fbpx

10 ποδοσφαιριστές που ακολουθούν τα χνάρια των πατεράδων τους!

Μια ατάκα που αρέσει πολύ στους οπαδούς να χρησιμοποιούν είναι το “Από τον πατέρα στο γιο”. Θέλουν έτσι να δείξουν πως η αγάπη για μια ομάδα μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Φαίνεται, ωστόσο, πως το “μικρόβιο” της αγάπης για το ποδόσφαιρο γενικότερα, μεταφέρεται και από τους ποδοσφαιριστές στα παιδιά τους, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που ακολουθούν τα χνάρια των πατεράδων τους.

Δες τις πιο γνωστές περιπτώσεις:

1
Justin Kluivert

futhead.com

Ο Ολλανδός 20χρονος εξτρεμ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ajax και από το 2018 αγωνίζεται στην ιταλική Roma.

Πατέρας του είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που ανέδειξε το ολλανδικό ποδόσφαιρο, ο Patrick Kluivert.

79 φορές διεθνής με τους “οράνιε”, έκανε μεγάλη καριέρα στον Ajax (με δικό του τέρμα κέρδισε ο “Αίαντας” το Champions League το 1995) και την Barcelona. Πέρασε, επίσης, από τις Milan, Newcastle, Valencia, Eindhoven και Lille.

2
Marcus Thuram

dailymail.co.uk

Ο Marcus Thuram, που αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Sochaux, το 2017 μεταγράφηκε στην Guingamp, ενώ από το καλοκαίρι του 2019 αγωνίζεται στη Γερμανία και τη Borussia Monchengladbach.

Ο μπαμπάς του είναι ένα από τα αρτιότερα δεξιά μπακ της γενιάς του, ο Lilian Thuram.

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο (1998) και το Euro (2000) με την εθνική Γαλλίας, ενώ σε σωματειακό επίπεδο ξεκίνησε από την Monaco, από εκεί μεταγράφηκε στην Parma, συνέχισε στη Juventus και ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2008 με τη φανέλα της Barcelona.

3
Kasper Schmeichel

leicestermercury.co.uk

Ο Kasper επέλεξε να αγωνίζεται στη θέση που αγωνιζόταν και ο πατέρας του, ως τερματοφύλακας.

Φυσικά, πατέρας του είναι ο μεγάλος Peter Schmeichel που έκανε τεράστια καριέρα στη Manchester United, ενώ έπαιξε επίσης στην Sporting Lisbon, την Aston Villa και τη Manchester City.

Από τις ακαδημίες της City είναι που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και ο Kasper. Ο Δανός, αφού περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες, το 2011 κατέληξε στη Leicester με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα το 2016.

4
Giovanni Simeone

globoesporteglobo.com

Ο Giovanni Simeone, επιθετικός, αγωνίζεται φέτος στην Cagliari, ως δανεικός από την Fiorentina, ομάδα στην οποία ανήκει από το 2017.

Κληρονόμησε το γονίδιο του ποδοσφαίρου από τον πατέρα του, τον προπονητή της Atletico Madrid, Diego Simeone.

Ο “El Cholo” ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε, ανάμεσα σε άλλες, στην Atletico Madrid, τη Lazio και την Inter, ενώ αγωνίστηκε και 108 φορές με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

5
Daniel Maldini

bbc.co.uk

Την βαριά κληρονομία του Cesare Maldini, αλλά κυρίως του πατέρα του, Paolo, που αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του στη Milan και κατέκτησε μεταξύ άλλων 5 Champions League και 7 πρωταθλήματα Ιταλίας, θέλει να συνεχίσει ο Daniel Maldini.

Ο Daniel είναι μόλις 18 χρονών και όπως ο πατέρας του, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Milan.

6
Enzo και Luca Zidane

scoopnest.com

Δεν υπάρχει άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου που να μην γνωρίζει, που να μην θαύμασε τον Zinedine Zidane.

Ο νυν προπονητής της Real Madrid κατέκτησε τα πάντα με την εθνική Γαλλίας, ενώ έκανε τεράστια καριέρα στις Bordeaux, Juventus και Real Madrid.

Τον δρόμο του Ζιζού στο ποδόσφαιρο ακολούθησαν και οι 4 γιοι του, με τους Luca και Enzo να είναι οι πιο γνωστοί.

Ο μεγαλύτερος γιος, ο Enzo, είναι 24, αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι και παρ’ ότι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Real Madrid σήμερα αγωνίζεται στην Desportivo Aves στην Πορτογαλία.

Ο Luca αγωνίζεται ως τερματοφύλακας, είναι 21 και φέτος αγωνίζεται στη Racing Santander, ως δανεικός από τη Real Madrid.

7
Erling Haaland

vg.no

Στα 19 του χρόνια, ο Erling Haaland ήδη ξεπέρασε σε φήμη τον πατέρα του, αφού κάνει εκπληκτικά πράματα με τη φανέλα της Red Bull Salzburg, αγωνιζόμενος ως επιθετικός και θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα των ημερών μας.

Πατέρας του είναι ο Alf-Inge Haaland που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Αγγλία, αγωνιζόμενος με τις φανέλες των Nottingham Forest, Leeds και Manchester City ως αμυντικός μέσος.

Πιο γνωστός έμεινε στην ιστορία ως ο ποδοσφαιριστής που του έκανε ένα βίαιο τάκλιν ο Roy Keane σε ένα ντέρμπι του Manchester το 2001.

8
Timothy Weah

Youtube.com

Στα 19 του χρόνια ο Timothy Weah αγωνίστηκε ως επιθετικός στη Lille από το καλοκαίρι του 2019 και ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την PSG.

Η κληρονομιά που κουβαλά, όμως, είναι τεράστια, αφού πατέρας του είναι ο George Weah, ένας από τους κορυφαίους σέντερ φορ των 90s.

Έκανε μεγάλη καριέρα κυρίως με τη φανέλα της Milan, ενώ αγωνίστηκε επίσης, ανάμεσα σε άλλες, στην PSG, την Chelsea, τη Manchester City και την Marseille.

9
Daley Blind

joe.co.uk

Ο πατέρας του, Danny, πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στον Ajax, αγωνιζόμενος ως λίμπερο κυρίως και ο Daley προσπάθησε να τον μιμηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου!

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ajax και με εξαίρεση ένα ολιγόμηνο πέρασμα από την Groningen και μια τετραετία στην Manchester United, δεν αγωνίστηκε αλλού. Σήμερα στα 29 του θεωρείται από τους πιο έμπειρους παίκτες του “Αίαντα”!

10
Ianis Hagi

gsp.ro

Ο πατέρας του Ianis Hagi δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο Gheorghe Hagi, ο σπουδαιότερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας από τα καλύτερα δεκάρια όλων των εποχών.

Ανάμεσα σε άλλα, φόρεσε τις φανέλες των Real Madrid, Barcelona και Galatasaray και οδήγησε σχεδόν μόνος του την εθνική Ρουμανίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1994.

Ο Ianis, τώρα, στα 21 του, αγωνίζεται όπως και ο μπαμπάς του ως δεκάρι και αφού ξεκίνησε την καριέρα του από τη Vitorul, έπαιξε, επίσης, στη Fiorentina τη διετία 2016-18. Από το καλοκαίρι παίζει στη βελγική Genk.

Ξέρεις κάποιον άλλο που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending