fbpx

Οι 5 κορυφαίες κυπριακές ομάδες που ξεχωρίσαμε την τελευταία δεκαετία!

Έχουμε μάθει να χωρίζουμε τον χρόνο σε ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια, δεκαετίες και πάει λέγοντας, ακριβώς όπως χωρίζουμε ένα αγώνα ποδοσφαίρου σε 2 ημίχρονα και τη σεζόν σε Α’, Β’ Γύρο και play-off.

Κάθε φορά όμως που τελειώνει κάτι γυρνάμε πίσω κάνοντας μια αναδρομή για να δούμε τι πήγε καλά και τι όχι, τι κρατάμε και τι αφήνουμε πίσω.

Η αλήθεια είναι πως η δεκαετία 2010-2019 ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ποδοσφαιρικά ομιλούντες πάντα.

Γυρνώντας πίσω τον χρόνο η αλήθεια είναι πως δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να ξεχωρίσουμε 5 ομάδες που άφησαν κάτι σημαντικό.

Δες πιο κάτω ποιες επιλέξαμε ως κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας. Συμφωνείς μαζί μας;

1
ΑΠΟΕΛ 2010-11

Ο ΑΠΟΕΛ της περιόδου 2010-11 ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και η κορυφαία της δεκαετίας που εξετάζουμε.

Άλλωστε, αυτή η ομάδα χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ της έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League την επόμενη σεζόν!

Στον πάγκο δέσποζε η ηγετική φυσιογνωμία του Ivan Jovanovic, ενώ Χιώτης, Boaventura, Πουρσαϊτίδης, Jorge, Pinto, Morais, Manduca, Trickovski και Ailton ήταν η ραχοκοκκαλιά πάνω στην οποία στηρίχθηκε κατακτώντας το πρωτάθλημα έχοντας 11 ολόκληρους βαθμούς διαφορά από τη 2η Ομόνοια.

2
Απόλλωνας 2017-18

Ο Απόλλωνας με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο μας παρουσίασε μια ομάδα άκρως επιθετική τη σεζόν 2017-18 που το μόνο που της έλειψε ήταν ο τίτλος.

Για 21 παιχνίδια ήταν αήττητος, κυνηγώντας το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο έχοντας σκοράρει συνολικά 90 τέρματα.

Τερματοφύλακας ήταν ο Bruno Vale με τους Jander, Pedro, Yuste και Roberge να τραβούν το κουπί στην άμυνα, τους Sachetti, Markovic και da Silva να κουμαντάρουν την ορχήστρα στο κέντρο και τους Παπουλή, Μaglica, Zelaya, Jakolis να είναι οι πρωταγωνιστές στην επίθεση.

3
Ομόνοια 2009-10

Η τελευταία, μέχρι σήμερα, ομάδα της Ομόνοιας που κατέκτησε τον τίτλο ήταν όπως την ονειρεύονται οι χιλιάδες οπαδοί της και όπως αναφέρει ο ύμνος της “στην άμυνα λιοντάρια, επίθεση κανόνια”.

Δέχθηκε μόλις 2 ήττες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και στην κούρσα με αντίπαλους την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ επικράτησε πανηγυρικά, κατακτώντας τον 20ο της τίτλο.

Κάτω από τα δοκάρια δέσποζε η φυσιογνωμία του Γιωργαλλίδη, οι Davidson, Kaka, Καρυπίδης έκαναν εξαιρετικό πρωτάθλημα στην άμυνα, οι Kaseke-Leandro-Μακρίδης ήταν φοβεροί στο κέντρο δίνοντας ασφάλεια στους Αλωνεύτη-Εφραίμ-Κωνσταντίνου-Χριστοφή να δημιουργούν και να εκτελούν στην επίθεση!

4
ΑΕΛ 2011-12

Περίμεναν 44 χρόνια για να πανηγυρίσουν πρωτάθλημα οι ΑΕΛίστες, αλλά άξιζε η αναμονή! Η ομάδα που δημιούργησε ο Πάμπος Χριστοδούλου ήταν απίστευτα σφριγηλή, δυνατή και με δολοφονικό ένστικτο.

Με μεγάλο όπλο τον Degra κάτω από τα δοκάρια, έχοντας σκοράρει μόλις 37 τέρματα και δεχθεί μόλις 10, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με 68 πόντους, νικώντας στην κούρσα ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση που κατά διαστήματα την πλησίασαν.

Degra, Carlitos, Airosa, Dossa Junior, Ouon, Dede, Bebe, Νικολάου, Edmar, Gilberto, Monteiro και Vouho συνέθεσαν ένα παζλ που έκανε επανάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο και καθιέρωσε ξανά την ΑΕΛ στα ψηλά στρώματα τα επόμενα χρόνια!

5
ΑΕΚ 2014-15

Από την περίοδο 2012-13 η ΑΕΚ ξεκίνησε ένα project που την έφερε σήμερα, στο τέλος της δεκαετίας, να θεωρείται επάξια μια από τις ομάδες που δικαιούνται να αποκαλούνται “μεγάλες”.

Από αυτό το διάστημα θεωρούμε πως η ΑΕΚ της σεζόν 2014-15 δικαιούται να έχει θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας, για τη σταθερή πορεία της κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, αλλά κυρίως για την πορεία πρωταθλητισμού που έκανε τότε στα play-off.

Μάζεψε συνολικά 20 βαθμούς στο 2ο μέρος του πρωταθλήματος, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα από την 4η θέση να τερματίσει στη 2η και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Tono. Ortiz, Μιντίκκης, Catala, Murillo, Boljevic, Larena, Σκοπελίτης, Tomas, Vander, Εγγλέζου και Μυτίδης ήταν αυτοί που οδήγησαν τους Σκαλιώτες στη 2η θέση, με τον Thomas Christiansen να ήταν ο καθοδηγητής από τον πάγκο!

Ποια θεωρείς εσύ πως είναι η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας 2010-2019 στην Κύπρο; Συμφωνείς με τις εκτιμήσεις μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending