fbpx

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές σκόραραν και στις 6 ηπείρους!

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις διευκρινήσεις: Στην Κύπρο θεωρούμε πως υπάρχουν 6 ήπειροι σωστά (Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Ωκεανία, Ανταρκτική); Υπάρχουν χώρες που θεωρούν πως οι ήπειροι είναι 7, άλλες που θεωρούν πως είναι 5 και άλλες πως είναι 4.

Για τους σκοπούς του παρακάτω άρθρου θα θεωρήσουμε πως οι «ποδοσφαιρικές ήπειροι» είναι 6: Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Ωκεανία, μιας και στην Ανταρκτική δεν παίζουν μπάλα.

Πάμε τώρα και στο ενδιαφέρον κομμάτι. Αναρωτήθηκες ποτέ αν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να σκόραρε και στις 6 ηπείρους;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Δες παρακάτω ποιοι κατέχουν αυτό το ξεχωριστό ρεκόρ:

1
Keisuke Honda

en.as.com/Getty Images

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι ο Keisuke Honda. Ο Ιάπωνας σκόραρε με τη φανέλα της βραζιλιάνικης Botafogo εναντίον της Bangu, ενώ πριν προηγήθηκε ένα μαγικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε και λέμε: Ο Honda σκόραρε για την ιαπωνική Nagoya Grampus 11 τέρματα πριν μετακομίσει στην Ευρώπη, όπου σκόραρε συνολικά 53 τέρματα για τις Venlo, CSKA Moscow και Milan.

Ακολούθως, ο Ιάπωνας χαφ αγωνίστηκε στην Pachuca του Μεξικό όπου και εκεί σκόραρε 10 τέρματα, ενώ μετά αγωνίστηκε στην Melbourne στην Αυστραλία που σημείωσε άλλα 7 τέρματα.

Τέλος, ήταν μέλος της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική, όπου και εκεί σκόραρε 2 τέρματα!

2
Tim Cahill

foxsports.com.au/AFP

Σε αυτό το ιδιαίτερο κλαμπ παικτών ανήκει και ο θρύλος του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, Tim Cahill. Ο Cahill πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Αγγλία, φορώντας τις φανέλες των Millwall και Everton όπου και σκόραρε συνολικά 111 τέρματα.

Από εκεί και πέρα, αγωνίστηκε στη New York Red Bulls σημειώνοντας 14 τέρματα, για να ακολουθήσουν άλλα 11 τέρματα στην κινεζική Shanghai Shenhua.

Στη Melbourne City της πατρίδας του Αυστραλίας σημείωσε 11 τέρματα, ενώ όπως και ο Honda, o Cahill σκόραρε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική στον αγώνα απέναντι στη Σερβία, αλλά και σε αυτό του 2014 στη Βραζιλία, στον αγώνα απέναντι στη Χιλή.

3
David Villa

goal.com@Brad Penner

Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος ο David Villa. Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός σημείωσε, αρχικά, περισσότερα από 100 τέρματα στην Ευρώπη, φορώντας τις φανέλες των Valencia, Barcelona και Atletico Madrid.

Μετέπειτα, συνέχισε την καριέρα του στην Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στη New York City FC, σημειώνοντας περισσότερα από 70 τέρματα, ενώ σκόραρε 2 φορές στην αυστραλέζικη Melbourne City, που ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Σε αυτά πρόσθεσε άλλα 13 τέρματα στην ιαπωνική Vissel Kobe, τελευταία του ομάδα σε συλλογικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα ο Villa σημείωσε 5 τέρματα στο Μουντιάλ του 2010 και 3 τέρματα στο κύπελλο Συνομοσπονδιών που έγινε στη Βραζιλία το 2013.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές κατέχουν το ξεχωριστό και σπάνιο ρεκόρ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending