fbpx

Παγκύπριες Εξετάσεις: Τελειόφοιτοι μαθητές ζητούν άμεσες απαντήσεις για το τι θα γίνει!

Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα είναι πρωτόγνωρη για όλους, αφού έφερε αλλαγές στις ζωές μας και έχει δημιουργήσει διάφορους προβληματισμούς, δυσκολίες, άγχος και αμφιβολία για το μέλλον.

Αυτό δεν άφησε κανένα ανεπηρέαστο, ανεξαρτήτως ηλικίας! Όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα. Άλλοι «φοιτούν» πλέον στα πανεπιστήμια από το σπίτι, άλλοι έχουν «μεταφέρει» το γραφείο στο σαλόνι και οι μαθητές προσπαθούν να προσαρμοστούν όσο μπορούν στα online μαθήματα.

Τι γίνεται όμως με τις Παγκύπριες – εισαγωγικές εξετάσεις; Κανείς ακόμη δεν ξέρει ακόμη ξεκάθαρα. Το μέλλον χιλιάδων τελειόφοιτων μαθητών εξαρτάται από αυτές. Η προετοιμασία ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και τόσο το διάβασμα, όσο και το άγχος τους είναι πολύ!

alphanews.live

Μια ομάδα τελειόφοιτων μαθητών του Λυκείου Παλαιομετόχου, πήρε την πρωτοβουλία να ετοιμάσει μια επιστολή με στόχο να εκφράσει τις ανησυχίες όλων των μαθητών και να ζητήσει από τους αρμόδιους να πάρουν άμεσα τις αποφάσεις που αφορούν «το μέλλον των ονείρων τους»!

Μέσα από την επιστολή τους, λοιπόν, ζητούν να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ύλης, και να τους δοθεί μια πιο σίγουρη απάντηση για το πότε θα διεξαχνούν οι εξετάσεις, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν αναλόγως.

Δες πιο κάτω όσα αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας:

«Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Παίρνουμε το θάρρος να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή, εκ μέρους της «άτυχης» γενιάς του 2002, των χιλιάδων υποψηφίων συμμαθητών μας που συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς για τη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

Επικαλούμαστε την ιδιότητά σας ως Υπουργός Παιδείας και ζητούμε να εισακουστούν οι προβληματισμοί όλων όσων έχουν παλέψει ασταμάτητα για να διασφαλίσουν το μέλλον των ονείρων τους.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας Πανδημίας, του κορωνοιού, και μετράμε εκατοντάδες κρούσματα στη χώρα μας και δεκάδες νεκρούς. Ωστόσο, στη μέση της Πανδημίας βρισκόμαστε και εμείς κύριε Υπουργέ, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, που καλούνται να παρακαθίσουν στο τέλος της σχολικής χρόνιας (μη γνωρίζοντας πότε θα έρθει) τις Προεισαγωγικές Εξετάσεις, ώστε να βρεθούν με την νέα σχολική χρονιά στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Στρατιωτικές Σχολές της Κύπρου και της Ελλάδας.

Έχουμε καταβάλει τόσους κόπους, ώρες διαβάσματος, αποχωριστήκαμε τα χόμπι και τις ενασχολήσεις μας, περιορίσαμε τις εξόδους μας με φίλους και οικογένεια για να πέτυχουμε τους σκοπούς μας και τα όνειρα μας. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι η προετοιμασία μας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις πλέον, χωρίς να γνωρίζουμε συγκεκριμένη ύλη καθίσταται πολύ δύσκολη, έως και ακατόρθωτη.

Λόγω των ημερών που διανύουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Λόγω της αβεβαιότητας για την ύλη στην οποία θα εξεταστούμε. Λόγω των πολύωρων τηλεδιασκέψεων με το σχολείο και δεδομένου ότι κυριαρχεί μια σύγχυση λόγω της αλλαγής των εντολών που έχουν οι καθηγητές μας σχεδόν καθημερινά, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι δεν αποκομίζουμε κάτι, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές μας στηρίζουν συνεχώς μέσω αυτών, αντί αυτού κουραζόμαστε και δεν μπορούμε το απόγευμα να ανταποκριθούμε στο υπέρογκο διάβασμα που μας περιμένει.

