fbpx

Μάθε την αληθινή ιστορία πίσω από τους στίχους 5 αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών!

Η μουσική είναι μία μορφή τέχνης! Όλοι οι μουσικοί παίρνουν έμπνευση από τη φύση, από γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας ή ακόμη και από τις δικές τους προσωπικές σχέσεις.

Επομένως, πίσω από πολλά τραγούδια που ακούμε καθημερινά, υπάρχει μια αληθινή ιστορία που αφηγείται ο καλλιτέχνης μέσα από το τραγούδι του!

Αυτές είναι λοιπόν 5 αληθινές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους στίχους αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών:

1
Αύγουστος- Νίκος Παπάζογλου

Το τραγούδι “Αύγουστος” είναι μια ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα του Νίκου Παπάζογλου.

Τον Ιούνιο του 1987, σημειώθηκε ένας μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατέστρεψε το σπίτι που έμενε ο Νίκος Παπάζογλου με την οικογένειά του. Η σύζυγος και η νεογέννητη κόρη του πήγαν στην Αμερική για να μείνουν σε συγγενείς τους, ενώ ο ίδιος βρέθηκε στο Πήλιο, στο σπίτι του Διονύση Σαββόπουλου, μέχρι να φτιαχτεί το σπίτι.

Εκεί ο Νίκος Παπάζογλου, γνώρισε μια κοπέλα που τον “μάγεψε” και προκειμένου να μη χαλάσει τον γάμο του, έφυγε από το σπίτι του Σαββόπουλου! Στην επιστροφή έγραψε το τραγούδι “Αύγουστος” για την κοπέλα που γνώρισε στο Πήλιο. Δες εδώ τον Νίκο Παπάζογλου να διηγείται την ιστορία του τραγουδιού!

2
Ημερολόγιο – Χρίστος Θηβαίος

Το τραγούδι του Θηβαίου “Ημερολόγιο” κρύβει πίσω του μία τραγική ιστορία! Ο Θηβαίος έγραψε το τραγούδι για μια κοπέλα πολύ νεότερη του, η οποία δεν του έδινε καμία σημασία.

Εκείνος την προσέγγιζε για καιρό και έκανε ό,τι μπορούσε, ώστε να είναι μαζί της. Μία μέρα, χτύπησε το τηλέφωνό του και ήταν εκείνη, η οποία του είπε ότι θέλει να είναι μαζί και να βρεθούν από κοντά για να μιλήσουν.

Δυστυχώς όμως, η κοπέλα ενώ πήγαινε στο ραντεβού, σκοτώθηκε με το αυτοκίνητό της!

3
Πριγκιπέσσα – Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας σε μία συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι έγραψε το τραγούδι “Πριγκιπέσσα”, ως δώρο γενεθλίων για την κοπέλα του επειδή δεν είχε λεφτά να της πάρει δώρο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κοπέλα εκείνη είναι σήμερα η γυναίκα του!

4
Όνειρο ήτανε – Αλκίνοος Ιωαννίδης

Το τραγούδι “Όνειρο ήτανε” είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του καλλιτέχνη! Ο ίδιος σε μία συνέντευξή του αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι αναφέροντας ότι:

Ένας φίλος μου υπήρξε ερωτευμένος για μεγάλο διάστημα με μια κοπέλα, την οποία έβλεπε μόνο στον ύπνο του. Στον ξύπνιο δεν την είχε συναντήσει ποτέ. Παρ’ όλ’ αυτά, είχαν μια κανονική ερωτική ιστορία, με τα πάνω και τα κάτω, με τις χαρές και τις λύπες. Από καιρό σε καιρό, έβλεπα τον φίλο μου και εκείνος μου έλεγε: “Ξέρεις, την ξαναείδα, μου είπε αυτό, εγώ της είπα το άλλο, συνέβη εκείνο, έγινε τούτο”. Μια μέρα, ένα βράδυ μάλλον ενώ κοιμόταν πάλι, ήρθε ξανά στον ύπνο του η κοπέλα, και κλαίγοντας αυτή τη φορά, του είπε ότι δεν θα την ξανάβλεπε ποτέ ξανά και πράγματι έκτοτε δεν την ξαναείδε. Και απ’ αυτή την ιστορία, έγραψα αυτό το τραγούδι.

5
Μια βραδιά στο Λούκι – Αδελφοί Κατσιμίχα

Το Πάσχα του 1978, ο καλλιτέχνης Άγγελος Σφακιανάκης μαζί με 2 ακόμη φίλους του είχαν πάει στη Ζάκυνθο και εκεί, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του, γνώρισαν μία ξεχωριστή κοπέλα, τη Ρενέ!

Η Ρενέ λοιπόν ήταν η αφορμή που γράφτηκε το τραγούδι αυτό! Δυστυχώς όμως, το κορίτσι αυτό έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εσένα ποια ιστορία σου έκανε περισσότερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending