fbpx

Τι κάνει ένα κλουβί γεμάτο δώρα στην Παραμυθούπολη Χριστουγέννων;

Ένα εντυπωσιακό installation είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες της Παραμυθούπολης Χριστουγέννων το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, που τοποθετήθηκε στο χώρο στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΕ ‘ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ’ (#YourEURight), με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα μη ασφαλή προϊόντα στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία της Παραμυθούπολης, στήθηκε ένα κλουβί γεμάτο με δώρα σε μαύρο και χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα, δείχνοντας με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο ότι μερικά από τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά δεν είναι ασφαλή. Επιπρόσθετα, μια προωθητική ομάδα, ντυμένη με έντονα και παιχνιδιάρικα χρώματα ενημέρωνε τους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους, δίνοντάς τους ενημερωτικό υλικό. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μέσω της ενέργειας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι γονείς, αφού οι κατηγορίες προϊόντων που συγκέντρωσαν τις  περισσότερες προειδοποιήσεις στην Κύπρο το 2018, αφορούσαν παιδικά ενδύματα και τα παιχνίδια.

Ένεκα της εορταστικής περιόδου λοιπόν, κατά την οποία οι αγορές αυξάνονται, η εκστρατεία ενημέρωσης ‘ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ’ (#YourEURight) η οποία υλοποιείται από το διοικητικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική στους τομείς της δικαιοσύνης και των καταναλωτών (DG Just), τη δεδομένη στιγμή επικεντρώνεται στο δικαίωμα για ασφαλή προϊόντα. Οι κανόνες της Ε.Ε. στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι οποιοδήποτε προϊόν πωλείται στην Ε.Ε. πρέπει να συμμορφώνεται με τα κριτήρια ασφαλείας και τη σχετική νομοθεσία περί ασφάλειας των προϊόντων, ενώ υπάρχει επίσης ένα σύστημα προειδοποίησης για την ευαισθητοποίηση και την ανάληψη δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω του ότι η ασφάλεια ενός προϊόντος είναι κάτι που οι καταναλωτές δεν μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν τη στιγμή της αγοράς, η Ε.Ε. έχει ορίσει αυστηρά πρότυπα ασφάλειας. Με την εναρμόνιση της νομοθεσίας σε όλα τα κράτη-μέλη, η Ε.Ε. έχει ως σκοπό να διασφαλίσει μια κεντρική ενιαία αγορά για τους καταναλωτές, στην οποία τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα μεταφέρονται ελεύθερα χωρίς να βλάπτουν την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των καταναλωτών.

Ενίσχυσε τη θέση σου ως καταναλωτής, μαθαίνοντας περισσότερα για τα δικαιώματά σου μέσα από την ιστοσελίδα https://europa.eu/youreuright/home_el

Έχεις δίκιο! #yourEUright

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending