fbpx

5 διάσημοι Έλληνες που δεν είχες ιδέα ότι είχαν κατάθλιψη και την ξεπέρασαν!

Η κατάθλιψη είναι μία διαταραχή που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς όμως, θεωρείται ακόμη και σήμερα ταμπού και όσοι την έζησαν, δε μιλούν ανοιχτά γι’ αυτήν, επειδή φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό!

Πολλοί διάσημοι έχουν δώσει τη δική τους μάχη με την κατάθλιψη και κατάφεραν να βγουν νικητές! Οι πιο κάτω Έλληνες, μίλησαν ανοικτά για την κατάθλιψη που έχουν περάσει, τονίζοντας την καθοριστικής σημασίας βοήθεια που έλαβαν από τους ψυχολόγους τους.

Ενθαρρύνουν έτσι τον κόσμο που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση να παλέψει και να νικήσει την κατάθλιψη!

Αυτοί είναι λοιπόν 5 Έλληνες διάσημοι που κατάφεραν να ξεπεράσουν την κατάθλιψή τους:

1
Μαρία Κορινθίου

4moms.gr

Η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, σε μία συνέντευξή της αποκάλυψε ότι πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη, μετά τη γέννηση της κόρης της! Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Πίστευα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει. Εκείνες τις στιγμές σκεφτόμουν αν ήταν λάθος που αποφάσισα να φέρω ένα παιδί στον κόσμο. Όλα μου έφταιγαν. Έπιανα τον εαυτό μου να κλαίει συνεχώς, χωρίς λόγο. Έβλεπα το σώμα μου πώς είχε παραμορφωθεί. Εκεί ξεσπούσα σε λυγμούς. Ήταν ίσως η περίοδος που θεωρούσα σημαντικό να με επιβεβαιώνει ο άντρας μου. Να μου δείχνει ότι του είμαι αρεστή, ότι με θέλει. Ήταν μια δική μου, εσωτερική ανάγκη.”

2
Έλενα Παπαρίζου

protothema.gr

Η Έλενα Παπαρίζου πέρασε 2 φορές από κατάθλιψη: μία όταν βρισκόταν στην εφηβεία και μία όταν έχασε τον πατέρα της.

Η ίδια ανέφερε μάλιστα ότι για πολλά χρόνια πάθαινε κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή, ενώ τόνισε  ότι η ψυχοθεραπεία τη βοήθησε πάρα πολύ και την έκανε να σκέφτεται εντελώς διαφορετικά για τον θάνατο. Δες εδώ τη συνέντευξη της Έλενας Παπαρίζου!

3
Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Ελένη Ράντου

newsbomb.gr

Η Ελένη Ράντου εξομολογήθηκε ότι εκείνη και ο σύζυγός της Βασίλης Παπακωνσταντίνου, είχαν έρθει αντιμέτωποι με την κατάθλιψη!

Πιο συγκεκριμένα η Ελένη Ράντου ανέφερε ότι ο τραγουδιστής παιδεύεται πολλά χρόνια με την κατάθλιψη ενώ η ίδια στα 40 της άρχισε να βιώνει και εκείνη κατάθλιψη και κρίσεις πανικού.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε και αυτός σε συνέντευξή του ότι η κατάθλιψή του τον ταλαιπωρεί από τα 18 του ενώ στα 50 του αποφάσισε να την αντιμετωπίσει παίρνοντας φάρμακα. Ο ίδιος τόνισε ότι:

Η κατάθλιψη είναι πράγματι μια αρρώστια της εποχής μας και είναι θεραπεύσιμη με πολλούς τρόπους. Γιατί η κοινωνία έχει βαφτίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας; Θα πει ο γείτονας ότι το παιδί μου είναι τρελό – είναι μια ηλιθιότητα αυτό. Δηλαδή αν πονάει το νεφρό σου, δεν θα πας στον γιατρό, αν πονάει το κεφάλι σου, δεν θα πάρεις ασπιρίνη; Είναι μια πάθηση σαν όλες τις άλλες.”

4
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

thestival.gr

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε αρκετές φορές για την κατάθλιψη γιατί πιστεύει ότι οι άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να επηρεάσουν τους γύρω του, πρέπει να τον χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι διαγνώστηκε με κατάθλιψη και με την παρότρυνση των φίλων του, αναζήτησε βοήθεια από έναν ειδικό και πήρε την κατάλληλη αγωγή. Πλέον, θεωρεί ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του και νιώθει ότι έχει βρει τον εαυτό του!

5
Κάτια Δανδουλάκη

thetoc.gr

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε αρκετές φορές για την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού που πέρασε. Μέσω φαρμακευτικής αγωγής, κατάφερε να καταπολεμήσει την κατάθλιψη! Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Κάποια στιγμή άρχισα να βλέπω τα συμπτώματα της απομόνωσης, δεν θέλω να πάω cinema, ούτε να δω άνθρωπο, ούτε να διαβάσω, ούτε να δω τηλεόραση. Και το κορυφαίο, δεν ήθελα να μπω να κάνω… μπάνιο! Επειδή είμαι άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και αυτό με έσωσε, το είπα στις φίλες μου οι οποίες με προέτρεψαν να πάω στον ψυχίατρο. Πήγα αμέσως και διέγνωσε ότι ήμουν στην αρχή της κατάθλιψης». 

Καταλαβαίνεις κι εσύ λοιπόν ότι το να έχεις κατάθλιψη δεν είναι ντροπή! Είναι σημαντικό αν πιστεύεις ότι μπορεί να έχεις κατάθλιψη ή αν έχει κάποιος δικός σου, να γνωρίζεις ότι μπορείς να ζητήσεις βοήθεια!


Στην Κύπρο υπάρχει η δωρεάν γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης (1469) με ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη από τις 10:00 – 19:00, Δευτέρα – Παρασκευή.

Εσύ ήξερες ότι η κατάθλιψη απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και οι πιο πάνω διάσημοι κατάφεραν να την ξεπεράσουν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending