fbpx

Ο Μιχάλης μας εξηγεί πώς πέτυχε το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος φοιτώντας στο KES College!

H δημοσιογραφία, είναι από τα επαγγέλματα που, αν ασχοληθείς, θα εκπλήσσεσαι από τις προκλήσεις που θα συναντάς καθημερινά.

Για να μάθουμε περισσότερα, συναντηθήκαμε με τον Μιχάλη Τίκκο, δημοσιογράφο σήμερα στον ΑΝΤ1 Κύπρου και άριστο απόφοιτο του 3ετούς Προγράμματος Σπουδών «Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις» του KES College.

Μας ξενάγησε με μεγάλη του χαρά στις κτηριακές εγκαταστάσεις του KES College, όπου πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια. Ακολούθησε τη δημοσιογραφία γιατί ήταν κάτι που αγαπούσε. Καθώς σπούδαζε, έκανε πρακτική άσκηση και εργάστηκε σε διάφορα μέσα και έτσι έκτισε ένα δυνατό βιογραφικό πριν καν αποφοιτήσει.

Αν σκέφτεσαι κι εσύ να ακολουθήσεις το επάγγελμα του Δημοσιογράφου, διάβασε όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Μιχάλης.

Πιο κάτω όσα συζητήσαμε με τον Μιχάλη:

– Γεια σου Μιχάλη. Αρχικά πες μας γιατί επέλεξες τη δημοσιογραφία. Ήταν κάτι που ήθελες να κάνεις από πάντα στη ζωή σου;

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που δίνετε σε απόφοιτους ανώτερων σχολών να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Σχετικά με την ερώτηση, έχω να σας πω ότι από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου ονειρευόμουν να γίνω δημοσιογράφος και συγκεκριμένα αθλητικός συντάκτης.

Πήρα την απόφαση να φοιτήσω στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του KES College, με ειδίκευση το αθλητικό ρεπορτάζ και έτσι πραγματοποίησα το παιδικό μου όνειρο.

– Με βάση τις σημερινές σου εμπειρίες, ποια νομίζεις είναι τα κυριότερα θετικά στοιχεία που αποκόμισες από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών στο KES College;

Αυτό που κρατάω από την παρουσία μου στο KES College, είναι οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από τους καθηγητές του κλάδου της δημοσιογραφίας, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι στο επάγγελμα.

Δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να μάθεις πάρα πολλά, τα οποία με έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο να εξελίσσομαι συνεχώς στη δουλειά μου.

– Αν ξεχώριζες κάτι από τη φοιτητική σου ζωή στο KES College, ποιο θα ήταν αυτό;

Από τη φοιτητική μου ζωή στο KES College θα ξεχώριζα σίγουρα τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ το 2016, όταν πήγα στην Κομοτηνή στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο R-Channel Θράκης, έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Έμεινα εκεί για 2 μήνες, έκανα την πρακτική μου και απέκτησα εμπειρίες που με βοήθησαν αργότερα, να ενταχθώ πιο εύκολα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

– Απ’ ότι γνωρίζω, το KES College έχει δικό του διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, το NOISE Radio, όπου οι φοιτητές Δημοσιογραφίας κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για ‘σένα και ποιες συμβουλές θα έδινες σε νέους που τώρα ξεκινούν το Πρόγραμμα Σπουδών στο KES College;

Νομίζω ότι το NOISE Radio είναι ένα επιπλέον κίνητρο για κάποιο που θέλει να σπουδάσει δημοσιογραφία, καθώς μπαίνει απευθείας στο επάγγελμα του δημοσιογράφου. Ως φοιτητής, είχα την ευκαιρία να πάρω για πρώτη φορά συνεντεύξεις ON-AIR και να εξοικειωθώ ακόμα περισσότερο με τη δημοσιογραφία.

Αξίζει να αναφέρω ότι πέρα από το ραδιόφωνο, το KES College διαθέτει και την ιστοσελίδα NOISE AIR, στην οποία οι φοιτητές μπορούν να γράφουν καθημερινά για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Στους νέους φοιτητές του KES College θα πρότεινα να ασχοληθούν σοβαρά με το ραδιόφωνο και με την ιστοσελίδα του κολεγίου, γιατί αυτό είναι κάτι που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν και να κτίσουν σιγά-σιγά ένα καλό βιογραφικό.

Μάθε περισσότερα για τη Σχολή Σπουδών Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του KES College! 

– Ποιες είναι οι καθημερινές προκλήσεις που έχει το επάγγελμα και τι πιστεύεις είναι εκείνο που πρέπει να διακρίνει έναν καλό δημοσιογράφο στις μέρες μας;

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου έχει καθημερινά αμέτρητες προκλήσεις. Εμείς πρέπει να μένουμε ατάραχοι σε αυτές τις προκλήσεις και να τις προσπερνάμε.

Όσον αφορά το τι διακρίνει ένα καλό δημοσιογράφο, η άποψη μου είναι ότι το Α και το Ω είναι η αντικειμενικότητα που πρέπει να τον διακατέχει. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μεταφέρουν τις ειδήσεις ως έχουν και να ενημερώνουν τους πολίτες για το ότι γίνεται στην Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό με αληθοφάνεια και χωρίς σκοπιμότητες.

– Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις σου επαγγελματικά;

Ο στόχος που έχω θέσει είναι να βελτιώνομαι συνεχώς σε αυτό που κάνω. Θέλω να παρακολουθήσω όσα πιο πολλά σεμινάρια γίνεται σχετικά με το επάγγελμά μου και να κάνω ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία θα μου αποφέρουν νέες γνώσεις. Όλα αυτά όμως θα γίνουν σε βάθος χρόνου με αργά και σταθερά βήματα.

– Τέλος, γιατί θα ενθάρρυνες κάποιον να επιλέξει το KES College και συγκεκριμένα τον δικό σου κλάδο σπουδών;

Σε κάποιο φοιτητή που σκέφτεται να σπουδάσει δημοσιογραφία θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα το KES College. Όπως σας είπα, οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ οι κτηριακές εγκαταστάσεις δίνουν τη δυνατότητα στον φοιτητή να κάνει την πρακτική του άσκηση εντός του Κολεγίου.

Πέρα από αυτό, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα και αυτό δίνει την ευκαιρία στον φοιτητή να εργάζεται παράλληλα σε κάποιο Μ.Μ.Ε., κτίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα αρκετά καλό βιογραφικό πριν ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ευχαριστούμε πολύ Μιχάλη για όσα μας είπες και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!


Θες κι εσύ να γίνεις ένας επιτυχημένος Δημοσιογράφος;
Μάθε περισσότερα για τη Σχολή Σπουδών Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του KES College! 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το KES College:

Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία – Κύπρος
Τηλ: 22 875737 | Φαξ: 22 756562 | Email: info@kes.ac.cy
www.kescollege.ac.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending