Η πρώτη προσέγγιση του πλοίου της Celestyal Cruises στο λιμάνι της Λεμεσού!

Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσέγγιση του Celestyal Crystal στο λιμάνι της Λεμεσού για το χειμερινό δρομολόγιο επτά διανυκτερεύσεων με την ονομασία: “3 Ήπειροι“, που περιλαμβάνει εκτός από τη Λεμεσό, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Ρόδο και την αρχαία Έφεσο.

Πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, πράκτορες και συνεργάτες της Celestyal Cruises όπως και όλο το προσωπικό της Celestyal στην Κύπρο, επιβιβάστηκαν στο γιορτινά στολισμένο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας που ξεκινά τις χειμερινές του κρουαζιέρες από τον Πειραιά με λιμάνι προσέγγισης και τη Λεμεσό.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κ. Κρις Θεοφιλίδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis κ. Κωστάκης Λοΐζου, ενώ για τους επιβάτες οργανώθηκε εορταστικό καλωσόρισμα από το Υφυπουργείο Τουρισμού με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.

Όπως τόνισε ο κ. Κρις Θεοφιλίδης κατά τη διάρκεια της σύντομης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε επί του πλοίου, “Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα που το πλοίο μας ήρθε στο καινούργιο και σύγχρονο σταθμό κρουαζιέρας της Λεμεσού. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη θετική ανταπόκριση του Υφυπουργείου Τουρισμού που στηρίζει τη συστηματική μας προσπάθεια να προωθήσουμε την κρουαζιέρα για όλο το χρόνο καθώς και το άνοιγμα νέων αγορών για τον κυπριακό τουρισμό. Επίσης είμαστε χαρούμενοι αφού επιβάτες από νέες αγορές θα επισκέπτονται τη Λεμεσό και τη γύρω περιοχή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε οργανωμένες εκδρομές, σε αρχαιολογικούς χώρους, τοπικά αξιοθέατα και σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.”

Από την πλευρά του ο κ. Κωστάκης Λοΐζου δήλωσε “Πρόκειται για την πρώτη προσέγγιση του Celestyal Crystal στη Λεμεσό και αυτό μας χαροποιεί και μας συγκινεί ιδιαίτερα. Το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός σηματοδοτεί την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή της κρουαζιέρας το χειμώνα, καθώς και την άφιξη στην Κύπρο κάθε εβδομάδα περίπου 800 επιβατών από όλο τον κόσμο και μάλιστα εθνικοτήτων που δεν ανήκουν στις παραδοσιακές αγορές της Κύπρου, όπως Αμερικάνοι“.

Δηλώνοντας ευτυχής για την πρωτοβουλία της Celestyal Cruises, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος επισήμανε τη σημασία της πρώτης προσέγγισης του Celestyal Crystal στη Λεμεσό, επανέλαβε ότι η Κύπρος στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων ποιοτικού τουρισμού και προτάσσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσω των νέων προγραμμάτων eco-tourism ενώ, όπως τόνισε, η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης εμπειριών του επισκέπτη θα βοηθήσει στην επιτυχή διασύνδεση της τεχνολογίας με την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Celestyal Cruises που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το 2019, θα υπάρξουν συνολικά 5 προσεγγίσεις στο λιμάνι της Λεμεσού, ενώ το 2020 θα τριπλασιαστούν και θα πραγματοποιηθούν 14 προσεγγίσεις. Για το 2019 αναμένονται συνολικά 4.000 επιβάτες, ενώ το 2020 εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τους 12.000 επιβάτες.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιβατών για όλες τις αναχωρήσεις του δρομολογίου, “3 Ήπειροι‘, θα προέρχονται από Βόρεια Αμερική, Αγγλία, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία και Ισπανία, ενώ γενικά σύμφωνα και με τα στατιστικά στοιχεία της Celestyal Cruises υπάρχουν πάνω από 140 εθνικότητες στα κρουαζιερόπλοιά της.

Τέλος, η εταιρεία εκτιμά ότι θα κλείσει η φετινή περίοδος με 117.000 επιβάτες από 108.000 πέρυσι, δηλαδή θα σημειώσει αύξηση επιβατών κατά 10%. Για το 2020 η εταιρεία στοχεύει στους 130.000 επιβάτες.

Σχετικά με τη Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises είναι βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, χάρη στην τοπική εμπειρία και την εξαιρετική φιλοξενία που παρέχει στους ταξιδιώτες της. Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο κρουαζιερόπλοια, που το καθένα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο «προορισμός», ενώ κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.
Βραβεία

Τον Ιούνιο του 2019, η Celestyal Cruises τιμήθηκε για τη συνολική της συμβολή και τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα βραβεία Mare Nostrum, στη Γένοβα. Τον Δεκέμβριο του 2019 όπως αντίστοιχα το 2018, η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors” Picks της Cruise Critic, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα κρουαζιέρας στον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 2018, η Celestyal Cruises απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Cruise Critic Cruisers Choice Awards, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες «Εκδρομές και «Αξία», καθώς και τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες «Εξυπηρέτηση» και «Ψυχαγωγία».

Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Από το 2015, πάνω από 2.500 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου, Ίου και Σάμου απήλαυσαν ένα «ταξίδι στη γνώση» παρακολουθώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα- πρωτοβουλία της Celestyal Cruises. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών.

Πιστοποίηση ISO

Όλο το φάσμα της διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων, όπως η τεχνική διαχείριση, οι τομείς του ξενοδοχείου και των πληρωμάτων και η διοικητική διαχείριση είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV-GL, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Συνδεθείτε με τη Celestyal Cruises:

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn