fbpx

SAP και UNICEF: Συνεργασία για να προσφέρουν τις κατάλληλες δεξιότητες στους νέους!

Η SAP και η UNICEF συνεργάζονται για να προσφέρουν στους νέους, που θα αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό του αύριο, τις κατάλληλες δεξιότητες

Η SAP και η UNICEF ανακοίνωσαν πρόσφατα τη νέα παγκόσμια συνεργασία τους, με την οποία θα προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση, κατάρτιση και επαγγελματικές δεξιότητες σε νέους που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοημένες κοινότητες ανά τον κόσμο, με στόχο να τους προετοιμάσουν για την αγορά εργασίας και να τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την 74η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η τριετής συνεργασία θα φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη δημιουργία μοντέλων βιώσιμης εκπαίδευσης. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί σε πρωτοβουλίες για την ένταξη των νέων στο εργατικό δυναμικό, με στόχο να συνδράμει στην ευημερία τους αλλά και να συνεισφέρει με ικανούς νέους επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τις επιχειρήσεις του αύριο.

Η συνεργασία θα επιδιώξει την ανάπτυξη ενός τυποποιημένου εθνικού προγράμματος σπουδών, προγραμμάτων ετοιμότητας εργατικού δυναμικού και διεξοδικής έρευνας για την καλύτερη ενημέρωση και σύνδεση του ιδιωτικού τομέα με τα ταλέντα του μέλλοντος.

Περισσότεροι από 1 στους 5 νέους σήμερα δεν εργάζονται, ούτε σπουδάζουν ή εκπαιδεύονται. Επίσης, ακόμα περισσότεροι νέοι δεν μαθαίνουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για την αναζήτηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς η σημερινή ταχέως μεταβαλλόμενη οικονομία επιτάσσει εξειδικευμένες δεξιότητες.

«Για τους νέους, η πορεία προς ένα επιτυχημένο μέλλον περνά μέσα από μια ποιοτική εκπαίδευση που τους εξοπλίζει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στο σημερινό εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο Henrietta Fore, Executive Director, UNICEF. «Οι νέοι είναι μερικοί από τους καλύτερους δημιουργούς και στοχαστές του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τη SAP για να αξιοποιήσουμε την ενέργεια και τις ιδέες των νέων και να τους βοηθήσουμε να συνεισφέρουν στις οικονομίες και τις κοινωνίες τους».
Μέχρι το 2030, οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι έτοιμες να ενσωματώσουν με βιώσιμο τρόπο 2 δισεκατομμύρια νέους στο εργατικό δυναμικό.

Η συνεργασία θα βοηθήσει τους νέους σε όλη την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη, με τις αρχικές προσπάθειες να επικεντρώνονται στην Ινδία, την Τουρκία και το Βιετνάμ. Η συνεργασία αποτελεί μέρος της Generation Unlimited, της παγκόσμιας συμμαχίας που εργάζεται για να προετοιμάσει τους νέους να γίνουν αφοσιωμένοι και παραγωγικοί πολίτες. Η Generation Unlimited, η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, συγκαλεί δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από πολλούς τομείς, ώστε να συνδράμουν στην εκπαίδευση και την απασχόληση της νεολαίας, ενώ στελεχώνεται σε αυτήν την προσπάθεια από πολλούς νέους ανθρώπους.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν για το χάσμα ευκαιριών σε αυτή τη νέα οικονομία», δήλωσε ο CEO της SAP Bill McDermott. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του σημερινού αλλά και του αυριανού εργατικού δυναμικού, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τον τόπο κατοικίας τους. Μαζί με τη UNICEF, θα αυξήσουμε τη συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και θα επικεντρωθούμε στο βέλτιστο δυνατό πρόγραμμα σπουδών για την προετοιμασία των εργαζομένων του μέλλοντος. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως κάνουμε το σωστό τόσο για την κοινωνία όσο και για τις επιχειρήσεις- και αυτά τα δύο βρίσκονται σε τέλεια αρμονία

Ακολουθήστε την Unicef σε Twitter & Facebook.

Ακολουθήστε την SAP σε  Twitter & Facebook.

Σχετικά με την Generation Unlimited

Η Generation Unlimited είναι μια παγκόσμια συνεργασία για την προετοιμασία των νέων για να γίνουν παραγωγικοί και αφοσιωμένοι πολίτες. Συνδέει την εκπαίδευση και την κατάρτιση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε νέο να ευδοκιμεί στον κόσμο της εργασίας.

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF εργάζεται σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες περιοχές του κόσμου, για να φτάσει στα πιο μειονεκτούντα παιδιά του κόσμου. Σε περισσότερες από 190 χώρες και εδάφη, εργαζόμαστε για κάθε παιδί, παντού, να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.unicef.org. Η UNICEF δεν υποστηρίζει καμία εταιρεία, εμπορικό σήμα, προϊόν ή υπηρεσία.

Σχετικά με την SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 365.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις ΕΔΩ. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

Ειρήνη Χριστοφίδη, 22378777, irene.christofides@sap.com

Λυδία Ζαννέττου, 22447768, zannettou@vando.com.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
18,200FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending