fbpx

Όσα έγιναν στην πετυχημένη προσπάθεια μας για το νέο ρεκόρ Guinness στην Κύπρο!

Πρόσφατα η ομάδα του StudentLife, μαζί με διάφορους άλλους εθελοντές και φίλους, επιχειρήσαμε να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ Guinness! Αυτή ήταν μια προσπάθεια που δεν έγινε ξανά αντίστοιχη στην Κύπρο!

Στις 20/09/2019, συγκεντρωθήκαμε 150 άτομα για να σπάσουμε το προηγούμενο ρεκόρ.  Τι επιχειρήσαμε; Να συγκεντρώσουμε τα περισσότερα άτομα σε 1 ισορροπημένο στατικό κύκλο σώματος.

Υφιστάμενο Ρεκόρ: Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ ήταν 108 άτομα. Το προηγούμενο ρεκόρ επιτεύχθηκε από την εταιρεία “Progressive Recruitment” στο Rotterdam, της Ολλανδίας την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Οι συμμετέχοντες έφτασαν στο Aspis Sports and Leisure Club στο Γέρι (Λευκωσία), περίπου στις 20:00. Μετά την εγγραφή, όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν έναν γύρο προθέρμανσης, χωρισμένοι σε ομάδες των 10, 20 και 50. Ο DJ έπαιζε live μουσική, διατηρώντας συνεχώς ένα διασκεδαστικό vibe στον χώρο.

1
Επεξήγηση της προσπάθειας:

Μια «άσκηση στατικής ισορροπίας» είναι μια άσκηση για ενίσχυση της συνεργασίας σε μια ομάδα. Τα βήματα είχαν ως εξής:

  • Οι συμμετέχοντες κάθησαν όλοι σε καρέκλες, τοποθετημένες σε κυκλικό σχήμα.
  • Στη συνέχεια, γύρισαν όλοι προς τα δεξιά και έγυραν το σώμα τους προς τα πίσω, ισορροπώντας το βάρος τους με τα πόδια τους και στηριζόμενοι στα πόδια του ατόμου από πίσω τους.
  • Οι καρέκλες τότε έφυγαν, έτσι ώστε ο κύκλος των συμμετεχόντων υποστηριζόταν από τα πόδια του καθενός και των ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους.

Η “άσκηση στατικής ισορροπίας” έχει δοκιμαστεί και εφαρμόζεται από το StudentLife Academy, από τότε που ιδρύθηκε, το 2016. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων που έχουμε επιχειρήσει από την αρχή.

2
Πώς έγινε η επίσημη καταμέτρηση του ρεκόρ;

Μόλις κατανόησαν όλοι την άσκηση, η επίσημη εγγραφή μπορούσε να ξεκινήσει. Στις 22:00 το crew με την camera ξεκίνησε το filming, καθώς οι διοργανωτές πραγματοποίησαν επίσημη καταμέτρηση όλων των συμμετεχόντων, στελεχών, εθελοντών, μαρτύρων και χρονομέτρων. Μετά την καταμέτρηση, όλοι πήραν τις θέσεις τους για αυτή την προσπάθεια και ακολούθησαν τα πιο κάτω:

  • Μετά από περίπου 35 λεπτά που ρυθμίστηκαν οι θέσεις, ακούστηκε ο ήχος που σηματοδότησε την αφαίρεση όλων των καρεκλών.
  • Μόλις αφαιρέθηκαν, οι επίσημοι υπεύθυνοι χρονομέτρησης, άρχισαν να μετρούν τα δευτερόλεπτα δυνατά.
  • Για να σπάσει το ρεκόρ, οι συμμετέχοντες έπρεπε να παραμείνουν στη θέση τους χωρίς τις καρέκλες, για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.
  • Περίπου στις 23:00, το ρεκόρ ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πρώτη προσπάθεια, επιτυγχάνοντας συνολικό χρόνο 14 δευτερολέπτων.

Μετά τους πανηγυρισμούς, ο καθένας απόλαυσε δωρεάν πίτσα, μπύρα και energy drinks, ενώ παράλληλα διασκέδαζαν με τη live μουσική από τον DJ. Γενικά, ήταν μια κουραστική αλλά πολύ επιτυχημένη προσπάθεια για εγγραφή στο ρεκόρ Guinness.

3
Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Οι διοργανωτές διεξάγουν τώρα τη διαδικασία συλλογής όλων των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, που θα αποσταλούν για αξιολόγηση στα γραφεία του Guinness World Records.

Μόλις υποβληθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναμένουμε ότι η προσπάθεια μας θα αξιολογηθεί στους επόμενους 2-3 μήνες. Εάν εγκριθεί, θα λάβουμε επίσημη έγκριση και πιστοποιητικό ως “Guinness Record Holders”. Όλοι οι συμμετέχοντες θα θεωρηθούν ως επίσημοι record holders και θα λάβουν το δικό τους ατομικό πιστοποιητικό.

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και έκαναν εφικτή αυτή την προσπάθειά μας! 🙂


Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς:

  • SHARK ENERGY DRINK
  • Domino’s Pizza
  • Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΡΟΣ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending