χρυσό Παπούτσι να μείνει στην Πάφο και τον Adam Nemec!

4
Emilio Zelaya

Όταν μέσα σε 2 χρόνια σημειώνεις 27 τέρματα σε 58 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 12 σε 24 αγώνες στην Ευρώπη και όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα φύσει επιθετική δεν γίνεται να μην συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Αν ο Απόλλωνας πραγματοποιήσει πορεία παρόμοια ή και καλύτερη από αυτή των τελευταίων 2 χρόνων, τότε είναι πολύ πιθανόν ο Emilio Zelaya να είναι τον Μάη ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η τελευταία φορά, πάντως που οι γαλάζιοι ανέδειξαν πρώτο σκόρερ ήταν το 2014 όταν ο Sangoy με 18 τέρματα μοιράστηκε το Χρυσό Παπούτσι με τους Monteiro (ΑΕΛ) και Tagbajumi (Ερμής)…

5
Michal Duris

Ο Michal Duris μας συστήθηκε εντυπωσιακά στο 2ο εξάμηνο της σεζόν 2017-18 σκοράροντας 11 τέρματα, ενώ στην περσινή προβληματική, όπως εξελίχθηκε, σεζόν για την Ανόρθωση σκόραρε άλλα 10 (11 αν υπολογίσουμε και εκείνο στο περιβόητο παιχνίδι με τον Απόλλωνα).

Αν, λοιπόν, φέτος η “Μεγάλη Κυρία” παρουσιαστεί όπως την περιμένουν οι φίλοι της και θυμίσει… Ανόρθωση πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως ο Σλοβάκος, που είναι και παίκτης ψυχολογίας, μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο του πρώτου σκόρερ!

6
Carlao

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το γεγονός πως μια ομάδα σαν τη Δόξα Κατωκοπιάς καταφέρνει σχεδόν κάθε χρόνο να έχει ένα αξιόπιστο επιθετικό (Freddy dos Santos, David da Costa, Serjao πιο παλιά, Berat Sadik πιο πρόσφατα)!

Έτσι, όταν ανακοίνωσε την απόκτηση του Carlos Alexandre de Souza Silva, πιο γνωστού απλά ως Carlao, τότε αρκετοί από ‘μας σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα: “ΟΚ, να ο επιθετικός που θα παρακολουθούμε τι θα κάνει”.

Άλλωστε, ο 33χρονος Βραζιλιάνος πέρασε ξανά από το πρωτάθλημα μας, όπου σε μόλις 15 παιχνίδια σκόραρε 10 φορές με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας το 2018, ενώ τα στατιστικά του γενικά “λένε” πως έχουμε να κάνουμε με ένα παίκτη που ξέρει καλά την τέχνη του γκολτζή!

Αυτοί θεωρούμε πως θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ τη σεζόν 2019-20! Εσύ ποιον “βλέπεις” να παίρνει αυτόν τον τίτλο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending