fbpx

5 αντιλήψεις που όλοι κάποτε πιστέψαμε για τους Ομονοιάτες (και είναι λάθος)!

Οι οπαδοί της Ομόνοιας είναι μια από εκείνες τις ομάδες ανθρώπων που άνετα θα μπορούσαν να εξεταστούν από κάποιο κοινωνιολόγο για να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά τους, αφού αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Κύπρου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους “κολλήσουμε” αρκετά γνωρίσματα που στην τελική όμως αποδεικνύονται μάλλον λανθασμένα.

Τα 5 πιο ευδιάκριτα είναι που μαζέψαμε πιο κάτω. Συμφωνείς μαζί μας ή όχι;

1
Όλοι είναι χτίστες!

ant1.com.cy

Η Ομόνοια από τη φύση της είναι ομάδα του λαού, της εργατιάς. Αυτό από μόνο του οδήγησε στο συμπέρασμα πως όλοι οι Ομονοιάτες είναι χτίστες, σιδεράδες, καλουπτζήδες ή τελοσπάντων ασχολούνται μόνο με χειρωνακτικές εργασίες.

Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική αφού οπαδούς του τριφυλλιού συναντούμε σε κάθε επάγγελμα. Γνωστοί δικηγόροι, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες δηλώνουν Ομονοιάτες!

2
Όλοι έχουν διπλοκάμπινο!

protathlima.com

Η πιο πάνω αντίληψη κάνει πολλούς να νομίζουν πως οι Ομονοιάτες κυκλοφορούν μόνο με διπλοκάμπινα/μονοκάμπινα σε σημείο που όταν δεις ένα τέτοιο στο δρόμο θα πεις “Σίουρα εν “Κινέζος” τούτος!”

Εντούτοις, θα δεις οπαδούς της λευκωσιάτικης ομάδας να κυκλοφορούν και με αυτοκίνητα της Ιαπωνίας και με Mercedes, Audi, Peugeot και άλλες γνωστές μάρκες.

Αν δεν πιστεύεις εμάς, την επόμενη φορά που θα παίζει η Ομόνοια στο ΓΣΠ κάνε μια βόλτα από τους χώρους γύρω από το ΓΣΠ για του λόγου το αληθές.

3
Όλοι ακούν Καζαντζίδη!

anatoliki.com

Μπορεί να έτυχε να δεις το πανό των Ομονοιατών με τον στίχο από το τραγούδι του Καζαντζίδη “Ελλάς του 2000”, “Γλυκό νερό στην κόλαση θα πιούμε εδώ μαζί σου, εμείς που μεγαλώσαμε με την αναπνοή σου”.

Μπορεί και πάλι να βρέθηκες σε κυριακάτικο τραπέζι που πλειοψηφία είναι οι Ομονοιάτες, με τον θρυλικό τραγουδιστή να παίζει από κάποιο μεγάφωνο και να άκουσες την ατάκα “Εν θα φκει άλλη φωνή σαν τον Καζαντζίδη!”.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως όλοι οι Ομονοιάτες ξέρουν, ακούν και υμνούν τον Καζαντζίδη, αφού, μάλλον φυσιολογικά, πάμπολλοι, κυρίως νεαροί, έχουν άλλα μουσικά γούστα.

4
Όλοι είναι κομουνιστές!

tothemaonline.com

Στο έντονα πολιτικοποιημένο ποδόσφαιρο μας η Ομόνοια είναι η κατ΄εξοχήν αριστερή ομάδα, η ομάδα συνώνυμο του ΑΚΕΛ, με τις φήμες περί μεγάλης εμπλοκής του κόμματος της αριστεράς στα διοικητικά της Ομόνοιας (πριν γίνει εταιρεία) να είναι πολλές.

Πολλές ήταν και οι φορές που η Θύρα 9 εκδήλωσε τα πολιτικά της ιδεώδη με κορεό σαν αυτό της φωτογραφίας, αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν πως όλοι οι Ομονοιάτες είναι κομμουνιστές και ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.

5
Όλοι υποστηρίζουν (και) τον Ολυμπιακό Πειραιώς!

protathlima.com

Πολλές φορές είδαμε στις κερκίδες της Ομόνοιας εικόνες παρόμοιες με την πιο πάνω, οπαδούς δηλαδή να φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Οι λόγοι είναι πολλοί με τους δυο κυριότερους να είναι η παρόμοια ιδεολογική κατεύθυνση των 2 ομάδων (όπως η Ομόνοια, έτσι και ο Ολυμπιακός θεωρείται η ομάδα του λαού, τουλάχιστον στην περιοχή της Αττικής), αλλά και το γεγονός πως από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 οι Πειραιώτες είναι σχεδόν μόνιμοι πρωταθλητές.

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως όλοι οι Ομονοιάτες είναι και “γαύροι”. Αντίθετα, αρκετοί υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό λόγω ίδιων χρωμάτων και εμβλήματος, ενώ σίγουρα θα βρεις και Ομονοιάτες που να είναι και ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες και Αρειανοί.

Υπάρχει κάποια άλλη αντίληψη, κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που “κολλήσαμε” στους Ομονοιάτες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending