fbpx

5 Έλληνες διάσημοι που ήταν θύματα ρατσισμού σε μια φάση της ζωής τους!

Ο ρατσισμός μαστίζει την κυπριακή κοινωνία και όχι μόνο. Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν οι ρατσιστικές επιθέσεις και το bullying που ακούμε στην Κύπρο, και προκαλούν κάθε φορά σάλο.

Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε 5 Έλληνες διάσημους οι οποίοι υπήρξαν θύματα ρατσισμού έστω και μία φορά στη ζωή τους.

Δες τους πιο κάτω:

1
Ησαΐας Ματιάμπα

Ο Ησαΐας Ματιάμπα είναι ένας επιτυχημένος τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός. Αν και με ελληνική υπηκοότητα, δέχθηκε πολλές φορές ρατσιστικές επιθέσεις λόγω του χρώματός του και δήλωσε πως υπήρχαν φορές που θα ήθελε να ήταν λευκός.

Ο ίδιος περιέγραψε σε συνέντευξή του ότι σε μια επίσκεψή του σε αστυνομικό τμήμα για να βγάλει ταυτότητα, δέχθηκε λεκτικό bullying για το χρώμα του από αστυνομικό(!), ενώ στο σχολείο υπέστη σωματική βία για τον ίδιο λόγο.

Ακόμη και σε νυκτερινό μαγαζί στο οποίο δούλευε, θαμώνας αναφέρθηκε υποτιμητικά στο γεγονός ότι είναι έγχρωμος.

2
Ελένη Φουρέιρα

Η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέϊρα, με πανευρωπαϊκή πλέον φήμη, υπήρξε θύμα ρατσισμού λόγω της καταγωγής της. Η γνωστή τραγουδίστρια κατάγεται από την Αλβανία, αλλά σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένεια της στην Ελλάδα, γεγονός που υπήρξε εμπόδιο για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της στο τραγούδι.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με αφορμή την καταγωγή της, την απέρριψαν από δισκογραφική εταιρεία ενώ όταν πρόσφατα συμμετείχε με την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision, πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν με ρατσιστικά σχόλια προς το πρόσωπό της, προτρέποντάς τη μάλιστα να διαγωνιστεί με τη χώρα της στον διαγωνισμό.

Φυσικά, φρόντισε να τους διαψεύσει αφού κατέλαβε την 2η θέση στη Eurovision 2018 και γνώρισε τεράστια αποθέωση!

3
Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι γνωστός για την επιτυχημένη πορεία του στην υποκριτική, στο τραγούδι, και στη σύνθεση. Στα παιδικά του χρόνια βίωσε ρατσισμό μιας και οι γονείς του ήταν κωφάλαλοι, ενώ τον ίδιο τον αποκαλούσαν “στραβοκάνη” καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στα πόδια του.

Αργότερα όταν μεγάλωσε, δημιούργησε μαζί με φίλους του μια συμμορία στο σχολείο ώστε να υπερασπίζονται παιδιά τα οποία δέχονταν επιθέσεις και αδυνατούσαν να αντιδράσουν.

4
Zeraw – “Vegas”

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Vegas, Zeraw έχει δεχθεί πάμπολλες ρατσιστικές επιθέσεις. Σε συνέντευξή του δήλωσε πως έχει συλληφθεί μέχρι και 6 φορές μέσα σε μια εβδομάδα γιατί θεωρήθηκε ύποπτος λόγω του χρωματός του.

Αποκορύφωμα υπήρξε η σύλληψη του την ώρα που απλά καθόταν σε ένα παγκάκι και… έτρωγε σάντουιτς! Μέχρι και σήμερα τυγχαίνει να τον σταματήσουν στο δρόμο αστυνομικοί για να τον υποβάλουν σε ερωτήσεις, μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικός!

Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα που τον φωνάζουν με διάφορα προσβλητικά επίθετα με αφορμή το χρώμα του. Ο ίδιος όμως πλέον δεν δίνει σημασία και θεωρεί ότι όσοι αντιδρούν ρατσιστικά, έχουν οι ίδιοι πρόβλημα με τον εαυτό τους.

5
Μίνα Ορφανού

Η ηθοποιός Μίνα Ορφανού, η οποία έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό με τη συμμετοχή της στη σειρά “Οι βασιλιάδες” το 2012, σε νεαρή ηλικία αποφάσισε από άνδρας να γίνει γυναίκα, μπαίνοντας στη διαδικασία αλλαγής φύλου.

Γι’ αυτή της την απόφαση, δέχθηκε προσβλητικά σχόλια τόσο στο σχολείο όσο και στο δρόμο. Ήταν και είναι από τα άτομα όμως που έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν στις επιθέσεις και κατάφερε να υποστηρίξει την απόφασή της.

Ακόμη και σήμερα, δέχεται bullying στον επαγγελματικό της χώρο, καθώς μερικοί ηθοποίοι δεν δέχονται να συνεργαστούν μαζί της, λόγω της διαφορετικότητάς της.

Να θυμάσαι πως κανείς δεν γεννιέται ρατσιστής. Εμείς επιλέγουμε αν θα πληγώσουμε τους γύρω μας, γιατί ξεχνάμε ότι παρά τη διαφορετικότητα του καθενός, είμαστε όλοι άνθρωποι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending