fbpx

«Το παρελθόν σου κτυπάει την πόρτα…»

Παρελθόν, ένας χρόνος που ορίζει κάτι τελειωμένο, κάτι που δεν ισχύει στο παρόν. Αυτό το κάτι ίσως να είναι μια εμπειρία που έζησες, ένας προορισμός που ταξίδεψες, αλλά τις περισσότερες φορές το παρελθόν αποτελεί τους ανθρώπους που πέρασαν απ’ τη ζωή σου.

Ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκες εμπειρίες, σκέψεις και όνειρα. Ανθρώπους που έστω και για λίγο υπήρξαν κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής σου.

1
Άνθρωποι που έγιναν ανάμνηση με το πέρασμα του χρόνου και ανήκουν πλέον στο παρελθόν… ή μήπως όχι;

pexels.com/Adrienn

Φεύγοντας απ’ τη ζωή μας αυτοί οι άνθρωποι κλείνουν βιαστικά την πόρτα πίσω τους και εμείς τρέχουμε και την κλειδώσουμε, πετώντας μακριά το κλειδί νομίζοντας πως έτσι δεν θα ξαναγυρίσουν.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα με αυτό το κλειδί; Πόσο μακριά καταφέραμε και το πετάξαμε άραγε; Θα έχεις σίγουρα ακούσει τη φράση «η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια» και αυτό ισχύει, γιατί η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές, καταστάσεις και ανθρώπους. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν το παρελθόν σου κτυπά την πόρτα; Όταν αυτή η και καλά σφραγισμένη πόρτα ξαφνικά αποφασίζει να ξανακτυπήσει;

Τα ενδεχόμενα είναι πολλά. Άλλοτε θα τρέξεις και πάλι να βρεις αυτό το πολυπόθητο «παρελθοντικό» κλειδί χωρίς δεύτερη σκέψη, ώστε να ανοίξεις τη διάπλατη πόρτα στο παρελθόν σου μετατρέποντας το σε παρόν.

Άλλοτε θα τρέξεις να σφραγίσεις καλύτερα αυτήν την πόρτα με κάποια καλύτερη κλειδωνιά, ορίζοντας έτσι πως σε αυτή την πόρτα η ταμπέλα «παρελθόν» θα παραμείνει και άλλοτε όταν αυτή η πόρτα κτυπήσει εσύ θα βρίσκεσαι ήδη σε άλλο σπίτι, με διαφορετικές πόρτες και ενώ θα ακούσεις από μακριά τον ήχο της πόρτας που θα κτυπάει, εντούτοις θα αδιαφορήσεις παντελώς!

2
Όποιο ενδεχόμενο και αν συμβεί -γιατί θα συμβεί- φρόντισε να θυμηθείς πολύ καλά όλες τις συμπεριφορές και καταστάσεις που σε οδήγησαν κάποτε να κλειδώσεις αυτήν την πόρτα!

pexels.com/Gui Vergouwen

Θυμήσου τον λόγο που οδήγησε τότε εσένα και το ταίρι σου να ονομάσετε αυτή την πόρτα παρελθόν, -σημαντικός ή ασήμαντος- αυτός ο λόγος υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει αν αποφασίσεις να ανοίξεις την πόρτα που κτυπά και γράφει πάνω παρελθόν.

Γιατί το παρελθόν πάντα επιστρέφει και επιστρέφει από την ίδια πόρτα που έφυγε. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσοι άνθρωποι κι αν διαβούν το μονοπάτι της ζωής σου, το παρελθόν δε σβήνεται, δε διαγράφεται, μετατρέπεται σε μια γλυκιά ή πικρή ανάμνηση και χώνεται καλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Βρίσκεται εκεί και μας υπενθυμίζει τις σωστές ή λάθος επιλογές μας και τις εμπειρίες -όμορφες ή άσχημες- που ζήσαμε με αυτό το άτομο που δεν ανήκει πλέον στο παρόν μας.

Το παρελθόν, όμως, δεν μπορεί αυτομάτως να γίνει μέλλον, μεσολαβεί το παρόν και το παρόν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, διότι ο χρόνος κυλά και κυλά νωρίτερα από ότι φανταζόμαστε!

3
Το παρελθόν ανήκει στο πριν, το παρόν στο τώρα και το μέλλον στο μετά. Το πριν έφυγε, το παρόν το ζούμε και για το μετά δεν ξέρουμε. Γι’ αυτό μην αφήσεις το πριν να καταστρέψει το παρόν σου γιατί οι συνέπειες θα εισχωρήσουν και στο μετά σου.

Φρόντισε, λοιπόν, την επόμενη φορά που το παρελθόν θα σου κτυπήσει την πόρτα να σφραγίσεις καλά και να θρυμματίσεις το κλειδί!


Το άρθρο ετοιμάστηκε από την αναγνώστριά μας Ελλάδα Κωνσταντίνου και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending