fbpx

EU Youth Dialogue: Μάθε για την Ομάδα Πρεσβευτών Νεολαίας!

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ), ως συντονιστής της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για τον Διάλογο της ΕΕ για τη Νεολαία (“EU Youth Dialogue”) στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά τον πετυχημένο θεσμό της Ομάδας Πρεσβευτές Νεολαίας.

Ο διάλογος της ΕΕ για τη νεολαία (“EU Youth Dialogue”), είναι μια Ευρωπαϊκή διαδικασία που δίνει τον λόγο στους νέους για τα θέματα που τους αφορούν.

Εάν είσαι μεταξύ 16-30 ετών, θέλεις να ακουστεί η φωνή σου σε θέματα που αφορούν άμεσα τη Νεολαία και επιθυμείς να γνωρίσεις άλλους νέους από όλη την Κύπρο και την Ευρώπη, τότε μάθε περισσότερα για τους “Πρεσβευτές Νεολαίας” που ψάχνουμε στο πλαίσιο της διαδικασίας του Διαλόγου.

Η Ομάδα Πρεσβευτές Νεολαίας είναι ανοικτή σε όλους τους νέους και αποσκοπεί στην ενεργότερη εμπλοκή τους στα κοινά, στοχεύοντας παράλληλα στην ενίσχυση της γνώσης για την ΕΕ, την ανάπτυξη κοινωνικών και ηγετικών δεξιοτήτων αλλά και την καθοδήγηση και ενδυνάμωση τους για να δράσουν αυτόνομα.

Η δράση της Ομάδας θα επικεντρωθεί τόσο στην υλοποίηση του διαλόγου της ΕΕ για τη νεολαία όσο και στη γενικότερη εμπλοκή των νέων στα κοινά μέσω εκπαιδευτικών και ενημερωτικών, αλλά πάντα διασκεδαστικών, συναντήσεων και συνεδρίων, με την χρήση τεχνικών μη τυπικής μάθησης. Αριθμός μελών της ομάδας επίσης θα έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νεολαίας που διοργανώνεται από την εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι νέοι που θα επιλεγούν πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν μέρος σε όλη τη δράση της Ομάδας, καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η θητεία τους θα έχει διάρκεια από το 2020 μέχρι το 2021. Ανάμεσα σε άλλα οι υποψήφιοι Πρεσβευτές Νεολαίας πρέπει να είναι σε θέση να διοργανώσουν διαβουλεύσεις στα πλαίσια του διαλόγου της ΕΕ για τη νεολαία, να αρθρογραφούν σχετικά με την πορεία της διαδικασίας, να κοινοποιούν και να γνωστοποιούν δραστηριότητες, να παρουσιάσουν τη διαδικασία σε νεανικά σύνολα και να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.

Εάν πιστεύεις ότι μπορείς να γίνες μέλος της Ομάδας Πρεσβευτών Νεολαίας, τότε μη χάνεις χρόνο και κάνε τώρα την αίτηση σου ΕΔΩ.

Προθεσμία υποβολής αίτησεων: 5 Φεβρουαρίου 2020

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending