Πες μου ειλικρινά, επερίμενες ποττέ ότι θα εκάμναμε (άκουσον άκουσον) στην Κύπρο, online μαθήματα στο Πανεπιστήμιο;!
Ο κορωνοϊός σίγουρα άλλαξε πολλά πράματα στις ζωές μας τζιαι ένα που τούτα εν τζιαι η εκπαίδευση.
Πιο κάτω σου μαζέψαμε τους 5 τύπους φοιτητών που συναντούμε σε διαδικτυακά μαθήματα:
1Ο τύπος: «Εν κατέχω που κομπιούτερ»
Πρώτος τζιαι καλλύτερος! Ή μάλλον πρώτος τζιαι πιο πρίχτης. Είναι σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας, αλλά ακόμα υπάρχουν. Εν τζιείνος ο τύπος που του δίνεις το κομπιούτερ τζιαι εν κάπως «Τρώεται;».
Θα μπει στη βίντεο-κλήση μετά που 30 λεπτά (μετρημένα), τζιαι θα νιώσεις την παρουσία του, το πιο πιθανόν με τους θορύβους που εννα κάμνει, μιας τζιαι δεν ξέρει να κλείσει το μικρόφωνο.
Θα ακούεις «τάππα-τούππου» ούλλη την ώρα, τζιαι στάνταρ η πρώτη του ατάκα θα είναι «Κύριε ακούτε με; Χαλλόου; Ναι;», όπως τους τηλεθεατές που φκαίνουν στην εκπομπή της Χριστιάνας να μιλήσουν «Ναι Χριστιάνα μου εγώ μιλώ; Συγχαρητήρια για την εκπομπή σου!».
Να μη σχολιάσω τη συνέχεια, ξέρετε την ήδη. Θα ανάψει τζιαι θα σβήσει τη κάμερα του 37 φορές, θα πατά άκυρα κουμπούθκια, τζιαι εν τέλη θα είναι ο τελευταίος που θα φκει όταν τελειώσει το μάθημα, επειδή πολύ απλά εν θα βρίσκει πως το κλείουμε!
2Ο τύπος: «Δε βάλλω γλώσσα μέσα μου»
Όπως τζιαι σε ένα κανονικό μάθημα, έτσι τζιαι τώρα δε γίνεται να απουσιάζει τούτος ο τύπος που, ποττέ μα ποττέ, δε σιωπά!
Θα μιλά για άσχετα πράματα ως συνήθως (ότι ανακαλύψαν κότα που πετά, ότι η μάμα του έκαμεν του κέικ γεωγραφίας, ότι ο κάττος του εν άρρωστος, κλπ). Μέσα-μέσα θα σύρνει τζιαι καμιά απορία, επειδή ως γνωστόν είμαστε σε μάθημα!
Αν πάλε είσαι τυχερός τζιαι κλείσει ο καθηγητής τα μικρόφωνα, τούτος θα πατά συνέχεια το κουμπούι για να ζητήσει να του το ανοίξει! Τζιαι άμπα τζιαι ανοίξει του το, πτου ξανά που αρχής.
Σε γενικές γραμμές, αν έσιεις τούντον τύπο μες την τάξη, πολύ απλά μάθημα εν κάμνεις.
3Ο τύπος: «Ου μα είχαμε μάθημα;!»
Ο τρίτος τύπος φοιτητή, χαλαρός τζιαι αραχτός, δεν ξέρει καν ότι είχατε μάθημα. Πολλά πιθανόν να μεν ξέρει ούτε ότι εξεκινήσαν online μαθήματα, εκτός τζιαι αν έτυχε να το ακούσει που κανένα παρέα του!
Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας περνά σχεδόν απαρατήρητος στο μάθημα (σε περίπτωση που μπει μιλούμε πάντα), μιας τζιαι το πιο πιθανόν είναι να ποτζιοιμηθεί τζιαι να ξυπνήσει στο τέλος, λόγω της φασαρίας όταν ανοίξουν τα μικρόφωνα.
Τέτοιοι τύποι βρίσκονται τζιαι στα κανονικά μαθήματα του πανεπιστημίου, μόνο που τζιαμέ ακούν τζιαι κανέναν εξάψαλμο που τον καθηγητή μέσα-μέσα.
4Ο «ξερόλας»
Εννοείται δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον αναφέρναμε. Ο συγκεκριμένος τύπος, όπως τζιαι στο πανεπιστήμιο, έτσι τζιαι τωρά, φροντίζει να σου σπάσει τα νεύρα σου – no matter what!
Τέτοια άτομα μπαίνουν ως συνήθως κανένα μισάωρο πρίν ξεκινήσει η βιντεοκλήση τζιαι απλά καρτερούν όπως τες κουκουβάγιες να κοντέψει η ώρα.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος ακολουθούν τα συστήματα του τύπου 2 (δεν βάλλω γλώσσα μέσα), μόνο που τούτος ρωτά ό,τι πιο άκυρη απορία υπάρχει, μόνο τζιαι μόνο για να κάμει εντύπωση του καθηγητή. «Κύριε να γράψω με μπλέ ή με μαύρη πέννα;»
Καλό θα ήταν να έχεις κοντά σου κανένα φλόκκο εν ώρα διάλεξης, επειδή το πιο πιθανό θα «γλύφει» τον καθήγητη, σχεδόν για τα πάντα.
5Το φωτομοντέλο
Η τελευταία κατηγορία φοιτητών, μάλλον την ώρα που ελάλεν ο καθηγητής ότι «θα κάμουμε μάθημα μέσω κάμερας», ακούσαν μόνο το «κάμερα», τζιαι να σου δικαιολογήσω το γιατί!
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φοιτητές, οι συγκεκριμένοι πριν το μάθημα θα σαστούν, θα κάμουν τα μαλλιά τους (αλα στύλ γάμος στο Trikkis Palace), τζιαι εννοείται θα βαφτούν (αν είναι κοπελλούες).
Εν δεδομένο το ότι θα κανονίσουν να πάρουν το λάπτοπ στην πιο φωτεινή πλευρά του σπιθκιού για να «γράφουν ωραία στο φακό», τζιαι είναι οι τύποι που θα απαιτήσουν να μείνουν ανοικτές οι κάμερες, σε περίπτωση που ο καθηγητής ρωτήσει αν τις θέλουν κλειστές ή όχι.
Τέλος, είναι δεδομένο το ότι θα φκάλουν 2-3 Instagram stories ώσπου να τελειώσει η διάλεξη, τζιαι θα γράφουν #officefortoday, #OnlineClasses και όλα τα συναφή…
Όποιος τύπος φοιτητή τζι’ αν είσαι, σίουρα έχεις σημαντική θέση στην καρδιά των συμφοιτητών σου! Άλλωστε, ο καθένας μέσα στην τάξη (ακόμα και την online) έχει τoν «ρόλο» του!