fbpx

5+1 απίστευτα τέρματα που είδαμε την τελευταία δεκαετία!

“Γκοοοοοοολ!” Αυτό το μακρόσυρτο επιφώνημα, πρέπει να το παραδεχτούμε, ορίζει τις ζωές μας. Ζούμε για τις Κυριακές που θα πάμε γήπεδο, που θα σκοράρει η ομάδα, που θα νικήσει η ομάδα.

Τι γίνεται όμως αν πρέπει να διαλέξεις το καλύτερο τέρμα που είδες ποτέ; Ή έστω το καλύτερο τέρμα που είδες τα τελευταία 10 χρόνια;

Εμείς κάτσαμε κάτω και προσπαθήσαμε να διαλέξουμε για ‘σένα τα 5 καλύτερα, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, όπως θα καταλάβεις πιο κάτω, γι’ αυτό και επιλέξαμε να κάνουμε μια μικρή “αμαρτία” διαλέγοντας 5+1.

Διευκρινίζουμε πως η σειρά είναι τυχαία, αφού το καθένα θα μπορούσε να είναι στο νούμερο 1.

Απόλαυσε ξανά, λοιπόν, αυτές τις γκολάρες που είδαμε την τελευταία δεκαετία:

1
Robin van Persie (Ισπανία-Ολλανδία, 2014)

Είμαστε στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Ισπανία και Ολλανδία είναι το μεγάλο ζευγάρι του B’ ομίλου και φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Οι Ισπανοί ανοίγουν το σκορ και προηγούνται με 1-0 όταν λίγο πριν το ημίχρονο θα γίνει η φάση που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σημάδεψε τη διοργάνωση, αλλά και τη δεκαετία!

Ο Robin van Persie δέχεται μπαλιά από αριστερά, τρυπώνει ανάμεσα στα σέντερ μπακ και με μια διαστημική κεφαλιά σχεδόν από το ύψος της περιοχής ισοφαρίζει!

Όσες φορές ακόμα και να το δούμε μοιάζει και είναι ένα τέρμα μαγικό!

2
Olivier Giroud (Arsenal-Crystal Palace, 2017)

Το 2017 είχε ξεκινήσει ιδανικά, ποδοσφαιρικά ομιλούντες πάντα, για τον Olivier Giroud αλλά και για το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Την Πρωτοχρονιά της συγκεκριμένης χρονιάς, η Arsenal αντιμετώπιζε την Crystal Palace με το πιο πάνω τέρμα να επισκιάζει όλα τα άλλα που έγιναν στο παιχνίδι!

Οι “κανονιέρηδες” βγάζουν την ιδανική αντεπίθεση με εξαιρετικό build-up. Ο Alexis Sanchez βγάζει μπαλιά από αριστερά πίσω όμως από το σώμα του Olivier Giroud.

Ο Γάλλος, με αυτό που οι Άγγλοι αποκαλούν scorpion kick, στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα και κάθε υγιώς σκεπτόμενο ποδοσφαιρόφιλο σε έκσταση!

3
Zlatan Ibrahimovic (Σουηδία-Αγγλία, 2012)

Ότι ο Zlatan Ibrahimovic είναι παιχταράς δεν χρειάζεσαι εμάς να σου το πούμε. Ο Σουηδός το αποδεικνύει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία πως μπορεί να διαλύσει κάθε αμυντικό μηχανισμό!

Αυτό που έκανε όμως το 2012 σε ένα φιλικό ανάμεσα στην εθνική Σουηδίας και την αντίστοιχη της Αγγλίας δεν έχει προηγούμενο! Σκόραρε και τα 4 τέρματα της ομάδας του, με το τελευταίο όμως να είναι συγκλονιστικά πανέμορφο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από ένα άτσαλο διώξιμο του τερματοφύλακα των “τριών λιονταριών” ο Σουηδός παιχταράς, χωρίς να έχει και πολύ χρόνο να αντιδράσει έκανε το δύσκολο να μοιάζει παιχνιδάκι και με ένα ανάποδο ψαλιδάκι “έγραψε” το τελικό 4-2.

Η αντίδραση του να βγάλει τη φανέλα ήταν σαν να λέει “Το show τέλειωσε, ελπίζω να το απολαύσατε!”

4
Wayne Rooney (Manchester United-Manchester City, 2011)

Πάντα είναι απόλαυση να σκοράρεις στο τοπικό ντέρμπι, αλλά για τον Wayne Rooney, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε το ψαλιδάκι του απέναντι στη Manchester City το 2011 δεν ήταν απλά απόλαυση, αλλά το πιο σημαντικό τέρμα της καριέρας του.

Με το σκορ στο 1-1 στο 78′ ο Άγγλος επιθετικός δέχτηκε τη σέντρα από τα δεξιά από τον Nani και με ένα απίθανο, αεροπλανικό ανάποδο ψαλίδι χάρισε τη νίκη στους “μπέμπηδες”.

Η αντίδραση ενός ανθρώπου όπως ο Sir Alex Ferguson, που είδε τόσα και τόσα τέρματα, είναι όλα τα λεφτά!

5
Gareth Bale (Real Madrid-Barcelona, 2014)

Για να κάνεις μια κούρσα 40-50 μέτρων σε top ταχύτητα στο 85′ ενός αγώνα, για να χρειαστεί να βγεις εκτός γηπέδου, αλλά πάλι να κάνεις δική σου την μπάλα και να σκοράρεις σε ένα τελικό κυπέλλου πρέπει να είσαι μοναδικός και σίγουρα ο Gareth Bale είναι τέτοιος!

Copa del Rey, λοιπόν, του 2014 και el classico ανάμεσα σε Barcelona και Real Madrid. Το σκορ στο 85′ είναι 1-1 με τη Real Madrid να βγάζει άμυνα και τον Coentrao να πασάρει στον Bale ο οποίος βρισκόταν ακόμα στο μισό γήπεδο των merengues.

Ο Ουαλός άνοιξε την μπάλα και υπό την πίεση του Bartra βγήκε εκτός 4 γραμμών συνεχίζοντας όμως το sprint του. Ο Ισπανός αμυντικός αποδείχθηκε πολύ αργός για τον Bale που μάζεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το τελικό 2-1!

6
Lionel Messi (Barcelona-Athletic Bilbao, 2015)

Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια και ίσως ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ότι και αν κάνει μοιάζει φυσιολογικό, ακόμα και αν σημαίνει να περάσει την μπάλα κυριολεκτικά από την κλειδαρότρυπα.

Αυτό που έκανε όμως ο Lionel Messi στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας το 2015 είναι απίστευτο ακόμα και για τα δεδομένα του Αργεντινού.

Πήρε την μπάλα σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου και από δεξιά. Πέρασε και τους 4 παίκτες που προσπάθησαν να τον μαρκάρουν με απίστευτη επιτάχυνση και σκόραρε με ένα δυνατό πλασέ.

Τόσο απλό; Τόσο απλό αν είσαι ο Lionel Messi!

Ποιο είναι για ‘σένα το καλύτερο τέρμα της δεκαετίας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending