fbpx

Αυτοί είναι οι πιο «ακριβοί» παίκτες κάθε ομάδας του κυπριακού πρωταθλήματος!

Τα τελευταία χρόνια και όσο περισσότερο εξελίσσεται το ποδόσφαιρο, τόσο περισσότερο άρχισε να μετρά η μεταγραφική αξία των ποδοσφαιριστών.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που πλέον τα εκατομμύρια που «ρίχνονται» στα πόδια είναι σαφώς δυσανάλογα με την αξία τους.

Από αυτό το μοτίβο, σε μικρότερη -βέβαια- κλίμακα δεν θα μπορούσε να «ξεφύγει» και η Κύπρος, αφού βλέπουμε εδώ και μερικά χρόνια στο πρωτάθλημα μας παίκτες με αξία που ούτε θα φανταζόμασταν πριν μερικά χρόνια!

Δες ποιοι είναι οι πιο «ακριβοί» παίκτες κάθε ομάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com:

1
ΑΠΟΕΛ

politis.com.cy/monoapoel.com

Με συνολική αξία 21,4 εκατομμύρια, ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Πιο ακριβοί τους παίκτες είναι οι Andrija Pavlovic και Musa Al-Tamari με την αξία τους να υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια ο καθένας.

2
Απόλλων

politis.com.cy/protathlima.com/alphanews.live

Η αξία της ομάδας του Απόλλωνα υπολογίζεται στα 13,83 εκατομμύρια από τη γνωστή ιστοσελίδα, κάτι που τον φέρνει 2ο στη σχετική λίστα!

Ακριβότεροι του ποδοσφαιριστές είναι οι Emilio Nsue, Sasa Markovic και Χάμπος Κύριακου. Η αξία του καθενός ανέρχεται στις 900 χιλιάδες.

3
Ομόνοια

omonoianews.com/offsite.com.cy

Μπορεί να ήρθε εξ ανάγκης στην Ομόνοια, αλλά ο Costel Pantilimon είναι ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων με τη μεγαλύτερη αξία, αφού ο Ρουμάνος τερματοφύλακας κοστολογείται από το transfermarkt στο 1 εκατομμύριο, όσο και ο κεντρικός αμυντικός του τριφυλλιού, Adam Lang.

Όσο για τη συνολική αξία της ομάδας της Λευκωσίας, αυτή ανέρχεται στα 12,95 εκατομμύρια.

4
Ανόρθωση

goal.philenews.com/sport-fm.com.cy

Η μεταγραφή του Κωστάκη Αρτυματά στην Ανόρθωση και η θέση βασικού που πήρε, διπλασίασαν την αξία του και τον έκαναν τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της «Μεγάλης Κυρίας» , μαζί με τον Nika Kacharava.

Συγκεκριμένα, οι 2 ποδοσφαιριστές της Βαρωσιωτών αξίζουν 1 εκατομμύριο ο καθένας, ενώ συνολικά οι κυανόλευκοι έχουν αξία 10,88 εκατομμύρια.

5
ΑΕΚ

sport-fm.com.cy

Ήρθε τον Γενάρη στην ΑΕΚ και πήρε τη σχετική πρωτιά από τον Hector Hevel, αφού ο Abraham Gonzalez κοστολογείται από το transfermarkt.com στο 1 εκατομμύριο, έναντι 900 χιλιάδων του Hevel.

Όσον αφορά τη συνολική αξία των κιτρινοπράσινων, αυτή ανέρχεται στα 10,8 εκατομμύρια.

6
Πάφος FC

kerkida.net/sportime.sigmalive.com/kerkida.net/themasports.tothemaonline.com/taxidromos24.com

Οι πολλές ηχηρές μεταγραφές που πραγματοποίησε η Πάφος FC το περασμένο καλοκαίρι, ανέβασαν την αξία της στα 9,95 εκατομμύρια, έχοντας 5 ποδοσφαιριστές που ο καθένας κοστολογείται στις 600 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για τους Danny Williams, Jason Puncheon, Nahir Besara, Kevin Lafrance και Marcelo Torres.

7
ΑΕΛ

protathlima.com/shootandgoal.cyprustimes.com/protathlima.com

Η αξία της ομάδας της ΑΕΛ ανέρχεται στα 8,7 εκατομμύρια, κάτι που τη φέρνει στην 7η θέση της σχετικής λίστας.

Πιο ακριβοί της ποδοσφαιριστές είναι οι Jon Caztanaga, Andre Teixeira και Davor Zdravkovski. Η αξία του Ισπανού, του Πορτογάλου και του Σκοπιανού ανέρχεται στις 600 χιλιάδες έκαστος.

8
Νέα Σαλαμίνα

themasports.tothemaonline.com

Δεν αποτελεί είδηση πως ο Ιωάννης Κωστή είναι ο παίκτης της Σαλαμίνας με τη μεγαλύτερη αξία (700 χιλιάδες), αφού η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του 20χρονου χαφ.

H συνολική αξία της Νέας Σαλαμίνας, άλλωστε, υπολογίζεται στα 7,2 εκατομμύρια.

9
Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Facebook.com@enp1936

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε τον Γενάρη και πήρε τη θέση του πιο ακριβού παίκτη μιας ομάδας είναι και ο Gregor Balazic, που αξίζει 700 χιλιάδες (έναντι 400 του δεύτερου στη λίστα Hambardzumyan).

Όλη η ομάδα του Παραλιμνίου κοστολογείται στα 6,18 εκατομμύρια.

10
Ολυμπιακός Λευκωσίας

sport-fm.com.cy

Λίγο πιο κάτω σε αξία είναι ο Ολυμπιακός Λευκωσίας με την αξία του, σύμφωνα με το transfermarkt, να ανέρχεται στα 6,05 εκατομμύρια.

Πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Τακτακαλά είναι ο Erwin Koffi, με την αξία του να υπολογίζεται στις 500 χιλιάδες ευρώ.

11
Δόξα Κατωκοπιάς

goal.philenews.com

Η πρόσφατη απόφαση του Graca να αποχωρήσει, δίνει στον έτερο τερματοφύλακα της Δόξας Κατωκοπιάς, Armin Gremsl, τον τίτλο του ακριβότερου παίκτη στο ρόστερ της προσφυγικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, η αξία του Αυστριακού τερματοφύλακα ανέρχεται στις 350 χιλιάδες, με ολόκληρη την ομάδα της Δόξας να έχει αξία 5,6 εκατομμύρια.

12
Εθνικός Άχνας

politis.com.cy/24sports.com.cy

Μάλλον δεν αποτελεί είδηση πως οι -ίσως- 2 καλύτεροι παίκτες του Εθνικού Άχνας είναι και εκείνοι με τη μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο λόγος για τους Ibrahim Koneh και Miguelito που αξίζουν από 400 χιλιάδες ο καθένας.

Από εκεί και πέρα, η αξία της ομάδας της Άχνας υπολογίζεται στα 4,53 εκατομμύρια.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι πιο μεγάλοι σε αξία στις ομάδες τους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending