fbpx

Το British Council γιορτάζει 80 χρόνια στην Κύπρο!

Η παρουσία του British Council στην Κύπρο, ανάγεται στο 1940. Το 2020, ο οργανισμός σηματοδοτεί τα 80 χρόνια δραστηριότητας του με σειρά εκδηλώσεων γιορτάζοντας έτσι τις πολιτιστικές σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου καθώς και τον ρόλο συνεργασίας που έχει διαδραματίσει στην υποστήριξη και διατήρηση τους.

Η εκστρατεία θα αναδείξει σημαντικές στιγμές στα 80 χρόνια που εδρεύει το British Council στην Κύπρο, συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν καθώς και το πώς ο οργανισμός έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων. Σήμερα, το British Council είναι πιο προσιτό από ποτέ, με την ψηφιακή παρουσία του να παρέχει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του οργανισμού.

Τα τελευταία 80 χρόνια, ο οργανισμός πολιτιστικών σχέσεων βοήθησε τους αναδυόμενους ηγέτες της Κύπρου στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και διεθνείς συνεργασίες. Το British Council, αναγνωρίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη ως αξιόπιστος εκπρόσωπος για τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, με ευκαιρίες διαμεσολάβησης για συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων και καινοτόμων καλλιτεχνών και πολιτιστικών οργανισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη. Ένα σημαντικό ετήσιο πρόγραμμα είναι το #FiveFilms4Freedom – η μεγαλύτερη παγκόσμια ψηφιακή γιορτή με LGBTQ+ θεματολογία, η οποία παρουσιάζει ταινίες από αναδυόμενους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο και έχει ένα δημοφιλές ακροατήριο από την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, το British Council παρέχει πλατφόρμες σύνδεσης και συνεργασίας σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικών ιδρυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου με τους ομολόγους τους καθώς και σπουδαστές και ερευνητές σε ευρωπαϊκές χώρες. Ενθαρρύνοντας περισσότερους νέους να συμμετάσχουν στην επιστήμη και την έρευνα, το British Council στην Κύπρο στα πλαίσια των εορτασμών του, διοργανώνει το διεθνή διαγωνισμό FameLab – τον μεγαλύτερο διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης σε εθνικό επίπεδο. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στην Κύπρο από το 2011 και ήδη διαθέτει ένα καταπληκτικό δίκτυο 77 επιστημόνων, οι οποίοι δεσμεύονται να μοιράζονται το έργο και τις γνώσεις τους με το κοινό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους Κύπριους φοιτητές, με το ένα τοις εκατό περίπου του πληθυσμού, να σπουδάζει εκεί ανά πάσα στιγμή και περίπου 40.000 αποφοίτους στα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου συνολικά. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικής Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου (HESA), συνολικά 9.730 Κύπριοι σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ακαδημαϊκό έτος 2017/18. Η ετήσια Εκπαιδευτική Έκθεση του British Council που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο, είναι ένα ορόσημο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2019, περισσότερα από 40 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, προσχώρησαν στην Εκπαιδευτική Έκθεση ώστε να συναντήσουν τους μαθητές πρόσωπο με πρόσωπο.

Χιλιάδες άτομα στην Ευρώπη που παρακάθονται Αγγλικές εξετάσεις μέσω του British Council, αποκτούν πρόσβαση σε ευκαιρίες ανάπτυξης, σπουδών και απασχόλησης στις χώρες τους αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στην Κύπρο, το British Council συνεργάζεται με περίπου 50 διεθνώς αναγνωρισμένα εξεταστικά σώματα, δημιουργώντας έτσι φιλική γνώση και κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών.

Η διευθύντρια του British Council στην Κύπρο Angela Hennelly, δήλωσε: «Η επέτειος μας είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις βαθιές σχέσεις μας στην Κύπρο και να ανατρέξουμε σε μερικούς από τους σημαντικούς ανθρώπους και τα προγράμματα που έχουν διαμορφώσει το έργο μας τα τελευταία 80 χρόνια. Το επετειακό μας πρόγραμμα, θα αναδείξει τα κυριότερα σημεία από το παρελθόν μας στην Κύπρο, καθώς και το κοινό μας μέλλον. Καλούμε τους εταίρους, τους φίλους μας και όλους όσους βρίσκονται στην Κύπρο να γιορτάσουν μαζί μας τις πολιτιστικές σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου αυτό το χρόνο».

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εορτασμών ακολουθήστε το hashtag #80YearsInCyprus στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και την ιστοσελίδα 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending