fbpx

Δες όσα μας εντυπωσίασαν από τις καινούριες φοιτητικές εστίες του Παν. Λευκωσίας!

Είσαι φοιτητής στην Κύπρο; Τότε ανάμεσα στις πιο σημαντικές αποφάσεις (μετά την επιλογή του κλάδου σου) είναι και η φοιτητική διαμονή σου – ειδικά αν το σπίτι σου είναι μακριά από το πανεπιστήμιό σου!

Αν είσαι στην αναζήτηση διαμερίσματος ή συγκάτοικου, μάθε πως οι φοιτητικές εστίες είναι μια ιδανική λύση καθώς σπουδάζεις! Ήξερες ότι μπορείς πλέον στην Κύπρο να βρεις μοντέρνες και εντυπωσιακές εστίες στη Λευκωσία, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα εκείνες του εξωτερικού;

Για να πάρουμε μια ιδέα, επισκεφθήκαμε πρόσφατα τις νέες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την αρχιτεκτονική, όσο και από τις ανέσεις και ευκολίες που προσφέρουν στους φοιτητές.

Δες πιο κάτω τις εντυπώσεις μας από τις φοιτητικές εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

1
Ιδανική τοποθεσία

Βρίσκονται στην Έγκωμη, σε απόσταση μόλις 2 λεπτών περπάτημα από τα κεντρικά κτήρια του Πανεπιστημίου. Αν βρεθείς εκεί, θα προσέξεις πως αποτελούν μέρος της ραγδαίας αναπτυσσόμενης πανεπιστημιούπολης, το UNIC CITY όπως ονομάζεται.

Αυτή η εντυπωσιακή πανεπιστημιούπολη, περιλαμβάνει σε πολύ κοντινή απόσταση 20 πανεπιστημιακά κτήρια, και περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα! Με μια γρήγορη βόλτα, μπορείς να βρεις άμεσα όποια υπηρεσία ψάχνεις!

2
Τα 3 συγκροτήματα εστιών

 

Υπάρχει λόγος που τα UNIC Residences προσφέρουν ξεχωριστή φοιτητική διαμονή στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αφού περιλαμβάνουν 3 εντυπωσιακά συγκροτήματα εστιών – τα «SIX», «U» και «TRIANGLE». Όπως καταλαβαίνεις και από τις φωτογραφίες, δεν ανήκουν τυχαία στις πιο εντυπωσιακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης!

Μάθαμε πως το έργο «SIX» προτάθηκε ως υποψήφιο για το περίφημο Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής «Mies van der Rohe», το οποίο απονέμεται κάθε 2 χρόνια προς επιβράβευση της ποιοτικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη! Φαίνεται πως άξιζε το κόστος ανέγερσής τους (60 εκ. ευρώ) ως η μεγαλύτερη επένδυση σε πανεπιστημιακή υποδομή στην Κύπρο!

Μάθε περισσότερα για τα UNIC Residences ΕΔΩ!

3
Ποικιλία σε επιλογές ψυχαγωγίας

Εκτός από ένα άνετο μέρος διαμονής, στα UNIC Residences έχεις και και διάφορες επιλογές σε φαγητό, χαλάρωση και διασκέδαση, όπως:

  • εστιατόρια και καφετέριες
  • 3 γυμναστήρια εξπρές
  • αίθουσες τηλεόρασης
  • χώρους παιχνιδιών
  • χώρους μελέτης και αναψυχής
  • UNIC Clubhouse: αποκλειστικό μπαρ & lounge στον 12ο όροφο του SIX
    (υπό κατασκευή)

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στοχεύει να αναπτύσσει όλο και περισσότερο το “UNIC CITY”, με επιπλέον επενδύσεις και πρωτοβουλίες, για να παρέχει μια ολοκληρωμένη φοιτητική ζωή στους φοιτητές του, όπως τις αντίστοιχες πανεπιστημιουπόλεις του κόσμου.

4
Ποικιλία σε δωμάτια

Αρχικά, η φοιτητική εστία “SIX” είναι ένα κτήριο που ξεχωρίζει στην περιοχή και γενικά στην Κύπρο. Αποτελείται από 307 φοιτητικά δωμάτια, χωρισμένα σε 6 πύργους που εκτείνονται σε 12 ορόφους. Η θέα της γύρω περιοχής είναι εκπληκτική!

 

Το εντυπωσιακό “U” διαθέτει υπερσύγχρονο σχεδιασμό με 399 φοιτητικά δωμάτια σε 7 ορόφους.

Το πρωτοποριακό “TRIANGLE” συμπληρώνει την εστία “SIX” και διαθέτει 147 μοντέρνα δωμάτια.

5
Κόστος και πακέτο διαμονής

Το μόνο που χρειάζεσαι για να υποβάλεις αίτηση για διαμονή στις εστίες, είναι να είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Όσον αφορά το κόστος διαμονής, για το “SIX” και το “TRIANGLE” το ενοίκιο αρχίζει από €120 την εβδομάδα (περίπου €6,120 ανά έτος), ενώ για το “U” το ενοίκιο αρχίζει από τα €115 την εβδομάδα (περίπου €5,865 ανά έτος).

Οι πιο πάνω τιμές μας φάνηκαν αρκετά ικανοποιητικές, μιας και εκτός διαμονής, αφορούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει: ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, Internet, καλωδιακή τηλεόραση, κοινόχρηστα, δημοτικούς φόρους και το γυμναστήριο εξπρές!

Σε εντυπωσίασαν κι εσένα (όσο εμάς) αυτές οι φοιτητικές εστίες; 

Μάθε περισσότερα για τα UNIC Residences ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending