fbpx

5+1 παράξενα πράγματα που συνέβησαν στον κόσμο και θα πεις… WTF!

Το τελευταίο διάστημα ακούμε πολλά δυσάρεστα γεγονότα να συμβαίνουν γύρω μας, παρ’ όλα αυτά υπάρχει και η θετική πλευρά της ζωής.

Γι΄αυτό κι εμείς σου μαζέψαμε κάποια πολύ περίεργα, παράξενα και «τρελά» πράγματα που συνέβησαν κάποτε στον κόσμο, έτσι για να ξεφύγεις από τα δυσάρεστα των ημερών!

Δες τα πιο κάτω:

1
Τυρί αλά… σκουλήκια

pinterest.com

Το “Casu Marzu” είναι ένα παραδοσιακό τυρί της Σαρδηνίας, το οποίο περιέχει ζωντανά… σκουλήκια!

Θεωρείται το πιο επικίνδυνο στον κόσμο, καθώς όπως λέει και το όνομα του («χαλασμένο τυρί»), το αφήνουν μέχρι να σαπίσει και να προσελκύσει τις μύγες, οι οποίες γεννούν εκεί τα αυγά τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σκουλήκια μπορούν να πηδήσουν έως και έξι ίντσες από το τυρί, γι’ αυτό καλό θα ήταν να φοράς τα γυαλιά σου αν ποτέ θελήσεις να δοκιμάσεις αυτό το παράνομο… «έδεσμα»!

2
Πλαστογράφηση θανάτου

edition.cnn.com

Το 2007, ένας Αμερικανός άντρας, ονόματι Κόρεϊ Τέιλορ, προσπάθησε να πλαστογραφήσει τον θάνατό του, για να καταφέρει να “γλυτώσει”… από το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας που είχε, χωρίς να πληρώσει κανένα πάγιο!

Αφότου δημιούργησε ένα ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου, έβαλε ένα φίλο του να το στείλει με φαξ στη “Verizon”, με την ελπίδα να δουλέψει. Περιττό να σου πω ότι όχι μόνο δε λειτούργησε, αλλά εν τέλει πλήρωσε και τα χρωστούμενα. Γιατί άραγε;

3
Προφυλακτικά του 17ου αιώνα

allthatsinteresting.com

Το αρχαιότερο προφυλακτικό στον κόσμο χρονολογείται από το 1640 μ.Χ. και βρέθηκε στη Σουηδία! Ήταν φτιαγμένο από έντερο χοίρου, αφού τη συγκεκριμένη περίοδο η χρήση δέρματος ή εντέρων ζώων ήταν συνηθισμένη για διάφορες «κατασκευές»!

Το συγκεκριμένο προφυλακτικό, μάλιστα, «ερχόταν» και με τις οδηγίες χρήσης του και ήταν… επαναχρησιμοποιούμενο, καθώς μπορούσε να καθαριστεί με ζεστό γάλα.

4
Νικητής είναι ο… νεκρός αναβάτης

youtube.com

Το 1923, ο αναβάτης Frank Hayes κέρδισε έναν αγώνα ιπποδρομίας στο “Belmont Park” της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι ήταν… νεκρός!

Ο Frank υπέστη καρδιακή προσβολή στα μέσα του αγώνα, εντούτοις το σώμα του έμεινε στη σέλα μέχρι και τη στιγμή που το άλογό του πέρασε τη γραμμή τερματισμού! 

Είναι αυτό που λέμε «θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου»!

5
Η “single-forever” φάλαινα

newatlas.com

Το πιο μοναχικό πλάσμα στη Γη είναι μια… φάλαινα, η οποία καλεί για έναν σύντροφο εδώ και 20 χρόνια, χωρίς καμία απάντηση!

Συγκεκριμένα, η συχνότητα του «κλάματος» της συγκεκριμένης φάλαινας είναι τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες φάλαινες, με αποτέλεσμα να μην της ανταποκρίνεται καμία άλλη, μέσα σε ολόκληρο τον Βόρειο Ειρηνικό ωκεανό.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα παραπονιέσαι ότι είσαι μόνος/η, σκέψου την περίπτωση αυτής της καημένης φάλαινας!

6
Παρ’ ολίγον… «δίδυμα»

mirror.co.uk

Η μεγαλύτερη διάρκεια μεταξύ των γεννήσεων 2 δίδυμων παιδιών είναι… 87 μέρες! Ναι, καλά διαβάσατε!

Η μητέρα των διδύμων, Maria Jones-Elliott, έφερε στον κόσμο, την Amy, το πρώτο της παιδί, ενώ το δεύτερο παιδί, την Katie, τη γέννησε 3 μήνες αργότερα! Ευτυχώς και τα 2 κοριτσάκια έζησαν και είναι υγιείς!

Δυστυχώς, όμως, δεν γλύτωσε τα έξοδα που υπολόγιζε η φίλη Maria, καθώς θα πρέπει να κάνει 2 πάρτι γενεθλίων κάθε χρόνο, θέλει δε θέλει!

Εσύ τα γνώριζες; Γράψε μας σε σχόλιο άλλα παράξενα που ξέρεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending