5+1 παιχνίδια για να δοκιμάσεις φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με την παρέα σου!

Physicist, full-time dreamer
ssww.com

Λίγο το κρύο, λίγο οι διακοπές των Χριστουγέννων, λίγο τα οικογενειακά τραπέζια που δε τελειώνουν, ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που περνάς πολύ χρόνο στο σπίτι – είτε το δικό σου είτε φίλων και συγγενών.

Φέτος λοιπόν, εκμεταλλεύσου τον χρόνο που περνάς με τη παρέα σου, για να τους μάθεις και να δοκιμάσετε μερικά από τα παιχνίδια που έχουμε μαζέψει!

Δες τη λίστα με τα αγαπημένα μας 5+1 παιχνίδια πιο κάτω:

1«Όταν ακούς …. πιες»

shutterstock.com

Ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι για να ξεκινήσετε τη βραδιά. Χρειάζεσαι ποτήρια και ποτό για όλους!

Ανοίξτε την τηλεόραση σε ένα τυχαίο κανάλι, βρείτε μια φράση/λέξη (που επαναλαμβλάνεται) και συμφωνείστε ότι κάθε φορά που αναφέρεται, θα πρέπει να πίνετε μια γουλιά!

Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να το παίξετε με χριστουγεννιάτικη ταινία και η λέξη που θα δίνει το «σήμα» για να πιείτε να είναι π.χ. το «Christmas».

2Secret Santa

pexels.con

Το “Secret Santa” προϋποθέτει να έχεις «προετοιμαστεί» από πριν, οπότε ιδανικά λίγες μέρες πριν να μαζευτείς με τη παρέα σου, μπες σε αυτό το link, βάλε τα ονόματα και τα στοιχεία της παρέας σου και αυτοί θα ενημερωθούν με email ή με μήνυμα σε ποιο άτομο από τη παρέα θα πρέπει να πάρουν δώρο!

Φυσικά η διαδικασία μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο, με τα ονόματα σε χαρτάκια διπλωμένα σε ένα δοχείο και τα άτομα να επιλέγουν. Ο πρώτος τρόπος όμως είναι πιο οικολογικός και ανώνυμος αφού δε θα βλέπεις αντιδράσεις!

Τα δώρα πρέπει να είναι μικρού ποσού που θα συμφωνηθεί από πριν (συνήθως 5-10 ευρώ) και η ανταλλαγή των δώρων γίνεται μπροστά σε όλους! Πολύ έξυπνο παιχνίδι που μπορεί να γίνει και παράδοση!

3Βάλε τη μύτη στον Ρούντολφ

YouTube.com/@easypicturestodraw

Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείς ένα μεγάλο χαρτόνι για να σχεδιάσει ο δημιουργικός της παρέας ένα τάρανδο (ή κάτι σε τετράποδο τέλος πάντων) και μια κόκκινη μύτη (ή ένα κομμάτι χαρτί που να γράφει πάνω «μύτη») με διπλής όψης ταινία, κολλημένη πάνω.

Οι οδηγίες απλές: κλείνετε τα μάτια του ατόμου που κρατά τη μύτη, τον/την γυρνάτε λίγο για να ζαλιστεί και τον αφήνετε να βρει που πρέπει να τοποθετήσει τη μύτη του Ρούντολφ!

Ιδανικά, αυτό το παιχνίδι δοκίμασέ το μετά από τα πρώτα 2 ποτά, μακριά από μικρά, εύθραυστα αντικείμενα! Ακούγεται παιδικό, αλλά σου υπόσχομαι πως θα γελάσετε όλοι απίστευτα!

42 αλήθειες και 1 ψέμα

GettyImages.com/@PetarChernaev

Αυτό το παιχνίδι είναι για εσάς που έχετε φάει αρκετά και θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, που μπορείς να παίξεις από το καναπέ σου!

Το κάθε άτομο λέει με σειρά 3 χριστουγεννιάτικα δώρα που έχει πάρει τα προηγούμενα χρόνια, τα 2 είναι δώρα που όντως πήρε και το 1 είναι ψέμα!

Οι υπόλοιποι πρέπει να βρουν ποιο δώρο ΔΕΝ έχει πάρει. Συνεχίζετε με σειρά μέχρι να πουν όλα τα άτομα. Σίγουρα θα ξαφνιαστείς με κάποιες απαντήσεις!

5Post-it (κολλούα)

videoblocks.com

Κάθε παίκτης γράφει το όνομα ενός διάσημου ατόμου (πραγματικού ή φανταστικού) σε ένα Post-It (κολλούα). Στη συνέχεια, το κολλάει στο μέτωπο ενός άλλου παίκτη, έτσι ώστε το άτομο αυτό να μην το βλέπει, αλλά όλοι οι υπόλοιποι να μπορούν.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρεις ποιο όνομα είναι κολλημένο στο μέτωπό σου. Για να το βρεις δικαιούσαι να ρωτάς  ναι / όχι τύπου ερωτήσεις, τις οποίες απαντούν όλοι οι άλλοι παίκτες.

Εάν η απάντηση είναι ναι, μπορείς να κάνεις δεύτερη ερώτηση ενώ αν είναι όχι, προχωρείστε στον επόμενο παίκτη.

6Παντομίμα

GettiImage.com/@BestieVanMeer

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η «all time classic» παντομίμα! Αυτό το παιχνίδι είναι πραγματικά διασκεδαστικό, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Μπορείς εύκολα να το φέρεις σε Χριστουγεννιάτικη έκδοση επιλέγοντας πράγματα που κάνουμε τα Χριστούγεννα ή τίτλους από χριστουγεννιάτικες ταινίες. Οι κανόνες απλοί. Χωριστείτε σε 2 ομάδες, όπου η κάθε ομάδα θα αποφασίσει για τη λέξη/φράση που θα πρέπει να διαγωνιστεί η αντίπαλη.

Ένας παίκτης (ή δύο) από την ομάδα πρέπει μόνο με κινήσεις να βοηθήσουν τα υπόλοιπα μέλη να βρουν τη φράση/λέξη σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ας αφήσουμε φέτος λίγο τις μικρές οθόνες του κινητού και ας περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που εμείς επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας!

Πες μας τα δικά σου παιχνίδια που προτιμάς όταν βρίσκεσαι με την παρέα σου!