fbpx

Νικήτρια του διαγωνισμού CFA Research Challenge ομάδα του Παν. Λευκωσίας για 2η συνεχή χρονιά!

Επόμενος σταθμός η Ιορδανία, όπου θα πραγματοποιηθεί ο περιφερειακός διαγωνισμός Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής

Η ομάδα φοιτητών του προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κέρδισε τον φετινό τοπικό διαγωνισμό CFA Research Challenge, που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus). Πρόκειται για τη 2η συνεχή νίκη που πετυχαίνει η ομάδα του πανεπιστημίου στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού νικήτρια αναδείχθηκε και πέρυσι, ανάμεσα σε έξι πανεπιστήμια της Κύπρου.

Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στις 21 Φεβρουαρίου 2020, συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από το Cyprus International Institute of Management (CIIM), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το UCLAN Cyprus, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Φέτος, οι διαγωνιζόμενες ομάδες κλήθηκαν να αναλύσουν τη μετοχή της κυπριακής εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού που είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ και να παρουσιάσουν την επενδυτική τους αξιολόγηση και πρόταση, ενώπιον χρηματοοικονομικών αναλυτών (CFA charterholders) και άλλων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Κάθε ομάδα, αποτελούμενη από 3-5 φοιτητές, παρουσίασε, εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου, την ανάλυσή της ενώπιον ειδικής επιτροπής, και κατόπιν απάντησε σε ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως συνηθίζεται σε συνεδρίες επενδυτικών επιτροπών. Η παρουσίαση αντιστοιχούσε στο 50% της τελικής βαθμολογίας, ενώ το υπόλοιπο 50% της αξιολόγησης προήλθε από τη δεκασέλιδη χρηματοοικονομική έκθεση για την εκτίμηση της αξίας της εταιρείας που είχε υποβάλει νωρίτερα η κάθε ομάδα.

Η νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αποτελούμενη από τους Rawan Mushahwar, Paul Andreas Kitromilides, Asma El-Hanash και Xin Wang, θα εκπροσωπήσει τώρα την Κύπρο στον περιφερειακό διαγωνισμό Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, απ’ όπου θα προκύψει ο φιναλίστ που θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό CFA Research Challenge, που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 20-22 Απριλίου 2020.

Η Δρ. Svetlana Sapuric, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία συντονίζει την ομάδα του Πανεπιστημίου, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που οι φοιτητές του πανεπιστημίου μας νίκησαν τον διαγωνισμό CFA Research Challenge 2020. Αυτή η δεύτερη συνεχής νίκη αποδεικνύει ότι με αποφασιστικότητα, ποιότητα στην εκπαίδευση και, πάνω απ’ όλα, ομαδική δουλειά, τα πάντα είναι δυνατά. Και οι 4 φοιτητές και φοιτήτριες, που συμμετείχαν στην ομάδα, προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες, γεγονός που καθιστά την ομάδα πραγματικά πολύ-πολιτισμική και μοναδική. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μας στον Σύμβουλο της ομάδας, κ. Γιώργο Καραγιάννη, του οποίου οι πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση βοήθησαν την ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τώρα την Κύπρο στον περιφερειακό διαγωνισμό Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Θα βάλουμε τα δυνατά μας!»

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, στάθηκε στην σημαντική εμπειρία που προσφέρει ο διαγωνισμός στους φοιτητές Χρηματοοικονομικών, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, ως πραγματικοί χρηματοοικονομικοί αναλυτές, με το επαγγελματικό περιβάλλον και τις ανάγκες της αγοράς, πραγματοποιώντας μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το επιχειρηματικό μοντέλο και τη μετοχή μιας εταιρείας. Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής της Τσιμεντοποίας Βασιλικού, κος Γιώργος Σάββα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό CFA Research Challenge συμμετέχουν παγκοσμίως περισσότεροι από 6.100 φοιτητές από περισσότερα από πέραν των 1.000 Πανεπιστημίων 95 χωρών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending