5+1 φανέλες ομάδων για τη σεζόν 2019-20 εμπνευσμένες από το παρελθόν!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
[email protected]_AS

Αναμφίβολα, στην εποχή που ζούμε, το μάρκετιγκ στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι ομάδες στηρίζουν πολλά από τα λεφτά που εισπράττουν κάθε χρόνο σε αυτό τον τομέα και οι φανέλες τους λειτουργούν πολλές φορές σαν η βιτρίνα τους.

Τη σεζόν 2019-20 παρατηρούμε πως αρκετές ομάδες επέλεξαν πιο ρετρό εμφανίσεις, θέλοντας ίσως να παίξουν και με τα συναισθήματα των οπαδών τους.

Εντοπίσαμε, λοιπόν, 5+1 πολύ δυνατά ονόματα στο ποδοσφαιρικό παζάρι τα τελευταία χρόνια που εμπνεύστηκαν τις φετινές τους φανέλες από το παρελθόν.

Ρίξε μια ματιά πιο κάτω και πες μας ποια σε εντυπωσίασε περισσότερο:

1PSG

sportskeeda.com/psgtalk.com

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συνεργασίας τους, η PSG και η Nike επέλεξαν η τρίτη φετινή φανέλα των Παριζιάνων να παραπέμπει σε ένα κλασικό και αγαπημένο μοτίβο.

Συγκεκριμένα, αυτό το σχέδιο χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του Παρισιού τις σεζόν 1982-83, 1989-90 και 2002-03!

2Arsenal

news.adidas.com/hyperbeast.com/afchistory.wordpress.com

Τόσο η εντός όσο και η εκτός έδρας φετινή εμφάνιση της Arsenal είναι στενά συνδεδεμένες με το παρελθόν, παραπέμποντας άμεσα στην πρώτη συνεργασία των “κανονιέρηδων” με την Adidas!

Αρχικά, η εντός έδρας εμφάνιση μοιάζει πολύ με αυτή της σεζόν 1986-87, ενώ η εκτός έδρας είναι σχεδόν ολόιδια με αυτή που φορούσε η ομάδα του Λονδίνου τη διετία 1991-93.

3Barcelona

hyperbeast.com/Twitter/nordkraft.dk/the42.ie

Από τις 3 εμφανίσεις της Barcelona για τη σεζόν 2019-20, οι 2 είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ένδοξο παρελθόν των blaugrana.

Αρχικά, η 2η στολή της Barca (κίτρινη φανέλα με κόκκινη και μπλε διαγώνια γραμμή) είναι αφιερωμένη στη La Masia και την φανέλα που φορούσαν οι Καταλανοί το 1979.

Η 3η στολή, δε, της Barcelona παραπέμπει άμεσα σε αυτή της σεζόν 1996-97 με τον Gerard Pique να αναφέρει χαρακτηριστικά στην παρουσίαση της: “Αυτό το χρώμα είναι συνδεδεμένο με τους Ronaldo, Guardiola, Stoickhov…τόσα μεγάλα ονόματα”.

4Liverpool

latestly.com/sport.net

Για τη Liverpool η φετινή εντός έδρας εμφάνιση έχει τεράστια συναισθηματική αξία.

Αυτό γιατί είναι αφιερωμένη στον χαρισματικό της προπονητή, Bob Paisley που φέτος θα γιόρταζε τα 100α του γενέθλια, ενώ οι λεπτές κάθετες γραμμές παραπέμπουν στη φανέλα της σεζόν 1982-83, της τελευταίας, δηλαδή, που καθόταν στον πάγκο ο Paisley!

5Tottenham

Αρκετές φορές στο παρελθόν, η Tottenham επέλεξε η τρίτη της φανέλα να είναι γαλάζια.

Φέτος, εμπιστεύτηκε ξανά αυτό το χρώμα για πρώτη φορά μετά το 2014 με τη φανέλα να μοιάζει πολύ με αυτή της τριετίας 1991-94.

6Manchester United

mirror.co.uk/thesun.co.uk

20 χρόνια μετά την ιστορική κατάκτηση του τρέμπλ, η Manchester United επέλεξε να παρουσιάσει μια φανέλα αφιερωμένη στην ομάδα του 1999.

Και μπορεί οπτικά οι 2 φανέλες να μην μοιάζουν παρά πολύ, αλλά η ασπίδα γύρω από το σήμα των “κόκκινων διαβόλων” είναι η πλέον άμεση παραπομπή σε εκείνη τη φανέλα.

Ποια φανέλα από τις πιο πάνω θα ήθελες να αγοράσεις;