fbpx

Αυτό είναι το νέο mobile app για να βλέπεις αν υπάρχει συνωστισμός στην υπεραγορά!

Μάλλον θα έχεις αναρωτηθεί κι εσύ πώς γίνεται να βρισκόμαστε σε καραντίνα αλλά παρ’ όλα αυτά, κάθε φορά που στέλνεις το 2 για να πας υπεραγορά, βρίσκεις εκεί πλήθος κόσμου!

Σίγουρα, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, οι υπεραγορές απαγορεύουν τη μαζική είσοδο και προσπαθούν να ελέγχουν πόσοι μπαίνουν ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα, αλλά αυτό δε λύνει το πρόβλημα. Ο κόσμος πάλι μαζεύεται έξω και περιμένει για ώρα στην ουρά, μέχρι να έρθει η σειρά του να μπει μέσα για να πάρει τα απαραίτητα, άρα πάλι υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η Ομάδα “WaitLess”, θέλοντας να συμβάλει με το δικό της τρόπο στην αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του Κορωνοϊού και στην προστασία της δημόσιας υγείας, ανέπτυξε με ιδίους πόρους μια έξυπνη εφαρμογή για το κινητό, με το όνομα “WaitLessCY”!

Μία καινοτόμα εφαρμογή, λοιπόν, που κατεβάζοντάς την στο κινητό σου τηλέφωνο θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς – σε πραγματικό χρόνο, για την προσέλευση πελατών στις υπεραγορές της Κύπρου!

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να αποφύγεις τον συνωστισμό στις υπεραγορές για την προμήθεια βασικών αγαθών.

alphanews.live

1
Ποιος ο στόχος της “WaitLess”

Η Ομάδα “WaitLess” που δημιούργησε αυτήν την έξυπνη εφαρμογή, αποτελείται από Κύπριους ηλεκτρονικούς επιστήμονες και στόχος της είναι η προώθηση της υπεύθυνης χρήσης της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, αλλά και η προστασία των μελών του προσωπικού των υπεραγορών και των πελατών τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Πέραν των υπεραγορών, στοχεύει σύντομα να προσθέσει στην εφαρμογή και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, καθώς επίσης και φαρμακεία, κέντρα αιμοδοσίας, τράπεζες, κ.ά.

2
Πώς λειτουργεί το app “WaitLessCY”

engnews24h.com/AFP/ Scanpix Photo

Μπορείς να βρεις και να κατεβάσεις την εφαρμογή μέσω του “Google Play Store” στην Android συσκευή σου, αναζητώντας την με το όνομα “WaitLessCY”, ή πατώντας εδώ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή, μέσα στις επόμενες μέρες σκοπεύει να κυκλοφορήσει και μία εφαρμογή για iOS συσκευές.

Κατεβάζοντάς την εφαρμογή και αφού συμφωνήσεις με την πολιτική απορρήτου, καθώς και τους όρους χρήσης της εφαρμογής, θα «κοινοποιείς» την τοποθεσία σου, ώστε να ενημερώνονται οι πληροφορίες που παρέχονται από την εφαρμογή.

Η Ομάδα σημειώνει ότι σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών! «Ως εκ τούτου η τοποθεσία της συσκευής των καταναλωτών δεν μπορεί να συσχετιστεί με κανένα τρόπο με τα άτομα ως εγγεγραμμένους χρήστες. Επίσης, δεν διατηρείται κανένα ιστορικό σχετικά με τις τοποθεσίες, ούτε παρακολουθείται η διαδρομή που έχει ακολουθηθεί από οποιαδήποτε συσκευή ή χρήστη. Με αυτό τον τρόπο μπορούν όλοι οι καταναλωτές να βοηθήσουν με την παροχή αυτών των πληροφοριών, οι οποίες θα γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι εκτός από την εφαρμογή, έχει αναπτυχθεί πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις διευθύνσεις των υπεραγορών, εάν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση έτσι ώστε μέσω αυτής, να παρέχουν οι ίδιοι τις ακριβείς πληροφορίες που σχετίζονται με την κίνηση και την πληρότητα τους, για αποφυγή συνωστισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό καθίσταται αναγκαίο και στη βάση των νέων μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: «Η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης προσώπων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εντύπου Β, περιορίζεται σε μια μόνο φορά την ημέρα».

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: www.waitlesscy.com

Η καινοτομία έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής!

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η εφαρμογή αυτή θα σίγουρα θα μειώσει την αναμονή σου στην υπεραγορά! Θα την κατεβάσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending