fbpx

Μαθητής λυκείου ανακάλυψε νέο πλανήτη την… 3η μέρα του internship του στη NASA!

Όχι, ο μαθητής αυτός δεν έβλεπε τον ουρανό με τα άστρα (όπως κάνουμε συνήθως όταν ισχυριζόμαστε πως διαβάζουμε) αλλά έκανε την πρακτική του άσκηση στη NASA!

Εκεί που εμείς την 3η μέρα της πρακτικής μας, άντε να μάθουμε να βάζουμε καμιά σφραγίδα, ένας 17χρονος κατάφερε την 3η μόλις μέρα της πρακτικής του να ανακαλύψει έναν ολόκληρο πλανήτη με 2 ήλιους που απέχει 1.300 έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό Πίκτορ!

Και για να γίνεται αυτό παγκόσμια είδηση, σημαίνει πως ο νεαρός δεν ανακάλυψε την “τασσιηνόπιττα“, όπως πολλοί νομίζουμε!

Ο εν λόγω μαθητής ονομάζεται Wolf Cukier και είναι μαθητής λυκείου στη Νέα Υόρκη. Ο πλανήτης που ανακάλυψε ονομάστηκε TOI 1338 B.

Ο Κάκιερ δήλωσε σχετικά με το κατόρθωμά του “Κοιτούσα τα δεδομένα για όσα είχαν επισημάνει οι εθελοντές ως δυαδική έκλειψη, ένα σύστημα στο οποίο 2 άστρα περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο και από τη δική μας οπτική προκαλούν έκλειψη σε κάθε 2η τροχιά.” Μια πρόταση, που μάλλον μόνο οι φοιτητές φυσικής θα καταλάβουν!

Ο πλανήτης που ανακάλυψε ο Cukier είναι 6,9 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και αποτελεί τον 13ο πλανήτη του είδους του που έχει ανακαλυφθεί ποτέ!

Πάντως, για να σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις κάτι σημαντικό, ψάξαμε και βρήκαμε τη σελίδα που μπορείς να κάνεις αίτηση για πρακτική άσκηση στη NASA.

Σε περίπτωση που ανακαλύψεις κάτι, θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα το μάθουμε! 😉

Εσένα πώς σου φάνηκε το κατόρθωμα του 17χρονου; Εντυπωσιακό ή… αχρείαστο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending