fbpx

Γνώρισε την απόφοιτη του Alexander College που πήρε το 1ο Βραβείο ως Best New Designer!

Είσαι άτομο με καλλιτεχνική κλίση και σου αρέσει να δημιουργείς νέες και πρωτότυπες ιδέες; Σκέφτεσαι να το ακολουθήσεις επαγγελματικά, π.χ. σπουδάζοντας fashion designer ή κάτι σχετικό, αλλά δεν ξέρεις ακόμη πού;

Μια πολύ καλή επιλογή είναι το Alexander College, με απόφοιτους του να διαπρέπουν στον χώρο της μόδας με τις δημιουργίες τους, όπως έγινε πρόσφατα στο Athens Xclusive Designers Week.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η απόφοιτη του Alexander College, Ελένη Ύψου, που κατάφερε να εκπλήξει με το project της το κοινό και να αποσπάσει το πρώτο βραβείο ως Best New Designer.

Είναι η δεύτερη Κύπρια που κερδίζει το βραβείο της καλύτερης New Designer, και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση! Ανάμεσα σε τόσους νέους και ταλαντούχους σχεδιαστές, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν τα designs σου. Χρειάζεται αφοσίωση, επιμονή, δημιουργικότητα και φυσικά οι κατάλληλες βάσεις, για να μπορείς να διακριθείς!

Δες πώς περιέγραψε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία της μετά την τιμητική διάκριση της:

– Εξέπληξες το κοινό της Αθήνας με τη συλλογή σου στο Athens Xclusive Designers Week. Μίλησε μας για την εμπειρία σου.

Κατάφερα να ξεχωρίσω ανάμεσα σε σπουδαίους designers από Ελλάδα και Κύπρο και να πάρω τον τίτλο της καλύτερης Νέας Designer. Το βραβείο ουσιαστικά είναι να προωθηθεί η συλλογή μου στο εξωτερικό. Πολλά καταστήματα στην Ελλάδα, μου έχουν ζητήσει ήδη να συνεργαστώ μαζί τους.

Ένιωσα υπέροχα συναισθήματα. Αρχικά συγκινήθηκα. Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι όταν βλέπεις χαμόγελα χαραγμένα στα πρόσωπα των ατόμων που παρευρίσκονταν εκεί, καθώς αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που κάνεις και αυτό που παρουσιάζεις, αφήνει θετικές εντυπώσεις. Αυτό το βραβείο ήταν το πιο ωραίο δώρο για εμένα, καθώς είχα και τα γενέθλια μου εκείνες τις μέρες. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

– Τι θέμα έχει η συλλογή που παρουσίασες και ποιο στοιχείο είναι αυτό που την ξεχώρισε;

Το θέμα μου ήταν το tailor – το αντρικό κοστούμι και το αντρικό πουκάμισο. Από εκεί εμπνεύστηκα για τα ρούχα μου. Στόχος της συλλογής μου είναι να ντύσω τη γυναίκα, αλλά και τον άντρα με αυτό το είδος ρούχων, καθώς πλέον η γυναίκα φοράει αντρικά ρούχα και οι άντρες γυναικεία.

Επίσης, μέσα από τα ρούχα μου προσφέρω άνεση, γιατί η συγκεκριμένη συλλογή απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες που θα πάνε στη δουλειά τους. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το layering που έκανα στα ρούχα μου. Χρησιμοποίησα επίσης το πλεκτό σε δυο από τα outfits μου, κάτι που ξεχώρισε και έκανε εντύπωση στο κοινό.

– Ποιος ήταν ο στόχος σου κάνοντας τη συγκεκριμένη συλλογή και ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σου εμπεριέχονται σε αυτή;

Ο στόχος μου ήταν να πάρω το κοστούμι σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Να του δώσω κάτι επιπλέον και κάτι δροσερό, ώστε να μη δείξω ένα απλό κοστούμι. Έδωσα κάτι παραπάνω το οποίο εξέπληξε τους παρευρισκομένους.

Από πάντα μου άρεσε το ανδρόγυνο look και αυτό επέλεξα να δείξω στη συλλογή μου. Μου αρέσουν τα άνετα looks, γι’ αυτό τα χρησιμοποιώ με αθλητικό παπούτσι για να δίνει μια επιπλέον άνεση στη γυναίκα και στον άνδρα που θα φοράνε τα συγκεκριμένα ρούχα.

– Τι εφόδια σου έδωσε το Alexander College και κατάφερες να φτάσεις στο επίπεδο που βρίσκεσαι σήμερα;

Οι καθηγητές μας ήταν πάντα δίπλα μας. Μας βοήθησαν εντός και εκτός πανεπιστημίου, καθώς μας βλέπουν πρώτα ως άνθρωπους και μετά σαν designers. Πάντα με έσπρωχναν στο να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό.

Αυτά τα 3 χρόνια στο Alexander College κάναμε τόσα πολλά, όπως δικό μας fashion show. Παρευρεθήκαμε σε πολλά άλλα fashion shows όπου μας είχαν μιλήσει διάφοροι καταξιωμένοι του χώρου, προετοιμάζοντάς μας για την απαιτητικότητά του.

– Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου και ποια υλικά χρησιμοποίησες για τη διεκπεραίωση του έργου σου;

Από το εξωτερικό μου αρέσει πάρα πολύ ο Thom Brown. Γενικά σε αυτή τη συλλογή πειραματίστηκα περισσότερο με το πουκάμισο και το σακάκι. Από πάντα φορούσα τα πουκάμισα του πατέρα μου και από τότε ξεκίνησα να κάνω σχέδια και να πειραματίζομαι με διάφορα υφάσματα, μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στα πουκάμισα χρησιμοποίησα cotton και ριγωτά υφάσματα. Η συλλογή μου δημιουργήθηκε  με βασικά υλικά. Στα σχέδια έδωσα κάτι το διαφορετικό π.χ. σε ένα πουκάμισο έβαλα γιακάδες πάνω από τα μανίκια και έκανα ένα πουκάμισο να μπαίνει από πίσω μπροστά.

– Ο χώρος της μόδας είναι απαιτητικός! Είσαι έτοιμη να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσεις;

Είναι πολύ απαιτητικός όμως αυτά τα 3 χρόνια στο Alexander College κάναμε τόσα πολλά όπως δικό μας fashion show, πήγαμε σε πολλά άλλα fashion shows και μας είχαν μιλήσει διάφοροι καταξιωμένοι του χώρου που μας προετοίμασαν για την απαιτητικότητα του χώρου.

Βέβαια, αν δεν μπεις στον χώρο δεν μπορείς να αντιληφθείς με ακρίβεια αυτά που σου λένε. Από τη στιγμή που μου έχουν δοθεί τόσες ευκαιρίες και μάλιστα το βραβείο μου, ως η καλύτερη νέα designer, σημάνει πως ο κόσμος κάτι βλέπει σε εμένα και πως εγώ μπορώ να αντεπεξέλθω. Νιώθω πανέτοιμη να πορευτώ σε αυτό το νέο ταξίδι που ανοίγεται μπροστά μου.

– Ποιο είναι το επόμενο σου βήμα;

Έχω ήδη ξεκινήσει να ράβω ρούχα από τη συλλογή μου που έχουν αρέσει και πολύ πιθανόν να πάω Ελλάδα για νέες συνεργασίες.

Δες στο video όσα μοιράστηκε μετά τη βράβευσή της ως Best New Designer στο Athens Xclusive Fashion Week: 

Eleni Dimitra Ipsou – Best New Designer

Watch Eleni Dimitra Ipsou sharing her experience as the winner of Athens Xclusive Fashion Week, #Best_New_Designer ????

#successstory #teamalexander #fashiondept #achievements

https://alexander.ac.cy/%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-alexander-college-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%ad%cf%83%cf%80/

Posted by Alexander College on Monday, December 16, 2019

Θες να πετύχεις κι εσύ στον χώρο της μόδας ή σε άλλο κλάδο της επιλογής σου σπουδάζοντας στο Alexander College;

Μάθε εδώ περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών του Alexander College!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending