fbpx

Πώς θα δώσεις (επιτέλους) στον εαυτό σου όσα του αξίζουν; Δες 5+1 εύκολους τρόπους!

Ξυπνάς και σκέφτεσαι πως δεν είσαι ευτυχισμένος/η με τη ζωή σου, και αναρωτιέσαι πώς κατάντησες έτσι; Τι σου φταίει και δεν έχεις όρεξη;

Είναι πολύ απλό… Δεν προσέχεις τον εαυτό σου! Γιατί όμως; Σκέφτηκες ποτέ τον λόγο που συμβαίνει αλλά πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα;

Δες πιο κάτω 5+1 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να δώσεις στον εαυτό σου αυτά που του αξίζουν:

1
Απομακρύνσου από τους τοξικούς ανθρώπους

pexels.com

Πρέπει να κατανοήσεις πως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης που δεν δίνεις στον εαυτό σου αυτά που του αξίζουν είναι το γεγονός ότι περικυκλώνεσαι από ανθρώπους γεμάτους αρνητική ενέργεια

Άτομα που σε ζηλεύουν, που σε μειώνουν και γενικότερα όλοι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για ‘σένα!

Διώξε τους λοιπόν από τη ζωή σου ή αν δεν μπορείς, μάθε να τους χειρίζεσαι και θα δεις πως θα νιώσεις καλύτερα και θα γίνεις ικανός να πετύχεις τα πάντα!

2
Μίλα με τον εαυτό σου

pexels.com

Ναι καλά διάβασες! Στις σημειώσεις του κινητού σου, εκεί που γράφεις τα ψώνια σου ή τις σημειώσεις από τις διαλέξεις, γράψε τους στόχους σου για φέτος!

  • Πώς θέλεις να δεις τον εαυτό σου;
  • Τι θα σε έκανε ευτυχισμένο;
  • Τι εμπειρίες θες να αποκτήσεις;

Μετά, γράψε τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να υλοποιήσεις αυτούς τους στόχους! Μείνε για λίγο μόνος/η σου να σκεφτείς και να χαλαρώσεις – θα σου κάνει καλό!

3
Ρώτα τους ανθρώπους που σε αγαπούν αληθινά “τι αγαπούν σε ‘σένα”

pexels.com

Μπορεί να γελάς και να το θεωρήσεις χαζό, αλλά η εκτίμηση και η άποψη που έχουν για σένα οι γύρω σου και ιδιαίτερα αυτοί που σ’ αγαπούν, σε ενδιαφέρει πάρα πολύ!

Ρώτα τους και θα δεις που θα συγκινηθείς από τα όμορφα λόγια που θα σου πουν αλλά και από το πόσο πολύ σε νοιάζονται. Θα σου πουν κατάμουτρα τα ελαττώματά σου και θα σε συμβουλέψουν για το πώς θα τα μειώσεις!

4
Κατάγραψε γεγονότα

pexels.com

Αγόρασε ένα τετράδιο που θα το παίρνεις μαζί σου κάθε μέρα και ξεκίνα να γράφεις τα σχόλια σου.

Από τις όμορφες μέρες της εβδομάδας μέχρι το πώς αντιμετώπισες τις πιο δύσκολες μέρες. Πες ένα μπράβο που τα κατάφερες για ακόμη μια εβδομάδα!

5
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

pixabay.com

Δώρα δεν κάνουμε μόνο στους φίλους και την οικογένειά μας τα Χριστούγεννα ή όταν έχουν γενέθλια για να τους προσφέρουμε ένα ζεστό χαμόγελο, αλλά  και στον εαυτό μας για να τον ευχαριστήσουμε για όσα αντέχει και υπομένει!

Γι’ αυτό αγόρασε αυτό το όμορφο σετ ρούχων που είδες τις προάλλες και δίστασες να το αγοράσεις. Δες πόσο εύκολα θα αλλάξει η διάθεσή σου. Ανανεώσου λιγάκι! 😉

6
Υιοθέτησε ένα νέο hobby

pexels.com

Μια τάξη yoga 2 φορές τη βδομάδα, kick boxing, χορός, γυμναστήριο, ζωγραφική, ποδόσφαιρο μπορούν να σε κουράσουν λίγο σωματικά, αλλά θα σου προσφέρουν πνευματική ξεκούραση!

Αν είσαι πρωινός τύπος, δοκίμασε τα το πρωί για να ξεκινήσει η μέρα σου με ενέργεια! Αν πάλι θες να πας μετά το πανεπιστήμιο ή τη δουλειά, θα σε βοηθήσει να αποβάλεις όλες τις αρνητικές σκέψεις!

Θα δεις πως μετά την πρώτη εβδομάδα θα νιώθεις υπέροχα! Η αυτοπεποίθηση και η αυτοκετίμηση σου θα ανεβούν στα ύψη!!

Στείλε μας τα δικά σου tips για το πώς δίνεις στον εαυτό σου αυτό που του αξίζει! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending