fbpx

Δες τι είναι το “Common Goal” και πώς προσπαθεί να βοηθήσει τον κόσμο!

Μέσα του 2017 έγινε γνωστό πως ο Juan Mata ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με το όνομα “Common Goal”.

Πολλοί αναρωτήθηκαν περί τίνος πρόκειται, άλλοι αδιαφόρησαν και αρκετοί συνεχάρησαν τον Ισπανό για την πρωτοβουλία του, η οποία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει.

Τι ακριβώς είναι όμως το “Common Goal”;

Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό project που δημιουργήθηκε από τον Juan Mata και τον οργανισμό streetfootballworld.

Στόχος και σκοπός του είναι να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια απήχηση που έχει το ποδόσφαιρο για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και να βελτιώσει τις ζωές αυτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην ιστοσελίδα του project: “Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα τόσο μεγάλη που να αντιμετωπίζει τους πιο δύσκολους αντιπάλους του κόσμου, από το AIDS και την ανισότητα των φύλων μέχρι τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των νέων.”

Πώς λειτουργεί το “Common Goal”;

Κάθε μέλος του project συνεισφέρει τουλάχιστον το 1% των αποδοχών του κάθε χρόνο.

Τα λεφτά που μαζεύονται διατίθενται σε διάφορες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο (στην Ελλάδα αυτή είναι η Diogenes NGO) που με τη σειρά τους τα χρησιμοποιούν εκεί που χρειάζεται.

Τι σημαίνει αυτό το “όπου χρειάζεται”; Σε έργα που βελτιώνουν την υγεία των ανθρώπων, εξασφαλίζουν ποιοτική εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, την οικονομική ανάπτυξη, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη σωστή λειτουργία των θεσμών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γειτονιά της Cazuca, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Bogota.

Αυτή η γειτονιά θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες της χώρας με πολλά παιδιά να μπλέκουν σε συμμορίες και να διακινούν ναρκωτικά από πολύ μικρή ηλικία.

Με τη βοήθεια του “Tiempo de Juego” (μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Κολομβία), που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο σαν “καταλύτη” ειρήνης, τα παιδιά αυτά γνωρίζονται καλύτερα και από θύματα της κοινωνικής ανισότητας γίνονται σιγά-σιγά πρεσβευτές της ειρήνης.

Ποιοι συμμετέχουν;

Facebook@CommonGoalOrg

Σήμερα, το “Common Goal” έχει σχεδόν 650 μέλη (ποδοσφαιριστές, προπονητές και επιχειρήσεις) με τα πιο γνωστά από αυτά να είναι φυσικά ο Juan Mata, ο Giorgio Chiellini, ο Kasper Schmeichel, η Alex Morgan, η Megan Rapinoe, o Jurgen Klopp, o Julian Nagelsmann, ο Mats Hummels, o Shinji Kagawa και ο Serge Gnabry, ενώ ως μέλος συμμετέχει και η δανέζικη ομάδα της Nordsjaelland.

Συνεργάτες και υποστηρικτές του “Common Goal” είναι ανάμεσα σε άλλους η EA Sports, το Facebook και η τράπεζα Santander.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το project πάτα ΕΔΩ ή κάνε like τη σελίδα του στο Facebook!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending