fbpx

5 τρόποι για να συγκεντρωθείς στα online μαθήματά σου από το σπίτι!

Είχες τη συνήθεια να πηγαίνεις στη βιβλιοθήκη ή σε κάποιο άλλο ήσυχο χώρο στο πανεπιστήμιο για να διαβάζεις;

Δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα της καθημερινότητάς σου; Σου προτείνουμε 5 τρόπους για να ξανά βρεις το τέμπο σου και να διαβάζεις με την ίδια συγκέντρωση από το σπίτι, μιας και πλέον όλα τα μαθήματά σου θα γίνονται -πάλι- διαδικτυακά!

Δες ποιους 5 τρόπους σου προτείνουμε:

1
Αναδιαμόρφωση χώρου

Μεταφορική Καλορίζικο

Μπορείς να βρεις ένα χώρο που σε βολεύει, π.χ. στο γραφείο του δωματίου σου, στο σαλόνι ή ακόμη και στο κρεβάτι σου για να διαβάσεις.

Μπορείς να αναδιαμορφώσεις αυτόν τον χώρο, κατάλληλα, έτσι ώστε να σε εμπνέει για αποτελεσματικό διάβασμα! Για παράδειγμα, μπορείς να τακτοποιήσεις τον χώρο σου και να τοποθετήσεις ένα φωτιστικό γραφείου για να συγκεντρώνεσαι καλύτερα.

2
Προγραμματισμός

Jenny.gr

Προγραμμάτισε τον χρόνο σου σωστά! Το ότι βρίσκεσαι στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει ο χρόνος και δεν έχεις υποχρεώσεις…

Μάλλον σε καταδιώκουν κι εσένα τα online lectures και οι εργασίες, άρα πρέπει να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου για να προλαβαίνεις τα πάντα!

Extra tip: Μπορείς να έχεις έναν πίνακα, όπου θα γράφεις τις ώρες της ημέρας και θα χωρίζεις τις υποχρεώσεις σου, ώστε να μην παραμελήσεις κάτι!

3
Online διάβασμα με συμφοιτητές

Freepik.com

Αν είχες τη συνήθεια να έχεις κάποιον “partner” στο διάβασμα, υπάρχει λύση! Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω κάμερας από διάφορες εφαρμογές (π.χ. messenger, skype, facetime κτλ).

Η τεχνολογία στις μέρες μας -ευτυχώς- είναι εξελιγμένη κι έτσι μπορούμε να έχουμε μια εικονική πραγματικότητα γι’ αυτές τις δύσκολες μέρες που πρέπει να προσέχουμε τις επαφές μας!

Αν δεν είχες αυτήν τη συνήθεια, μπορείς να την αποκτήσεις τώρα! Έτσι -ίσως- να βρεις περισσότερη όρεξη, αν καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος/η σου στον αγώνα αυτό!

4
Συχνά διαλείμματα

ksbschoollaw.com

Αφού πλέον η καθημερινότητα μας «υποχρεώνει» να βρισκόμαστε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, πρέπει να κάνουμε συχνά breaks, ώστε να αποφεύγουμε πονοκεφάλους, πόνο στα μάτια, κτλ.

Εξάλλου, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται συχνά διαλείμματα για να συγκεντρώνεται στο διάβασμα, είτε μπροστά από υπολογιστή, είτε όχι!

5
Άσκηση

Freepik.com

Μπορεί μόνο και μόνο που ακούς τη λέξη «άσκηση» να σε πιάνει βαρεμάρα και να μη θέλεις να σηκωθείς από τον βολικό καναπέ σου!

Η άσκηση, όμως, στο σπίτι θα σε βοηθήσει να ξεφεύγεις από τις σκέψεις και το άγχος της καθημερινότητας και έτσι θα μπορείς να συγκεντρώνεσαι καλύτερα. 

Δες το και ως μια ευκαιρία να κάνεις κάτι διαφορετικό που θα γεμίσει την ώρα σου. 

Προσπάθησε να προσαρμοστείς, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Εξάλλου, πριν να είναι «στη μόδα» να διαβάζεις στη βιβλιοθήκη, διάβαζες στο σπίτι σου.

Γράψε μας στα σχόλια ποιοι άλλοι τρόποι σε βοηθούν να συγκεντρώνεσαι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending