fbpx

Αυτοί είναι οι πιο ψηλά αμειβόμενοι προπονητές αυτή τη σεζόν!

Είναι κοινώς παραδεχτό πως το να είσαι προπονητής είναι ένα από τα πλέον απαιτητικά επαγγέλματα. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, όταν έχεις να διαχειριστείς τόσες διαφορετικές προσωπικότητες, τόσα διαφορετικά “θέλω”;

Οι προπονητές ποδοσφαίρου, τουλάχιστον, πληρώνονται αρκετά καλά, με το γνωστό περιοδικό “France Football” να δημοσιεύει πρόσφατα τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές για τη σεζόν 2019-20.

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, όπως θα δεις πιο κάτω.

Δες, λοιπόν, τους 5 πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές της σεζόν:

1
Diego Simeone – 40,5m

thestatesman.com/AFP

Του χρόνου συμπληρώνει μια δεκαετία στον πάγκο της Atletico Madrid ο Diego Simeone, με τον Αργεντινό προπονητή να έχει καταφέρει να καθιερώσει τους “rojiblancos” και στην Ισπανία, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως άμεση διεκδικήτρια τίτλων.

Έχουμε και λέμε:1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο, 1 Super Cup Ισπανίας, 2 Super Cup Ευρώπης, 2 Europa League και 2 φορές φιναλίστ Champions League.

Αυτά τα επιτεύγματα του “Cholo” τον κάνουν και τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή με τον μισθό του να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες 500 περίπου χιλιάδες ευρώ εισπράττει ο Αργεντινός από διαφημίσεις.

2
Antonio Conte – 30m

beinsports.com/Getty Images

Από το καλοκαίρι οδηγεί την Inter ο Antonio Conte, καταφέρνοντας να ξανακάνει τους “nerrazzuri” διεκδικητές του πρωταθλήματος με μεγάλες αξιώσεις και προοπτικές κατάκτησης του.

Το παρελθόν του σε Juventus, Chelsea και εθνική Ιταλίας ώθησε την διοίκηση των Μιλανέζων να του προσφέρει αμοιβή σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Αυτά, σε συνδυασμό με τα 9.8 εκατομμύρια που παίρνει ως αποζημίωση από την Chelsea, καθιστούν τον Conte τον 20 πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της χρονιάς.

3
Pep Guardiola – 27m

mancityrope.com

Barcelona, Bayern Munich, Manchester City. Όπου και δούλεψε ως προπονητής ο Pep Guardiola οι ομάδες του μάζεψαν τίτλους, παίζοντας και εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Ειδικά στη City, ο Καταλανός κατάφερε να τη μετατρέψει σε κυρίαρχο της Premier League σπάζοντας αρκετά ρεκόρ. Αυτό τον έχει καταστήσει τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Premier League με τον μισθό του να αγγίζει τα 22 εκατομμύρια.

Σε συνδυασμό με τα περίπου 5 εκατομμύρια που παίρνει ο Guardiola από διαφημίσεις, αυξάνουν το εισόδημα του στα 27 εκατομμύρια το χρόνο.

4
Jurgen Klopp – 24m

bleacherreport.com/TF-Images/GettyImages

Από το 2015 που ανέλαβε τη Liverpool ο Jurgen Klopp κατάφερε αργά, αλλά σταθερά να τη μετατρέψει ξανά σε πρωταγωνίστρια, κερδίζοντας τον καθολικό θαυμασμό από τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η διοίκηση των reds τον πληρώνει 16,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ άλλα 8 περίπου εκατομμύρια τον χρόνο παίρνει ο Γερμανός από διαφημίσεις.

Το συνολικό εισόδημα του Kloppo από το ποδόσφαιρο ανέρχεται στα 24 περίπου εκατομμύρια τον χρόνο.

5
Jose Mourinho – 23m

goal.com/Getty Images

Λίγο πιο κάτω από τον Klopp βρίσκεται ο Jose Mourinho. Ο Πορτογάλος, που ανέλαβε την Tottenham λίγο μετά την έναρξη της σεζόν, αμείβεται από τα “σπιρούνια” με 16,5 εκατομμύρια, ενώ από διαφημίσεις εισπράττει περίπου 6,5.

Με 23 εκατομμύρια ο “Special One” είναι ο 5ος πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής φέτος και η ελπίδα της λονδρέζικης ομάδας να καθιερωθεί στους μεγάλους της Ευρώπης!

Ήξερες ότι αυτοί οι προπονητές είναι οι πιο ψηλά αμειβόμενοι τη φετινή σεζόν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending