fbpx

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις αν θες να περάσεις τις εξετάσεις σου!

Συγκέντρωση, αυτός ο άγνωστος παράγοντας… “Μήπως πεινάω; Να πεταχτώ στο ψυγείο να δω τι έχει μείνει από χτες; Πόσες ώρες μένουν μέχρι την εξέταση; Να βγω για καφέ με την παρέα προλαβαίνω;”

Πολύ σημαντικές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας με το που καθόμαστε να διαβάσουμε. Αλλά επειδή το ξέρεις (και το ξέρω) ότι πρέπει να συγκεντρωθείς, δες μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν στην προσπάθεια να περάσεις τις εξετάσεις σου!

Δες πιο κάτω τι πρέπει να σταματήσεις πριν τις εξετάσεις σου:

1
Μην πανικοβάλλεσαι!

Όταν μας καταλαμβάνει ο πανικός, κάνουμε λάθη. Την ώρα της κρίσεως, πάρε μια βαθιά ανάσα και υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι ακόμη και το χειρότερο σενάριο αντιμετωπίζεται.

2
Ξεκόλλα από το κινητό για λίγο

Κλείσε το κινητό, ή βάλ’ το σε ένα συρτάρι. Δεν θα γκρεμιστεί ο κόσμος όσο διαβάζεις. Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει ότι τα social media μας αποσπούν την προσοχή και χάνουμε την συγκέντρωση και την απόδοσή μας.

3
Μουσική

Μην ακούς μουσική, εκτός κι αν σε βοηθά να συγκεντρωθείς. Εννοείται προτίμησε μουσική χωρίς στίχους. Λυπήσου τον εγκέφαλο σου και μην τον επιβαρύνεις με ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

4
Ξενύχτια

Τα ξενύχτια είναι για το διάβασμα, όχι για σειρές. Ωστόσο ποιος μπορεί να αντισταθεί στο καινούριο επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς;!

Μια καλή ιδέα θα ήταν να μην ξεκινάς καινούριες σειρές πριν ή κατά την διάρκεια της εξεταστικής. Αν δεν αντέχεις καθόλου, προσπάθησε να περιορίσεις τα επεισόδια που θα παρακολουθείς καθημερινά: ας πούμε 1 την ημέρα μετά το διάβασμα, για να μην ξενυχτάς άσκοπα και να έχεις κίνητρο.

5
Μην απογοητεύεσαι!

Είναι δύσκολο, είναι αγχωτικό, αλλά γίνεται. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι μια λεπτομέρεια, προσπάθησε να κάνεις ένα νοητικό βήμα πίσω και να δεις τη «μεγάλη εικόνα». Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις λεπτομέρειες, πριν τις αποστηθίσεις.

Αν σκόπευες να αρχίσεις το διάβασμα στις 15:00 και η ώρα πήγε 21:00, αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι πόση ώρα έχασες, ξεκίνα για να μη χάσεις ούτε δευτερόλεπτο απ’ τον χρόνο που σου απομένει!

Ποια από τα πιο πάνω έχουν μπει στο “black list” σου για αυτή την περίοδο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending