fbpx

Δες πώς είναι αυτές οι πόλεις που έχουν «ερημώσει» λόγω της πανδημίας!

Άλλες μικρές κι άλλες μεγαλύτερες, με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Πολυσύχναστες πόλεις που άλλωτε έσφιζαν από ζωή, σήμερα μοιάζουν με «πόλεις – φαντάσματα»!

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού που ξέσπασε ανά το Παγκόσμιο, πολλές περιοχές, αξιοθέατα, πόλεις ή ακόμα και ολόκληρες χώρες έχουν «ερημώσει», αφού ο κόσμος έχει περιοριστεί στα σπίτια του.

Στόχος όλων να σταματήσει η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού και να «βγούμε» νικητές από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία για την ανθρωπότητα!

Δες πιο κάτω πώς είναι σήμερα 6 πολυσύχναστες πόλεις μετά τον κορωνοϊό:

1
Times Square, Νέα Υόρκη

new york city times square before and after coronavirus
axios.com/Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images; George Rose/Getty Images

Η Times Square είναι ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν, στη συμβολή των οδών Brodway και Seventh Avenue. Σίγουρα την έχεις ακουστά, μιας και πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες του κόσμου!

Αυτό που -ίσως- δε γνωρίζεις είναι ότι μέχρι το 1970, ήταν το πιο παρακμιακό μέρος της πόλης, αφού κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης εγκληματικότητας και εκεί ήταν εγκατεστημένα άπειρα sex shops και στριπτιζάδικα.

Σήμερα μοιάζει κάπως έτσι, αφού ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις!

2
Los Angeles, Καλιφόρνια

The 110 Freeeway Los Angeles California before and after coronavirus
latimes.com/Gary Coronado / Los Angeles Times/euronews.com/APU GOMES/AFP

Το Λος Άντζελες (ή με βάση τα αρχικά L.A.) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών από άποψη πληθυσμού, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2006, η πόλη είχε 3,85 εκατομμύρια κατοίκους και έκταση 1.214,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το Λος Άντζελες είναι γνωστό και ως το σπίτι του Hollywood, ένα σημαντικό κέντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας.

Όπως καταλαβαίνεις, καθημερινά επικρατούσε το αδιαχώρητο στους δρόμους του, όμως τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

3
Gran Via, Μαδρίτη

Gran Via Madrid-before-after-coronavirus
pexels.com/Martín Barona/euronews.com/JAVIER SORIANO/AFP

Η Gran Vía, χτισμένη μεταξύ 1910 και 1929, είναι η πιο διάσημη οδός – λεωφόρος της Μαδρίτης, στην Ισπανία! Είναι γεμάτη από καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, θέατρα καθώς επίσης και από μερικά από τα πιο εικονικά κτήρια της πρωτεύουσας.

Η Gran Vía είναι ένας από τους δρόμους με τη μεγαλύτερη νυχτερινή ζωή στη Μαδρίτη και λέγεται ότι είναι ο δρόμος που δεν κοιμάται ποτέ!

Εύχομαι, όταν θα έχει τελειώσει όλο αυτό, να κάνω κι εγώ ένα ταξίδι σε αυτήν την περιοχή!

4
Πλατεία του Αγίου Μάρκου, Βενετία

San Giorgio Maggiore from Piazza San Marco in Venice
axios.com/Giacomo Cosua/NurPhoto via Getty Images; Ricardo Ribas/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Η κύρια πλατεία της πόλης είναι γεμάτη ιστορία και περιτριγυρίζεται από κτίρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής. Αρκετά από τα αξιοθέατα της Βενετίας, όπως κτίρια της κυβέρνησης, μουσεία αρχαιολογίας και η κεντρική βιβλιοθήκη, βρίσκονται εκεί και έτσι η πλατεία είναι συχνά περιτριγυρισμένη από τουρίστες!

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλατεία είναι η μόνη του φέρει το όνομα “Piazza”, καθώς όλες οι υπόλοιπες στη Βενετία αναφέρονται ως “Campi”.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου εκτός από τουρίστες πλημμυρίζει και από περιστέρια, τα οποία είναι πλέον οι μόνοι επισκέπτες της!

5
London Eye, Λονδίνο

axios.com/Carl Court/Getty Images; Rick Findler/PA Images via Getty Images

Το «Μάτι του Λονδίνου» (London Eye) σου είναι σίγουρα γνωστό, αφού αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα αξιοθέατα στον κόσμο!

Η γιγάντια ρόδα-τροχός, λοιπόν, στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, έχει ύψος 135 μέτρα και διάμετρο 120 μέτρα. Όταν άνοιξε για το κοινό το 2000 ήταν ο ψηλότερος τροχός του κόσμου, αλλά ξεπεράστηκε σε ύψος από το «Αστέρι του Ναντσάνγκ», ύψους 160 μέτρων, το 2006.

Ούτε το Λονδίνο έμεινε ανεπηρέαστο από τον κορωνοϊό, όσο κι αν κάποιοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και να λάβουν τα μέτρα τους πριν είναι πολύ αργά!

6
Πύργος του Eiffel, Παρίσι

EiffelTower-Paris-before-after-coronavirus
monopoli.gr

Ο πύργος του Άιφελ (La Tour Eiffel) είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού!Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κτίρια στον κόσμο.

Με ύψος 324 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, το 1931. Έχει βάρος 10.000 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.

Έχει τρία επίπεδα, τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Τα πρώτα δύο είναι προσβάσιμα με σκάλες ή με ανελκυστήρα, ενώ το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα!

Μπορείς πλέον να απολαμβάνεις φωτογραφίες του, χωρίς τους χιλιάδες τουρίστες μπροστά του, μέχρι τη στιγμή -φυσικά- που θα επιτρέπεται να ταξιδέψεις ξανά, για να τον δεις από κοντά!

Μέχρι τότε, #μένουμεσπίτι για να έρθει σύντομα η ημέρα της «ελευθερίας»!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending