fbpx

5 ομάδες-αουτσάιντερ που κάνουν εξαιρετική σεζόν στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Η σεζόν 2019-20 μέχρι στιγμής τα έχει όλα!

Με μια γρήγορη ματιά, στην Αγγλία κυριαρχεί η Liverpool, στη Γαλλία η PSG, στην Ισπανία θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Real Madrid και Barcelona, στη Γερμανία ακόμα και η 5η Leverkusen δικαιούται να ελπίζει μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ στην Ιταλία 3 ομάδες θα πάνε μέχρι τέλους.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, θα προσέξεις πως υπάρχουν ομάδες που θεωρούνταν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων αουτσάιντερ, αλλά πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν, διαψεύδοντας ακόμα και τους πιο αισιόδοξους φίλους τους.

Παρακάτω επιλέξαμε να σου παρουσιάσουμε μια τέτοια ομάδα από κάθε μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Δες ποιες είναι:

1
Sheffield United

mundodeportivo.com@Michael Regan/Getty Images

Τα τελευταία χρόνια βρέθηκε ακόμα και στη League One. Στην Premier League η Sheffield United είχε να αγωνιστεί από τη σεζόν 2006-07.

Παρ’ όλα αυτά, οι “blades” ξεκίνησαν και συνεχίζουν τη σεζόν με φόρα, με αποτέλεσμα 12 μόλις αγώνες πριν λήξει η σεζόν να βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας, δυο μόλις βαθμούς από την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League!

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά της αποτελέσματα ήταν η νίκη επί της Arsenal με 1-0 και η ισοπαλία 3-3 με τη Manchester United!

2
Lazio

worldfootball.net@Marco rosi@Getty Images

Την τελευταία δεκαετία η Lazio περιορίστηκε στη μετριότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως  πέρα από μια 3η θέση τη σεζόν 2014-15, οι “biancocelesti” δεν κατάφεραν ποτέ να διακριθούν στη Serie A.

Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς όμως, αφού μετά από 23 αγωνιστικές η ομάδα της Ρώμης βρίσκεται στην 3η θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από Juventus και Inter που συγκατοικούν στην 1η θέση και διεκδικεί με αξιώσεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 53 τέρματα, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Ciro Immobile με 25 τέρματα) και την καλύτερη άμυνα (μαζί με την Inter) με 20 τέρματα παθητικό, ενώ η τελευταία της ήττα ήταν τον Σεπτέμβριο!

3
Getafe

france24.com

Όταν γίνεται κουβέντα για τις ομάδες της Μαδρίτης, η Getafe σχεδόν πάντα περνά απαρατήρητη.

Εξάλλου, μόλις πέρσι κατέγραψε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της, τερματίζοντας 5η στο ισπανικό πρωτάθλημα και ενώ τη σεζόν 2016-17 αγωνιζόταν στη 2η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα καλύτερα για τους Μαδριλένους, αφού με το πέρας 23 αγωνιστικών βρίσκονται στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πιο πάνω από την 4η Atletico Madrid και έχουν όλα τα φόντα να καταγράψουν την καλύτερη θέση στην ιστορία τους!

4
RB Leipzig

statsbomb.com

Μόλις 10 χρόνιας ζωής μετρά η RB Leipzig και 4 χρόνια παρουσίας στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά φαίνεται πως ήρθε για να μείνει!

Στην πρώτη της σεζόν τερμάτισε 2η, 15 βαθμούς όμως πίσω από την πρωταθλήτρια Bayern Munich. Ακολούθησε μια 6η θέση, ενώ πέρσι τερμάτισε 3η.

Φέτος, μετά από 21 αγωνιστικές, βρίσκεται στη 2η θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την Bayern Munich, από την οποία πάντως δεν ηττήθηκε φέτος (1-1 και 0-0).

Αστέρι της είναι ο νεαρός Γερμανός επιθετικός, Timo Werner, που σημείωσε τα 20 από τα 53 τέρματα των “Red Bulls”!

5
Stade Rennais

beinsports.com

Αν σε ρωτήσει κάποιος να του πεις τις μεγάλες ομάδες της Γαλλίας, σίγουρα η Rennais δεν θα ήταν μια από τις επιλογές σου.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, παλεύει να μπει σφήνα στους μεγάλους και φέτος δείχνει να τα καταφέρνει!

Μετά από 24 αγώνες βρίσκεται στην 3η θέση, ένα βαθμό πάνω από την 4η Lille. Αν η ομάδα της βορειοδυτικής Γαλλίας παραμείνει εκεί μέχρι τέλους θα είναι η κορυφαία επίδοση της ιστορίας τους!

Ποια ομάδα θεωρείς εσύ ως την πιο ευχάριστη έκπληξη στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending