Ήξερες αυτές τις 5 χώρες της Ευρώπης που μπορείς να κάνεις δωρεάν Μεταπτυχιακό;

Dietitian _ Nutritionist
gooverseas.com

Θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου με μεταπτυχιακό, αλλά σκέφτεσαι το οικονομικό κόστος; Μην ανησυχείς!

Υπάρχουν λύσεις αν το θες πραγματικά τόσο πολύ. Υπάρχουν πολλές χώρες στην Ευρώπη όπου οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν ή με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Απλά πρέπει να ξέρεις πού να ψάξεις! Δες τι σου βρήκαμε:

1Δανία

platform.gr

Η Δανία είναι μια δημοφιλής επιλογή για σπουδές. Οι ξένοι φοιτητές έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Δανούς, άρα έχουν το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία.

Ωστόσο, είναι μια ακριβή χώρα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν πας εκεί. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Δανία ΕΔΩ!

2Φινλανδία

platform.gr

Εάν σου αρέσουν οι βόρειες χώρες, η Φινλανδία είναι η πιο οικονομική απ’ όλες. Τα φινλανδικά πανεπιστήμια δε χρεώνουν τίποτα τους φοιτητές ούτε για το πρώτο πτυχίο, ούτε για το master, ούτε για το phD,  αρκεί να είναι φοιτητές από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Φινλανδία ΕΔΩ!

3Σουηδία

in.gr

Η Σουηδία είναι μία χώρα που τα τελευταία προτιμάται από φοιτητές λόγω των επίσης χαμηλών της διδάκτρων.

Έχει το δικό της νόμισμα, τη σουηδική κορώνα και τα δίδακτρα είναι ανάλογα με το πανεπιστήμιο που θα πας. Γενικά, τα μεταπτυχιακά κοστίζουν περίπου 129 σουηδικές κορώνες ανά ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή περίπου 12.

Ωστόσο, τα σουηδικά πανεπιστήμια έχουν ένα application fee, το οποίο πληρώνεις προκειμένου να κάνεις αίτηση για μεταπτυχιακό. Αυτό ανέρχεται στις 900 σουηδικές λίρες, δηλαδή περίπου στα 85. Αξίζει να το ψάξεις! Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Σουηδία ΕΔΩ!

4Νορβηγία

citycampus.gr

Η Νορβηγία είναι ένας εξαιρετικός μεταπτυχιακός προορισμός, με αρκετά πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής.

Είναι μία από τις χώρες στην Ευρώπη που προσφέρει δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στη χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Ωστόσο, οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν ένα πανεπιστημιακό τέλος, γύρω στα 40-€80 κάθε εξάμηνο. Προσφέρονται πάνω από 200 προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στη Νορβηγία ΕΔΩ!

5Αυστρία

filippistours.gr

Η Αυστρία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και είναι μια χώρα που παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών και οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν (ή με πολύ χαμηλό κόστος).

Οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. / Ε.Ο.Χ απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Αυστριακούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν σε οποιαδήποτε βαθμίδα.

Η Αυστρία προσφέρει επίσης αρκετά προγράμματα και στην αγγλική γλώσσα. Χρήσιμες πληροφορίες για σπουδές στην Αυστρία ΕΔΩ!

Σε πείσαμε να ταξιδέψεις σε κάποια από αυτές τις χώρες για τις μεταπτυχιακές σου σπουδές; 😉