Εξαιτίας των όσων αναφέρθηκαν θέλουμε να καταστήσουμε σαφές το γεγονός ότι μας διακατέχει ένα μεγάλο άγχος και μια μόνιμη κούραση.

Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι κύριε Υπουργέ και όχι ακούραστες μηχανές.

pexels.com/Andrea Piacquadio

Μπροστά στις δεδομένες, τραγικές συνθήκες οι υπόλοιπες χώρες υποχωρούν τροποποιώντας το εθνικό εκπαιδευτικό τους σύστημα. Παραδείγματα τέτοιων χωρών είναι η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, οπού οι μαθητές είναι πλέον απαλλαγμένοι από κάθε ανησυχία και γνωρίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων μετά από ενημέρωση των αρμόδιων.

Επομένως, κάνουμε έκκληση να προβείτε στις απαραίτητες ενημερώσεις και ενέργειες για τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων, σε ότι αφορά την ύλη που θα εξεταστούμε, η οποία χρειάζεται να είναι μειωμένη μιας και φαίνεται ως η πιο σαφής και αποτελεσματική λύση.

Υποχρεούστε να δώσετε μια ξεκάθαρη απάντηση για την ύλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κάθε καθηγητής του κάθε σχολείου έχει το δικαίωμα να επιλέγει τη σειρά των ενοτήτων που θα διδαχθούν, με αποτέλεσμα κανένα σχολείο να μην έχει καλύψει την ίδια διδακτέα ύλη.

Ελπίζουμε να μην ακούσουμε ξανά ότι η ύλη θα είναι αυτή που διδαχτήκαμε στην τάξη, αλλά η επόμενη ανακοίνωση να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένη ύλη, ούτως ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας και να βγούμε από το αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να προετοιμαστούμε σωστά για τις εξετάσεις που θέλοντας και μη καθορίζουν το μέλλον μας και ως συνέπεια το μέλλον του τόπου μας, για το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε.

Σήμερα, (9/4) αναμέναμε με ανυπομονησία μετά από τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, την ανακοίνωση των αποφάσεων τους, κυρίως για ενημέρωση της εξεταστέας ύλης.

Δυστυχώς όμως, απογοητευτήκαμε με τα συμπεράσματα αφού δεν έδωσαν περαιτέρω ενημέρωση παρά μόνο ότι οι εξετάσεις θα γίνουν «πιθανότατα» και «κάποτε» μέσα στον Ιούνη και πως η εξεταστέα ύλη θα είναι όση διδάχτηκε πριν το κλείσιμο των σχολείων στις 10/3 και όση θα διδαχτεί εάν ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Δεν διευκρίνισαν ακριβώς την εξεταστέα ύλη αφήνοντας πάλι τους μαθητές με προβληματισμούς.

Αποτέλεσμα, λοιπόν, της σημερινής συνάντησης, είναι να μη γνωρίζουμε ΑΚΟΜΗ την εξεταστέα ύλη που με βάση τη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα εξεταστούμε σε αυτήν σε χρονικό διάστημα δυο μηνών!

pexels.com/Andrea Piacquadio

Ίσως έφτασε η ώρα να αφήσουμε για λίγο στην άκρη την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και να εστιαστούμε στο να παρθούν ρεαλιστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ικανοποιούν τα έρμαια της γενιάς του 2002 και θα ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που μέχρι σήμερα καταβάλαμε ώστε να μη χαθεί, στις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και στο άγχος και την απελπισία που περάσαμε (και μάλλον θα συνεχίσουμε να περνούμε) ένα μήνα;

Ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες με υγεία και πρακτικές αποφάσεις που θα φανερώνουν τον σεβασμό που κατά την ταπεινή μας άποψη, ως οι αυριανοί πολίτες, αξίζουμε!

Με εκτίμηση ομάδα μαθητών του Λυκείου Παλαιομετόχου, γεμάτοι με στόχους».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ!

Έντιμε κύριε Υπουργέ,
Παίρνουμε…

Posted by Αννίτα Αμβροσίου on Friday, 10 April 2020

Οι τελειόφοιτοι μαθητές έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν το συντομότερο δυνατό για ό,τι αφορά τις Παγκύπριες εξετάσεις. Εσύ συμφωνείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending